DEBKAfile Eksklusiv Rapport

August 8, 2008

  Georgien Kort
  Georgien

Georgiske tanks og infanteri, assisteret af Israelske militærrådgivere, erobrede tidligt i fredags den 8 august Tskhinvali, hovedstaden af løsrivelsesprovinsen Syd-Ossetien, og bragte derved den russisk-georgiske konflikt til et foreløbig højdepunkt.

Den russiske statsminister Vladimir Putin truede med 'et militært svar.'

Den tidligere Sovjetrepublik Georgien indkaldte sine militære reserver efter russiske krigsfly bombarderede dens nye positioner i den oprørske provins.

I en første reaktion fra Moskva på hovedstaden Tskhinvaloms fald, beordrede præsident Dimitri Medvedev den russiske hær til at forberede sig på en national undtagelsestilstand efter at have indkaldt sikkerhedsrådet til et ekstraordinært møde tidligt i fredags.

Forstærkninger blev i al hast sendt til den russiske 'fredsstyrke' der er til stede i området for at støtte separatisterne.

Finn Rudaizky, a member of the Copenhagen City Council  

Georgiske tanks kørte ind i hovedstaden efter svære natlige luftangreb, hvor i snesevis af mennesker blev dræbt.

Lado Gurgenidze, Georgiens statsminister sagde i fredags at Georgien vil fortsætte dets militære operation i Sydossetien indtil en 'varig fred' er opnået. 'Så snart en varig fred indtræder, vil vi gå i gang med dialog og fredsforhandlinger.'

DEBKAfiles geopolitiske eksperter antyder at set på overfladen er russerne i gang med at støtte separatisterne fra Syd-Ossetien og naborepublikken Abkazien som hævn for den forstærkede amerikanske indflydelse i det lille Georgien og dets 4,5 millioner indbyggere. Men mere direkte er konflikten over kapløbet om kontrollen over ledningerne der fører olie og gas ud af det kaspiske område brudt ud i lys lue.

Natomedlemskab da, olieledning njet!

Russerne kan måske se igennem med den pro-amerikanske Georgiske præsident Mikhail Saakashvilis ambitioner om NATO medlemskab for sit land.

Men de trækker stregen ved hans og vestlige oliefirmaers, hvorunder israelske, planer om at føre olie ledningerne fra Azerbaijan og gasledningerne fra Turkmenistan, der går gennem Georgien, gennem Tyrkiet i stedet for at slutte dem til russiske ledninger.

Saakashvili behøver blot at opgive denne plan for at Moskva vil opgive sin støtte til de to provinsers opstand mod Tbilisi (Georgiens hovedstad). Så længe han bruger sine våben vil Syd-Ossetien og Abkazien fortsætte deres separatistiske kamp.

Israelske interesser afsløret

DEBKAfile afslører Israels interesser i konflikten via dets eksklusive militære kilder:

Jerusalem [jeg troede det var Tel Aviv!? Balder] har en store interesse i at kaspiske olie og gasledninger føres til havnebyen Ceyhan, i stedet for til det russiske netværk.

Der foregår intensive forhandlinger mellem Israel, Tyrkiet, Georgien, Turkmenistan og Azerbaijan for at få ledningerne til at nå til Tyrkiet, og derved til den israelske olieterminal ved Ashkelon, og videre til Elat, Israels havn ved det Røde Hav.

Derfra kan supertankere føre gassen og olien til fjernøsten gennem det Indiske Ocean.

Bevidst om Moskovs bekymringer på olieområdet, tilbød Israel Rusland en andel i projektet, men fik afslag.

  Amerikansk militær tilstedeværelse i Georgien
  Ingen nationalitetsmærker, men Marine MARPAT og USMC issue load bearing vest afslører at det er en amerikansk soldat der her er fotograferet i Georgien.
   
  Amerikansk militær tilstedeværelse i Georgien
   
  Mikhail Saakasjvili i Israel
  Mikhail Saakasjvili i Israel

Israelske militærrådgivere og våben

Sidste år bad den Georgiske præsident om flere hundrede militærrådgivere fra israelske sikkerhedsfirmaer; antallet skønnes at ligge på op til 1.000, for at træne de Georgiske væbnede styrker i kommando, luft, marine og artilleri kampteknikker.

Israelerne leverer også assistance ved militære efterretninger og sikkerhed for centralstyret. Tbilisi købte også våben, efterretninger og elektronisk kampsystemer af Israel.

Disse rådgivere var utvivlsomt dybt involveret i den Georgiske hærs forberedelser for erobringen af den Syd-Ossetiske hovedstad i fredags.

I de forløbne uger har Moskva gentagne gange krævet at Jerusalem standser dets militære assistance til Georgien, og truede til sidst med en krise i de gensidige relationer.

Israel svarede ved at sige at den eneste assistance man leverede til Tblisi var 'defensivt'.

Dette er ikke blevet modtaget særligt positivt i Kreml.

Derfor kan det forventes at Moskva vil straffe Israel mens krisen intensiveres i Syd-Ossetien.

Oversat fra DEBKAfile 8 august 2008 -
Israel backs Georgia in Caspian Oil Pipeline Battle with Russia

 

 

 

 


Da FN anerkendte Kosovo som selvstændig stat var der flere bekymrede stemmer, der advarede om en kædereaktion. Logikken var, blev der fremført, at voldelige seperatist-bevægelser over hele verden ville slutte at Kosovos anerkendelse som selvstændig stat efter megen vold, ville danne præcedens. Man kan altså tvinge systemet i knæ ved vold og uforsonlighed.

Mere hos Monokultur 8 august - Krig om SydOssetien

Set fra en anden vinkel end i artiklen fra DEBKA:
Everykindapeople 8 august - Trubbel i Kaukasus

 

Politiken

'De fleste beslutningstagere er på ferie. Glimrende tidspunkt at angribe et lille land', siger Saakasjvili til CNN.

'Hundredvis af ofre, og den sydossetiske præsident Eduard Kokoitij anslår, at op imod 1.400 mennesker er blevet dræbt i kampene dagen igennem'.

'Ti russiske soldater blev dræbt og 30 såret, da granater ramte deres lejr.'

 

Kristeligt Dagblad 16 august 2008 - Gud ske tak og lov, at russerne kom

Balder Blog 11 august 2008 - Georgien, jødisk minister: Takket være israelsk træning holder vi det russiske militær stangen

Ynet 14 august 2008 - Georgian Israelis to demonstrate against Russia

Politiken 9 august 2008 - Georgien: Perfekt timet angreb på os

Video med grafisk forklaring om olieledningerne / pipelines:

EuroNews 8 august 2008 - Georgia Energy pipelines threatened in Georgia conflict

Pravda 8 august 2008 - Georgia's Saakashvili commits war crimes against humanity

The Guardian - Russian tanks roll into Georgia as cities burn

BBC Video 8 august 2008 - Georgian jets bomb separatists


Balder.org - Artikler om Holocaust, Zionisme, Judaisme, Jødisk Censur, Israel Lobby, forfølgelse, Revisionisme, Holocaust-benægtelse


Print Post