Opdatering: transskription af alle Pernille Brammings kommentarer

Enestående solidaritet med mordtruet muhammedtegner

  Pernille Bramming
Pernille Bramming

I programmet Go morgen Danmark på TV2 her til morgen med studievært Morten Resen. hvor også idehistoriker Lars Erslev Andersen (DIIS) deltog viste Pernille Bramming, debatredaktør på Weekendavisen sin enestående solidaritet med den mordtruede Kurt Westergaard.

Hun sammenlignede uden blussel og med en stramtantet forarget mine Kurt Westergaards tegning af muhammed med en bombe i turbanen med antisemitiske karikaturer i Nazityskland og kaldte den helt utvetydigt for for 'hatespeech'.

Lidt senere i Nyhederne gav studieværten Henrik Skovgaard bolden op med at spørge den til lejligheden inviterede Rune Engelbreth Larsen under fremvisning af Kurt Westergaard berømte bombe i turban tegning, 'om han brød sig om hvad han så'.

Det er tydeligt at på trods af spredte solidaritetserklæringer, så har nogle personer og medier åbenbart ikke har fattet sagens alvor i nu.

 
Morten Resens program Go morgen Danmark

 

Bemærk: For at spare tid har jeg ikke taget Lars Erslev Andersens og alle Resens kommentarer med. Der var i øvrigt ikke noget kritisabelt i Erslev Andersens synspunkter.

 
Morten Resen:

Morten Resen: Godmorgen til debatredaktør Pernille Bramming, og godmorgen til terrorforsker Lars Erslev Andersen

Det er jo lang tid disse tegninger blev trykt første gang..

Hvorfor er det at de to år efter stadigvæk bliver husket af nogen?

Pernille Bramming: Ja men jeg tror der har hele tiden været individer og små grupper over hele kloden som er blevet ved med at være vrede og som har tænkt på om de kunne gøre noget. Og det vil der også være i lang tid fremover.

Og da må man så håbe at politiet kan blive ved med at være lige så effektivt som det har været hidtil.

Morten Resen: I protest mod de her attentatplaner så har en lang række af aviserne, der er både Berlingske Tidende, der BT der er Ekstra Bladet. der er Politiken, valgt at genoptrykke denne her ene særligt kontroversielle tegning med muhammed og bomben i turbanen. Hvad tænkte du da hørte det?

 
Lars Erslev Andersen
Støtter genoptrykket

Pernille Bramming: Altså.. jeg synes det er rigtigt vigtigt at man solidariserer sig med Kurt Westergaard på alle mulige måder,.. fordi selvfølgelig skal han ikke slås ihjel, og selvfølgelig skal man vende sig mod enhver mordplan i en hvilken som helst religions navn, det er vanvid, og forkert og kriminelt.

Men jeg bryder mig personligt virkelig ikke om den tegning, eh og jeg bryder mig heller ikke om at den bliver bragt, altså jeg synes at den rumme samme elementer som antisemitistiske tegninger gjorde i trediverne, hvor man lægger en gruppe for had, eh og man tillægger muslimerne samme eh, at man signalerer at de er uærlige og at de har let til vold osv. osv.

Morten Resen: Så du mener ikke de skulle have været trykt i dag?

Pernille Bramming: Ja.. nej, jeg bryder mig ikke om at se den tegning i en avis, altså jeg synes det er en ledt tegning..

Morten Resen: Hvorfor er det lige præcis at man skal tage hensyn her?

Pernille Bramming: Jamen altså der er mange gode grunde til det ikke? Og og det er altså.. et stykke af vejen giver jeg Lars fuldstændigt ret ikke det er vigtigt at vi manifesterer at vi vil ikke finde os i det her vel..

Men altså den tegning bliver ikke mindre chauvinistisk og småracistisk af at blive vist i samtlige danske aviser end kun at blive vist i Jyllands Posten i sin tid og det projekt [...] den var en del af..

Morten Resen: Men er det så ikke religionen der redigerer aviserne?

Pernille Bramming: Nej det synes jeg ikke altså vi altså vi har ytringsfrihed, men vi har altså ytringsfrihed under ansvar og der også noget der hedder hate speech som man skal undgå altså vi har ikke frihed til at sige hvad som helst, og jeg synes den tegninger er udtryk for hatespeech

Morten Resen: Altså opildning til had kan man sige

Pernille Bramming: Ja, ja, og eh altså der er tegninger fra trediverne af Jøderne som vi heller ikke bringer for hvis, eh, vi bryder bare os ikke om at se de tegninger, fordi de fremstiller Jøder på en utrolig usympatisk måde..

Morten Resen: Helt kort her til sidst Pernille hvad tror du der kommer til at ske?

Pernille Bramming: Jeg men jeg tror ikke der er nogen stater der vil organisere noget sådan som vi så det i Teheran og Damaskus, men jeg tror der kan være grupper og befolkninger som vil reagere, eh der kan være lige som vi så i Saudi Arabien en boykot altså lige som vi andre holdt op med at drikke fransk vin på et tidspunkt, så synes de nu de vil ikke drikke dansk mælk

Morten Resen: Men man kan sige det bliver ikke umiddelbart lige så voldsomt som sidst?

Pernille Bramming: Nej for vi har ikke en gruppe danske imamer til at rejse rund og og at tænde ilden.


Opdatering 21 april 2009

DR - P1 Pernille Brammings forliste ægteskab med Egypter:

Stolede ikke på araberen, og snød sit barn ud af landet med en løgnehistorie..

Efter 5½ år i Kairo som freelance-korrespondent for Politiken, ægteskab med en ægyptisk mand og mo, havde hun mange forklaringer på sit valg dengang, men i bakspejlet er sandheden, at hun i alle årene vogtede over sin danske identitet og den kultur, der var hendes oprindelige. Følelser der blev drastisk forstærket, da hun blev mor og fik et ansvar udover sig selv og pludselig så på de faktiske forhold med helt andre øjne end hidtil.

P1 21 april 2009 Pernille Bramming - Integration, nej tak!
Hør udsendelsen P1 24 minutter

Opdatering 8 august 2008 - Bramming med sine humanistiske kvababbelser og hensyntagen til muhamedanske følelser går ind for Bushs' 'Krig mod Terror'.
Weekendavisen 8 august 2008 - Pernille Bramming - Påskønnelse

Opdatering 26 februar 2008 - Uriasposten har valgt bore dybere i sagen, og har blandt andet sammenholdt Pernille Brammings ovenstående udmeldelser med citater fra en bog Bastardkultur - en bog hun skrev med Søren Mørch og Torben Rugbjerg Rasmussen i 1990. Før jeg giver linket til den udmærkede artikel vil jeg fremhæve en kommentar på artiklen fra Vivi Andersen:

Bramming blev gift, og fik barn, med en Egypter og boede i Cairo fra 1991-95. Måske den ændrede opfattelse delvist kan tilskrives ovennævnte ?

Læs hele artiklen:

Uriasposten 23 februar 2008 - Pernille Bramming: Kurt Westergaard lægger en gruppe for had

 


Print Post