Imamer kræver 'indsats mod islamofobi' af nye EU ansøgerlande

BRYSSEL (EIP) --- En muslimsk gruppe har opfordret den Europæiske Union at lade enhver aftale der sigter på tættere bånd mellem EU og Serbien afhænge af praktiske forholdsregler mod den efter den Islamiske organisations mening konstant forværrende islamofobi i dette land.

 

Forud for et møde mellem EU og Serbien i Evian, Frankrig fremførte 'Det Europæiske Islamiske Center' [The Islamic Centre of Europe (ICE)], en organisation der assisterer flere end 600 imamer fra hele Europa, i mandags at i modsætning til de fleste europæiske lande hvor der foregår et varierende antal anti-islamiske incidenter, er disse incidenter blevet rutine i Serbien.

'Serbien er et land hvor antiislamiske erklæringer bliver fremført ofte, hvilket er blevet en del af en national vækkelse fra et land der skamløst gør Muslimer til et mål for antiislamiske krænkelser, ‘ sagde IEC [imamerne].

Sammenslutningen af Imamer opfordrede den Europæiske Unions ledere, inklusiv den franske præsident Nicolas Sarkozy, der leder det Europæiske Råd, at lade partnerskabet mellem EU og Serbien afhænge af udryddelsen af islamofobi i dette land, og af øjeblikkelig iværksættelse af praktiske foranstaltninger for at realisere dette.

Imamernes organisation tilføjede: 'Dette bør inkluderes i de andre betingelser som den Europæiske Union skal opfylde for at blive optaget i organisationen. Det er uhørt at et land hvor islamofobi næsten er officielt, kan anses for en partner for den vestlige blok.'

Ved topmødet mellem EU og Serbien, vil EU være repræsenteret af præsident Sarkozy, den Europæiske Kommissions præsident José-Manuel Barosso og formanden for EUs udenrigspolitik Javier Solana. Den serbiske delegation vil blive ledet af præsident Tadić.

Forbud mod islamofobi for kandidatstater

Den muslimske organisation krævede også et 'forbud mod islamofobi som en permanent forudsætning for EU- medlemskab af ethvert land.'

Gruppen har bestilt en rapport udgivet af Kairo Universitets Tariq Ramadan Institut for Studier af Islamofobi og Racisme, der omhandler de antiislamiske incidenter der fandt sted i Serbien i 2008.

Tidligere i år publicerede det Europæiske Råd en rapport der udtrykte bekymring over racistisk motiverede angreb i Serbien, og især angående angreb på imamer og muslimske studenter, samt vandalisme mod moskeer, begravelsespladser og kulturcentre.

 

 

Ovenstående artikel er er ikke helt korrekt; læs venligst forklaringen ved at følge linket til originalen hernede:

 

 

European Islamic Press 8 september 2008EU should condition any agreement with Serbia with fighting anti-Muslim sentiments


Print Post