Samfundsrevser stemplet som højreekstremist

  Ton Lafaard
Ton Liefaard
Censur rektor

Under titlen på hjemmesiden findes følgende forklaring:

fejldefinition - Politisk korrekt formuleret definition hvorved man gennem løgn og bedrag forsøger at skjule den virkelige karakter af misforhold ved at retfærdiggøre dem.

Holland - Herman Wesselink College et gymnasialt uddannelsescentrum i Amstelveen (en 'pæn' forstad til Amsterdam) har fyret en lærer fordi han har en hjemmeside med omstridt indhold.

Læreren cand. mag. ing. Lewis Leonardo underviste der ti timer ugentlig i informatik.

Han har været ansat på skolen i et halvt år.

Lewis Leonardo:

Rektor Ton Liefaard mente at det ikke var passende at jeg skriver en del på hjemmesiden misdefinitie.nl ('fejldefinition.nl').

Rektor Ton Liefaard indrømmer selv han er medlem af det hollandske Socialdemokrati. Jeg er nu stemplet som højreekstremist, men det er jeg bestemt ikke. Jeg finder det uacceptabelt at man kan blive fyret på grund af sine holdninger. Jeg vil rådføre mig med en advokat for at se om jeg kan anfægte fyringen.

På hjemmesiden står krydrede tekster om indvandrere, venstreorienterede partier, og beskyldninger mod en tidligere arbejdsgiver; 'Hogeschool van Amsterdam' for at have begået svindel.

Lewis Leonardo har skrevet en bog om sagen i 2004.

Lewis Leonardo:

Der er noget der hedder ytringsfrihed. Jeg har aldrig talt om det i klassen. Enkelte elever var bekendt med hans hjemmeside, men jeg har altid holdt disse aktiviteter adskilt fra mit arbejde som lærer på Wesselink-skolen.

Rektor Liefaard fandt teksterne for radikal, og i modsætning mod skolens Kristne grundprincipper1).

Efter en samtale om dette emne fortsatte jeg med at undervise, men blev smidt på gaden samme eftermiddag.

Lewis Leonardo arbejder også på deltid ved Amsterdams Universitet, og har et IT firma.

Hos Universitetet ved man at hjemmesiden findes, men de gør det ikke til et problem.

En ordfører for Herman Wesselink-skolen vil kun sige at 'hjemmesiden ikke er i overensstemmelse med de normer og værdier som vi understøtter.

Kilde: AD.nl 20 februar 2008 - Leraar omstreden website ontslagen

1)'Kristne grundprincipper' i en hollandsk sammenhæng betyder som regel ikke andet end nogle ord i statutterne og kan sjældent spores på anden måde end som nu, hvor man synes det er praktisk at finde dette frem til at slå en ukorrekt lærer i hoved med.


Print Post