Update! After the demonstration. Reports, impressions, comments and images

Opfordring til demonstration på hollandsk mindedag
(sammendrag oversat fra nekklachten blog)


Monument for de faldne hollandske frihedskæmpere under Anden Verdenskrig i centrum af Amsterdam, 10 minutter fra hovedbanegården. I tresserene et samlingssted for hippier, derefter et tilholdsted for især arabiske og afrikanske narkopushere

Alle der vil støtte ytringsfriheden skal gå til Dam monumentet i centrum af Amsterdam på lørdag 25 februari kl. 13:00.

Demonstrationen den 25 februar er ikke en moddemonstration. Formålet er at vise politikerne at hollænderne er dødtrætte af religionsvanviddet omkring de famøse muhammed cartoons, og endu mere træt af det krav om endnu flere indskrænkninger af ytringsfriheden.

Vi vil ikke tolererere så meget som én millimeters indskrænkning af ytringsfriheden. Demonstrationen skal være et signal om solidaritet med danskerne.

Demonstrationen skal gøre det klart for Xavier Solana at vi ikke godtager at EU toppen kryber for Mellemøsten i en såkaldt 'dialog' om ytringsfriheden. Den frihed har vi, og den bliver. Basta.

Deltagerne opfordres til at medbringe danske flag, og der bliver diskuteret om bøger af H.C. Andersen og det nye dansk/hollandske solidaritets flag skal medtages for at understrege støtten til Danmark og Jyllands Posten.

Samtidigt fremgår det af snakken på blogsene, at det allerede nu i Hollands næsten anses som ekstremt højereorienteret at vifte med det hollandske flag, og nogle mener i fuld alvor at man skulle lade være med at medføre sådanne til demonstrationen for ikke at blive udskreget af medierne som 'ekstremt højreorienteret'.

Datoen 25 februar er ikke en hvilken som helst dag for hollænderne.

Den 25 februar 1941 var dagen der blev udråbt generalstrejke i Holland i protest mod jødeforfølgelserne, der begyndte at blive mere syndlig for den almene befolkning. Strejken udviklede sig i løbet af de næste dage indtil også jernbanerne var omfattet. Som følge af strejken blev snesevis af hollændere henrettet af tyskerne. Denne dag er kendt i Holland som Februarstrejken (Februaristaking), og bliver mindet med ceremonier hvert år.


Dutchmark - Nedermarken Danish Dutch solidarity against islam

Initiativet der stadigvæk bærer præg af at være uden særlig organisation ser ud til at være sat i værk af Michiel Mans der skriver på det hollandske blog 'nekklachten' (nakkesmærter). Her et link til tråden med demonstrationsopfordringen. Det er selvfølgelig på hollandsk, men ingen forbyder dig at give en kommentar på engelsk. Hollænderne vil påskønne det. Også omtale af planerne på Ayaan Hirsi Ali weblog i denne tråd..

Er der nogen der har lyst at sende en 'dansk delegation' afsted? Ytringsfriheden er jo et fælles europæisk anliggende der helst ikke skal forvaltes af dhimmierne i EU.

Update! After the demonstration. Reports, impressions, comments and images


Print Post
Posted af Balder 13 Feb 2006 under Demonstrations | | Direkte link | English Translation | Deutsche Übersetzung |