Rapport: Israelske besætninger styrer Ubemandede Luft Fartøjer (ULF) [UAVs Unmanned Aerial Vehicle]

26 December, 2007

Besætninger fra Israel Aerospace Industries der styrer de ubemandede luftfartøjer deltager i tyrkiske militæroperationer mod PKK frihedskæmperne i det nordlige Irak, ifølge tyrkiske rapporter der vil blive publiceret i dag i Turkish Daily News.

For 10 dage siden rapporterede den tyrkiske TV station Star at IAI [Israel Aerospace Industries] Heron Ubemandede Luft Fartøjer bliver anvendt i krigen mod Kurderne.

Den samme rapport fortalte at Tyrkiets militære øverstbefalende [Chief of Staff] General Yasar Buyukanit havde observeret ULF operationer live i operatørrummene i Batman luftbasen nær grænsen til Irak.

De informationer der blev videregivet via ULFerne blev brugt af det tyrkiske luftvåben til at angribe de kurdiske frihedskæmpere.

I artiklen gøres der rede for forskellige kontrakter og aftaler mellem tyrkerne og israelerne. Der er tale om handler med en værdi af syv hundrede millioner dollar [$ 700.000.000].

Tyrkerne er dog muligvis ikke helt tilfreds med israelernes indsats, og der er en stigende mistillid overfor USA og Israel.

Israel er på nuværende en allierede der aktivt kæmper på tyrkisk side, men man taler om at israelerne tidligere har støttet den kurdiske part, og der skulle også være friske rapporter om israelske firmaer der træner og udstyrer kurderne til deres kamp for en selvstændig kurdisk stat i det nordlige Irak.

Kilde: Haaretz 27 december 2007 Yossi Melman - Israeli crews manning UAVs in Turkish operations against Kurds via Uruknet


Print Post