Århus, den 27. april 2008 - Pressemeddelelse fra Dansk Folkepartis Ungdom:

Per Stig Møller er en uværdig repræsentant for Danmark

I forbindelse med den danske 'Muhammedkrise' var det for utrolig mange danskere uforståeligt, at de europæiske demokratier ikke bakkede helhjertet op omkring Danmark og støttede vores ytringsfrihed. Mange danskere følte sig berettiget totalt svigtet af regeringerne i de andre EU-lande.

Nu viser det sig, at Danmark ikke stod så alene, som vi hidtil har antaget. Der var meget stærke kræfter i EU, som arbejdede for en langt mere aktiv og helhjertet støtte til Danmark og ytringsfriheden, men denne hjælpende hånd blev afvist af ingen ringere end den danske udenrigsminister Per Stig Møller.

 

Dette står klart nu, da den tidl. hollandske udenrigsminister Bernard Bot (CDA) i et interview til Ritzau har valgt at løfte sløret for, hvad der skete i kredsen af EU's udenrigsministre, da Muhammedkrisen var på sit højeste.

EU's udenrigspolitiske koordinator spanieren Javier Solana valgte, uden rygdækning i EU-kredsen, sammen med daværende generalsekretær i FN, Kofi Annan, og formanden for den muslimske organisation OIC, Ekmeleddin Ihsanoglu, at udsende en erklæring, som satte religiøse følelser over ytringsfriheden, samtidig valgte Solana at tage på 'undskyldningsturné' i mellemøsten. Dette totale knæfald for fundamentalistisk Islam valgte den hollandske regering at tage afstand fra.

Det var efter denne afstandtagen, at den danske udenrigsminister valgte at kontakte sin hollandske kollega og bad ham: 'klap i' 'om vores tegninger'. Dette var måden, hvorpå Danmarks udenrigsminister valgte at værdsætte støtten fra hollænderne.

Per Stigs begrundelse: Han mente, det var bedre Danmark stod alene i krisen, så det ikke blev en krise mellem mellemøstlige islamiske stater på den ene side og EU på den anden.

  Per Stig Møller Foreign Affairs Denmark
  Per Stig Møller
 

Tilføjet 2 december 2010 fra her

The Danish foreign Minister Per Stig Moeller tried to convince the Polish delegate that giving up sovereignty was the right thing to do in all our common interest. More power to the big countries, less to ourselves.. We need 'strong decision making' more than direct influence from the population on elected politicians.

He described the Danish position as 'altruistic'.

An odd word to use in the world of politics where more power and influence usually means 'better' and having to give up power is the worst that can happen. This mysterious slip of the tongue make me think of a book our foreign minister once wrote, in which he fantasized about government forced interracial breeding as a means to end all wars. [Don't believe it? It's true!!]

A lot must have happened since, for Mr. Moeller has been a loyal supporter of the neoconservative American government and supported the attack on Serbia and the illegal war against Iraq. I find it as unsettling that our future as independent sovereign Nation States seemingly depends on the whims of people like this, whether they are Conservatives like our Foreign Minister, or some variety of Euro-communists.

'Dette er helt nye informationer om den danske regerings håndtering af 'Muhammedkrisen', vi så alle statsministerens på arabisk TV og troede indtil nu, at hans optræden var udslag af et øjebliks svigtenes dømmekraft fra regeringen. Men med Bots afsløringer viser det sig, at regeringens håndtering af sagen er lagt mere grotesk, end vi hidtil havde troet. Regeringen var parat til at sælge ud på alle hylder for at få en hurtig afslutning af konflikten. Dette er intet mindre end en skandale!'

Sådan lyder kommentaren fra hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Folkepartis Ungdoms Anders Vistisen, og han fortsætter:

'Det må nu stå klart, at det eneste parti i folketinget, som helhjertet og konsekvent hele vejen igennem denne konflikt har støttet vores land og frihedsrettigheder er Dansk Folkeparti og kun Dansk Folkeparti.'

Som om ovenstående ikke var nok, afslører Bot ydermere, at der fra fransk, tysk og hollandsk side, alle lande som grundet deres størrelse og deres langvarige medlemskab af EU taler med betydelig vægt i EU kredsen, var opbakning til en langt mere aktiv og helhjertet støtte til Danmark under krisen. Landene var bl.a. indstillet på, at lave en modboykot mod visse arabiske lande og langt kraftigere støtte Danmark. Igen valgte Per Stig Møller arrogant og forkert at afslå støtten.

'Om Per Stig Mølles handlinger under 'Muhammedkrisen' skyldtes, at han ikke ønskede at eskalere konflikten ved at 'træde' på islamisternes følelser, eller manglende lyst til at skabe splittelse i EU-kredsen er uvæsentligt. Per Stig Møller har med hans handlemåde givet så meget køb på danske interesser og frihedsrettighederne, at det ikke kan undskyldes. Hans handlinger er udtryk for en fejhed og manglende dømmekraft, som kom til at koste og koster Danmark dyrt.'Udtaler Anders Vistisen og fortsætter:

'Jeg mener, at man efter denne sag i høj grad må betvivle, om Per Stig Møller fortsat kan betros stillingen som udenrigsminister, og om han i det hele taget er værdig til at være dansk minister. Jeg vil derfor opfordre Dansk Folkepartis EU-ordfører, Morten Messerschmidt, til at kalde ministeren i samråd om sagen, så vi kan komme til bunds i Per Stig Møllers gøren og laden under Danmarks største udenrigspolitiske krise siden besættelsen.'

Privat til redaktionen: Anders Vistisen træffes i dag på telefon 61 60 15 77.


 

Opdatering 2 december 2010

Har Per stig Møller skiftet kurs?
Dansk JP-blogs- Frontalt - Michael Jalving 2 december 2010 - Pligtlæsning for Lars og Lene

Relateret:

Dansk Balder.org - Citater fra Per Stig Møllers bog ' Utopi og Virkelighed'

DanskBalder Blog 15 februar 2009 -Interessant debat mellem DNSBs formand Jonni Hansen, Per Stig Møller og Anja Westphal


Print Post