Venstreekstremister laver brandattentater i Rostock

 
Politisk vold eskalerer i Tyskland
   
 
   
 
Birger Lüssow, NPD

Birger Lüssow, NPD. Energieelektroniker. Geboren am 19. Januar 1975 in Rostock; konfessionslos; zwei Kinder. Seit 2006
Mitglied des Landtages Mecklenburg-Vorpommern

Det er kun godt og vel 10 dage siden at vi berettede om et brandattentat mod to biler tilhørende NPD politikeren Mike Sandow, kandidat ved kommunevalget i Barnim-Uckermark i Brandenburg, og hans kone.

I mandags, den 8. september var den gal igen. To biler tilhørende NPD politikere brændte ud.

NPD 8 september 2008

Omkring 2:30 blev der sat ild til flere biler der tilhører NPD medlemmer i forskellige bydele i Rostock. Det drejer sig blandt andet om Birger Lüssow lokalformand og medlem af delstats-parlamentet samt en kvindelig medarbejder af NPDs delstats-fraktion. Begge biler brændte ud.

I hvert fald ved Birger Lüssows bil tog man risikoen for at mennesker kunne være omkommet med i købet. Hans bil stod tæt op ad et beboelseshus. Et plankeværk brændte allerede da ilden blev opdaget. Politiet tog bilerne med til nærmere undersøgelse.

Siden det tyske patriotiske parti NPD blev valgt ind i delstaten Mecklenburg Vorpommerns parlament eskalerer den venstreekstremistiske vold i Rostock.

I begyndelsen af året blev en national butik i den indre by overfaldet, smørsyre blev kastet ind, og en medarbejder blev tæsket. Og gang på gang bliver nationalister angrebet af venstreekstremister, senest ved Hanse Sail dagen, hvor en gæst blev hårdt såret efter et overfaldt.

Da en polsk personbil blev smadret i Löcknitz i Pommern forleden, erklærede indenrigsministeriet tilfældet som topprioritet. Sådanne meldinger venter man forgæves på i Rostock, hvilket efterlader et tydeligt budskab.

 

Kommentar: Ja budskabet kunne f.eks. have set sådan ud hos DRs Line Geertsen:

I opfatter jo jer selv som sådan nogle vogtere for tyskheden.

Sådan et par knubs, hjælper det på det billede?

 

NPD 8 september 2008 - Linksextremisten verüben mehrere Brandanschläge in Rostock

Der Nonkorfirmist 8 september 2008 - Brandanschlag auf das Auto von Birger Lüssow

Balder Blog 27 august 2008 - Tyskland - Brandattentat mod politiker Mike Sandows bopæl

Balder Org - AFA Sverige: Vi satte ild til nazigården


Print Post