Onsdag den 30 juli 2008 fortalte jeg her på bloggen om fyringen af den franske tegner Siné. Samtidigt sendte jeg følgende mail med en henvisning til min artikel om sagen til Jyllands-Postens adresse for tips:

Hvis ikke det skulle være kommet redaktionen for øre;

Der er en ny karikatursag i gang i Frankrig der involverer Charlie Hebdo og chefredaktør Philippe Val, der publicerede Jyllands-Postens Muhammedtegninger i sin tid.
Har JP tænkt sig at følge op på sagen?
Her en kort udredning om sagen på dansk:
http://blog.balder.org/?p=448

M.v.h.
Balder

Selvfølgelig fik jeg ikke noget svar, eller blot et 'tak for tippet'.

 
  Muhammedtegninger ja..

Nu den 10 august; 10 dage efter vågnede den sovende kæmpe, og fortæller historien.

Artiklens forfatter Jørgen Ullerup kunne ydermere berette at den kendte franske filosofBernard-Henri Lévy, der som de fleste 'toneangivende franske filosoffer' er Jøde, kom med de sædvanlige sammenligninger med trediverne som vi kender så godt fra den danske indvandringsdebat.

Ifølge den kendte intellektuel gik der 'en lige linje fra Sinés tegninger til antisemitiske løbesedler og Alfred Dreyfus-affæren med justitsmordet på den jødiske officer i slutningen af 1800-tallet.'

Angiveligt fordi Maurice Siné allerede var blevet straffet ved fyringen droppede Præsident Sarkozys søn, playboyen Jean Sarkozy sine trusler om en retssag mod 'antisemitten'.

Tegneren Maurice Siné, hvis første kone og datter i øvrigt er Jøder, har til gengæld anlagt en injuriesag mod den journalist på Nouvel Observateur, der startede debatten ved at kalde ham for 'en antisemit og en skiderik'.

Dødstrusler mod antisemit

Nyt i sagen er også at 'antisemitten Siné' har modtaget dødstrusler; en ukendt forfatter opfordrede forleden på internettet til at stikke et 20 cm langt stykke stål i maven på Maurice Siné. Politiet tager truslen alvorligt. Skriver Jyllands-Posten.

Trediverne racisme antisemitisme, Dreyfuss osv.

Den jødiske filosof Bernard-Henri Lévys henvisning til Dreyfussaffæren er også en klassiker, der ofte bruges til at skildre Franskmændene som frådende 'antisemitter', selv om sagen jo faktisk i lige så høj grad kunne bruges til at vise at en Jøde faktisk kunne hente sin ret, og at der var en hel folkestemning til forsvar for manden, der senere blev til en slags ikon.

Dagblade for sløve i forhold til læsere og internet

De danske dagblade, lever som nok de fleste nok bekendt en hensygnende tilværelse. Kunne en af grundene ikke være at man er alt for langsomt i optrækket?

Hvorfor ikke noget mere hurtigt interaktion med læserne? Kun Politiken synes mig bekendt at forsøge sig med lidt i den stil. Til gengæld er der på organet for den højeste oplysning en stille censur.

Mit Twigly ping bliver nu tilsyneladende systematisk pillet fra, og mine indlæg figurerer således ikke på listen af blogs der linker til deres artikler. Hverken min artikel om Solsjenitsyn eller den om Finn Rudaizkys konvertering fra mosaisk-anti-Nazist til Dansk nationalist, blev der linket til. Jeg har i begge tilfælde forsikret om at mit ping til Twigly syndication systemet som Politiken bruger var blevet modtaget korrekt.. Er vi overrasket?

I øvrigt kan jeg fortælle at jeg i sin tid tippede nogle af landets største aviser samt DR og TV2 om Theo van Goghs den gang kommende film Submission, og også den gang var man mere end en måned om at komme ud af starthullerne!

Rigtige nyeheder får man altså fra sine hengivne læsere og på Internettet!

Hvornår begynder massemedierne at bruge den fantastiske gratis service de får stillet til rådighed, og hvornår hører vi for første gang i systempressen om Euromediterranien og lignende EU spørgsmål, der snart i måneder og år har været tilgængelige på hjemmesider og blogs i selv for de sløveste journalister letforståelige artikler?

Jyllands-Posten 10 august 2008 -
Sarkozys søn midtpunkt i karikatursag

Balder Blog 30 juli 2008 - LICRA Jødisk 'anti-racistisk' organisation trækker fransk bladtegner i retten

Kristeligt Dagblad 11 september 2008 - Debat om antisemitisme efter Sarkozy-bryllup

The Guardian 11 september 2008 - Row over lingering French antisemitism fuelled by marriage of president's son


Relateret:

Balder Blog 25 september 2010 - Canada: B’nai B’rith projicerer ‘antisemitisme’ ind i harmløs avistegning 

Balder Blog 10 juni 2008 - Jewish Involvement in Immigration and Hate Speech Legislation - France

Balder Blog 9 februar 2010 - England: Sheppard og Whittle dømt for karikaturtegninger - sammenlagt 5½ års fængsel ('antisemitisme')

Balder Blog 12 juli 2009 - England: Sheppard og Whittle 4 år og 10 måneder for holocaust-karikaturer

Balder Blog 4 juni 2009 - Antisemitisk cartoon - ADL of B’nai B’rith stødt over Doonesbury tegner Gary Trudeau

Politiken 26 marts 2009 - Ny tegningsag rammer USA (Wiesenthal, Oliphant)


Balder.org - Artikler om Holocaust, Zionisme, Judaisme, Jødisk Censur, Israel Lobby, forfølgelse, Revisionisme, Holocaust-benægtelse


Print Post