Den amerikansk / jødiske professor Norman Finkelstein blev omgående anholdt og transporteret til et fængsel, da han i går den 23 maj ankom i Tel Aviv på vej til de besatte områder.

Ved ankomst i Tel Aviv lufthavn blev han omgående anholdt, og fik at vide at han ville få forbud mod at besøge Israel de næste ti år.

Norman Finkelstein er en af de mest prominente kendte akademikere der er kritiske overfor Israels besættelse af Vestbredden og Gaza.

Jerusalem - Den amerikanske politiske forfatter og Israel kritiker blev i fredags nægtet adgang til den jødiske stat, fortalte hans advokat.

Finkelstein landede på Ben Gurion lufthavn ved Tel Aviv, og fik at vide af en repræsentant for det israelske indenrigsministerium at han ville blive nægtet adgang til landet af sikkerhedsgrunde, sagde advokat Michael Sfard til DPA.

'Dette betyder normalt et ti årigt forbud mod at komme til Israel', tilføjede Sfard.

Finkelstein der er Jøde, og søn af holocaustoverlevende, har skrevet kritiske bøger om den israelske politik i de palæstinensiske områder, og om det han kalder 'udnyttelse' af den jødiske tragedie under Anden Verdenskrig.

Han er især kendt for sin bog 'Holocaust Industrien' (The Holocaust Industry) hvori han afslører det enorme misbrug af holocaust. Han har også skrevet bogen 'Beyond Chutzpah', om misbruget af antisemitisme og forfalsket historieskrivning.

Kilder:

Desert Place 23 maj 2008 - Norman Finkelstein arrested in Israel
Norman Finkelsteins hjemmeside 23 maj2008 - US political author Norman Finkelstein denied entry to Israel


Balders artikler om Jøder, holocaust, benægtelse, fornægtelse, antisemitsme, jødehad, jødeforfølgelse, revisionisme, jødisk censur, jødisk kultur


Print Post