Den nye italienske regering, det italienske politi, den lokale befolkning og ifølge avisen The Independent også mafiaen har kampen op mod nationens fjende nummer ét; sigøjnerne.

Italienerne jubler mens den forhadte Roma-lejr går op i flammer

En appel fra paven og nogle få venstreorienterede blev mødt af et vandfald af blogindlæg på avishjemmesider der afviste de pavelige protester.

Det der skete vil stå brændt ind i nationens minde som en skam, eller som vejen frem, afhængig af hvordan man ser på det, skriver den engelske avis.

Sigøjner stjal baby

Beboere af det tidligere kommunistiske bolværk i udkanten af Neapel har råbt op om lejren siden i lørdags da en kvinde påstod at en sigøjner pige var trængt ind i hendes bolig, og havde forsøgt at stjæle hendes spædbarn.

De første molotovcocktails regnede i tirsdags ned på de improviserede hytter, hvorefter de ca. 800 bosætterne begyndte at forlade området i grupper. Om onsdagen brændte ildspåsættere der ifølge nogle skulle tilhøre Comorraen; den napolitanske afdeling af mafiaen resten af bosættelsen ned, mens lokale så på og klappede.

Lokale politikere som Campanias guvernør Antonio Bassolino og Rosa Russo Iervolino, Neapels borgmester tog afstand fra handlingerne. Ifølge The Independent var det dog et spil for galleriet.

Etnisk udrensning?

Men det første tilfælde af hvad avisen 'The Independent' kalder 'etnisk udrensning' foregik uden den store ballade. 1)

Una nomade rapisce una bimba
A Napoli una zingara rom entra in casa e ruba una bambina. Cacciamoli dall'Italia!

 

Flora Martinelli, kvinden der havde anmeldt kidnapningsforsøget sagde: 'Jeg er meget ked af det der sker, jeg ønskede ikke det skulle komme så langt. Men sigøjnerne skulle væk'.

Romaerne skulle have levet i Italien i syv hundrede år, 70.000 af den 160.000 store befolkning har italiensk statsborgerskab, men bl.a. på grund af deres modvilje mod at integrere sig har de været mere synlige end andre minoriteter.

Tusinder af nye sigøjnere på et halvt år

Det sidste halve års indstrømning af atter tusinder af nye sigøjnere fra Rumænien, har overbevist italienerne om at problemet er meget stort.

Også ordensmagten begyndte i går sin oprydningsaktion. I Rom blev 50 Roma uden identifikationspapirer eller bosted arresteret i en aktion mod illegale immigranter hvorved der blev arresteret 400 fordelt over hele landet.

Illegal indvandring kriminaliseres

Regeringen og statsminister Berlusconi annoncerede en ny lovpakke der skal gøre illegal indvandring strafbar med en mulig straf på op til 4 års fængsel. Der arbejdes stadigvæk på lovens udformning. Regeringen lovede at der ikke ville være flere amnestier. Når loven bliver vedtaget vil den træde i kraft øjeblikkeligt, og der spores allerede en vis panik blandt de mange illegale fremmede der opholder sig i Italien.

Kilde: The Independent 16 maj 2008 - Italian tolerance goes up in smoke
as Gypsy camp is burnt to ground - af Peter Popham i Rom


Kommentar:

1)Men det første tilfælde af hvad avisen 'The Independent' kalder 'etnisk udrensning' foregik uden den store ballade.

Man kunne måske forestille sig at man også kunne kalde det en hævnakt mod en gruppe hvorfra der udgår en masse afskyelig kriminalitet. Men det er selvfølgelig mere moderigtigt at spille racekortet. Der er bare det ved det, at italienerne aldrig har været kendt for at gå op i race.

Mange af italienerne er da også lige nøjagtig så mørklødet som sigøjnerne eller arabiske indvandrere, og i en del tilfælde endda mere. Problemet er selvfølgelig, at myndighederne har svigtet, ved ikke at tage hånd om volds og kriminalitetsproblemerne og ved ikke at tage den overlast disse sigøjnere ofte medfører på disse og andre områder alvorligt. Så er der kun selvtægt tilbage, hvor beklageligt det end måtte være, er det ret forudsigeligt.

EUs sindsyge politik er skylden i problemerne - Befolkningen tager nu selv affære

Ifølge nogle observatører er et udbrud af sådanne episoder ikke uvelkommen for den nye verdensorden, der på et tidspunkt når man mener tiden er moden vil bruge disse som anledning til at fuldende kontrolsamfundets vækst frem til målet; en EUrokratisk politistat, hvor tropper fra andre lande vil blive sat ind i de stater hvor der efter Bryssels mening bør gribes ind overfor 'etnisk udrensning', protester fra befolkningen.

Der er allerede dansk politi i Kosovo og Bosnien. Måske kommer vi også til at se bosnisk politi i Danmark på et tidspunkt. Det er det nye Babylon, hvor magthaverne regerer gennem del og hersk.

Relateret: Balder Blog 15 maj 2008 - Italien vil ud af Schengen og genindføre grænsekontrollen - Ud med kriminelle indvandrere

Hodjas Blog 15 maj 2008 - Viva Italia! Som det første EU-land vil Italien nu suspendere Schengen-vanviddet og genindføre grænsekontrol.

Document.no 20 maj 2008 - Det er vår form for etnisk rensning | Billedserie
og billedtekster fra brannstiftelsene i Napoli

Norge VG: Vil plassere asylsøkere i teltleir (Via Hodja)


Print Post