Keltisk Kors
 
   
 

Hagekorset, Hitler hilsen, heilen, tallene 18, 88, ja det har sågar været diskuteret i alvor om biler med nummerplade bogstaverne HH i forbindelse med demonstrationer skulle betragtes som uønskede.

Nu forbydes også det såkaldte keltiske kors. Overtrædelse straffes med op til 3 års fængsel.

Den der ikke kun har sin historiske viden fra skolen eller fra Guido Knopps doku-komedier, vil vide, at den keltiske kultur hovedsageligt var udbredt i de områder der udgør nutidens syd-England, Frankrig, Tyskland, Belgien, Italien og det nordlige Bøhmen, og at kelternes sprog hører til de Indoeuropæiske sprog.

Den klassiske keltiske epoke varede fra omkring 650 til 50 f.Kr..

Det har ikke noget at gøre med nazister, Hitler, den nazistiske parti, eller "mørke kapitler" i den tyske historie. Det forhindrede dog ikke Forbundsrepublikken Tysklands øverste domstol 'Bundesgerichtshof' at erklære det keltiske kors som forbudt symbol, så man nu kan blive
straffet efter § 86a med tre års fængsel for at bruge det (Az: 3 PC 164/08).

Det er ikke kun én version af Det Keltiske Kors som et forbudt symbol, men tegnet i sig selv i alle dets mulige udformninger.

For at forebygge eventuelle følger for 'venligtsindede', har de føderale dommere naturligvis levnet det sædvanlige hul, der gør at denne lov kan anvendes vilkårligt alt efter den anklagedes politiske baggrund.

 

Kilder:

Der Nonkonformist 22 november 2008 - Der “freieste Staat auf deutschem Boden”: Jetzt auch Keltenkreuze verboten

Yahoo 14 november 2008 - Bundesgerichtshof verbietet Keltenkreuz

Opdatering:

Inden loven var vedtaget fik en tysker 5 måneders fængsel...

Altermedia 23 januar 2009 - Tysker dømt til 5 måneders fængsel for at gå med keltisk kors på tøjet


Print Post