Østrig - Den 29 marts demonstrerede 10.000 mennesker fra hele det politiske spektrum i den østrigske hovedstad Wien.

De krævede en folkeafstemning om den nye EU forfatning der blev vedtaget i Lissabon for nylig.

Demonstranterne forsamlede sig foran Wiener Statsoperaen, hvor de krævede en folkeafstemning om 'reform aftalen'.

Demonstration in Wien gegen den EU-Reformvertrag

Senere defilerede demonstranterne forbi Hotel Sacher gennem Tegetthofstraße til Neuen Markt.

Folkeafstemning - Vi er folket!

Igen og igen blev der opfordret til at udskrive en folkeafstemning; 'Folkeafstemning! folkeafstemning! folkeafstemning!' og 'Vi er folket!'

Omkring Stock-im-Eisen pladsen og Stefanskatedralen samlede 10.000 mennesker fra hele det politiske spektrum sig, gamle såvel som unge for at minde politikerne om den østrigske forfatning.

Systempressen berettede om 'kun' 5.000 deltagere, og at der 'ifølge udtalelser fra øjenvidner' befandt sig såkaldte højreekstremister blandt demonstranterne.

EU-Austritt - Neutrales Freies Österreich

Demonstrationens organisatorer, der optræder under mottoet 'Ud af EU et neutralt og frit Østrig' der i øvrigt ikke har nogen tilknytning til disse såkaldte 'højreekstremister' har planlagt endnu to stordemonstrationer mod EU aftalen.

I dag fredag vil det østrigske frihedsparti demonstrere foran Ballhauspladsen, og på lørdag er der planlagt en menneksekæde foran det østrigske parlament.

Et flertal af østrigerne har vist sig flere gange at ville have forkastet traktaten, hvis det skulle komme til en folkeafstemning.

'Højreekstremister' krævede frihed for forfatteren Gerd Honsik

En selvudnævnte 'ekspert i højreekstremisme' skønnede antallet af højreekstremistiske demonstranter at ligge omkring 300.

Disse uddelte bl.a. pamfletter hvori de krævede løsladelse af den populære digter og forfatter Gerd Honsik, der efter at han var blevet udleveret fra Spanien ved hjælp af den europæiske arrestordre, blev idømt halvandet års fængsel den 3 december 2007.

Honsik havde påkaldt sig autoriteternes vrede bl.a. fordi han har sat fokus på den nazilignende filosofi inspireret af Pan Europabevægelsens stifter Coudenhove Kalergi der i dag udgør det ideologiske fundament for EU.

AFA - Fædreland i hjertet - Lort i hovedet

Under demonstrationen lørdag den 29 lavede østrigske rødfascister 'Antifa Wien' en modaktion.

Fem rødfascister stormede ind i et kaffehus ved Stefanspladsen og viste bannere frem hvor der stod 'Fædreland i hjertet - Lort i hovedet' understøttet af taktfaste råb med samme indhold. Det kom til sammenstød i kaffehuset, hvorefter det rødfascistiske afskum blev ført væk af politiet.

Kilde: der Nonkonformist Apr 3 2008 - FNÖ: Demonstration in Wien gegen den EU-Reformvertrag


Læs i øvrigt min postering fra i går, der af uvisse grunde ikke kom med på politik.blogbot.dk listen over nye indlæg.

Balder Blog Apr 3 2008 - Krigsprofitør Lord Jacob Rothschild støtter den republikanske præsidentkandidat John McCain


Print Post