Eva Herman - forfatter, studievært NDR
Eva Herman
Gute Morgen schöne Frau; deine Augen sind so Blau... Ich hab' es heiss und Eis- gekühlt.......

Traditionelle værdier på vej tilbage i Tyskland?

Opdatering: Eva Herman taler i Trykkefrihedsselskabet onsdag den 26. januar 2011

Den tyske journalist Eva Herman taler næste uge i Trykkefrihedsselskabet om sandhedens pris. Hendes historie er en ren gyserhistorie om mediernes magt til at ødelægge en offentlig person.


Mere HER i Sappho. Man kan tilmelde sig her Sandhedens pris: Mening, magt og medierer. Læs mere
| Her transkription og dansk oversættelse af Eva Hermans tale i forfatterforeningen den 27. januar 2011: Sandheden og dens pris

Eva Herman populær TV vært og antifeministisk forfatter fyret efter ros til Nazi-Tysklands familieværdier og sammenhold.

Også i andre dele af tysklands borgerskab længes der efter bedre tider

Ekstra Bladet 10 september 2007

Tv-selskabet NDR har fyret en af deres stjerner - tv-værten Eva Hermann - fordi hun har rost Nazi-Tysklands familieværdier og sammenhold.

- Det var en grusom tid, men selv dengang fandtes der noget, som var godt, og det var værdierne tilkyttet børn, moderskab, familier og sammenhold. Intet af dette har varet ved.

Ekstra Bladet 10 september 2007 - Tv-stjerne fyret efter Nazi-ros

Eva Herman:

Børn, moderskab, familie og sammenhold var gode værdier der blev holdt højt i det Tredje Rige.

[...]

Jeg tager kraftigt afstand fra Det Tredje Rige på mange punkter. Man skal se min bemærkning som en generel holdning. Dette handler ikke om Hitlers værdier, men om basale menneskelige værdier, som blev misbrugt i Det Tredje Rige og siden fordømt

Das Eva Prinzip - Eva Herman - Bogomslag
Eva Princippet
 
  Volker Herres - ARD Chef
Volker Herres - ARD Chef
   
 
Kirstin Heinsohn
Historiker Hamborg Uni.

Anders Raahauge: Mener De at feministerne har indflydelse nok til at oprette et diskussions-tabu?

»Ja, bestemt. De sidder på mange nøgleposter, også i medierne, og dette er et mediesamfund. Hvad medierne foregiver er virkeligt, det lever man efter. Jeg sidder selv i medierne, så jeg kender mekanismerne indefra.

Der sidder mange feminister og mange mennesker uden familie, der tror, at verdens navle er dér, hos dem, i medierne. Det mente jeg længe selv, så jeg ved, med hvilken overbevisning man forfægter den holdning. De aner ikke, at livet er anderledes ude mellem folk. Det ser jeg jo af brevene til mig. Bliv endelig ved, for min stemme betyder intet, skriver så mange.

Men vi har desværre også en politik, der kun fokuserer på indkomst. I CDU-SPD-regeringens koalitions-erklæring hedder det: "Et barn må fremover ikke være nogen hindring for karriere og job." Altså ikke omvendt.

Deri ligger den egentlige tragedie. Moderen skal så hurtigt som muligt i arbejde igen, så hun kan betale sine egne socialbidrag, og børnene skal afgives til statslig pasning, helst heldags.«

[...] Frigørelsen bragte en ny tvang med sig, nemlig til at realisere sig selv gennem en karriere. Lystrer man ikke den parole, falder der brænde ned fra medsøstrene. Derfor kæmper kvinderne nu som dresserede flokdyr mod deres egen natur, de kyser mændene bort, får ingen eller kun få børn og ser dem i så fald kun få timer om dagen..

Eva Herman har en lang karriere bag sig som vært på NDR's nyheder Tagesschau, og er forfatter til bogen 'Eva Princippet - Til kamp for en ny kvindelighed' [Das Eva Prinzip], og præsenterede for ganske nylig sin nye bog 'Noahs Ark-princippet: Hvorfor vi må redde familien'.

Bemærkningerne om familieværdierne der var anledning for NDR at fyre hende faldt under præsentationen af sidstnævnte bog.

I Tyskland er det ikke kun forbudt at ytre uenighed i det dominerende judeocentriske historiesyn. Den tyske TV station NDRs programdirektør Volker Herres erklærede at:

Fru Hermans beskæftigelse som forfatter ikke er foreneliget med hendes arbejde som nyheds og studievært hos NDR.

Historikeren Kirstin Heinsohn lirer bevidstløst lektien af:

Man kan ikke forsvare dette regime på nogen som helst måder, sådanne argumenter passer ikke i et demokratisk samfund.

Ja vi kender så udmærket alle de argumenter der ikke passer i det 'demokratiske' tyske samfund, og i mange af de andre ' demokratiske samfund'. Mærkeligt nok er troen på trosdirektiver udstedt fra højere sted, forfølgelse af de forkerte meninger og berufsverbot snart det eneste der forbinder Nazi tyskland med den nuværende Bundesrepublik. Bortførsler, fængslinger og dissident-forfølgelse er åbenbart ikke nær så nazistisk og provocerende og politisk ukorrekt som det at forsvare familieværdier. De samme værdier der for blot nogle få årtiers siden også blandt efterkrigsgenerationerne var alment accepteret visdom.

I bogen Eva Princippet der kom på gaden i 2006 gjorde hun feminismen [egentlig 'emancipationen'] ansvarlig for de lave tyske fødselstal og den udbredte barnløshed.

Hun krævede også kvinders ret til at leve 'den traditionelle rolle som hustru og mor'. Til Anders Raahauge sagde hun:

Mændene er blevet bange for de jævnaldrende kvinder, som er blevet "mande-kvinder". De overtager mandens positioner i samfundet og hans konkurrence-orienterede, hårde adfærd, og de taber kvindelighed ved det. Samfundet lider under det, for kvindelighed er samfundets sjæl.

Mændene bakker ud: Hvorfor gifte sig, når risikoen for, at mit ægteskab opløses, alligevel er 50 pct., og jeg så bare bagefter skal bakse med en eks-kone, der ikke vil lade mig se børnene og måske vil prøve at flå mig økonomisk?

Schlechte Weisse Familie - Entartede Kunst - Widerliche Familietraditionen
Entartede Kunst - Widerliche Familietraditionen

På kritikken reagerede fru Herman bl.a. med:

Det drejer sig ikke om Hitlers værdier men om grundlæggende menneskelige rettigheder der blev misbrugt i det Tredje Rige og blev afskaffet senere..

Jeg har altid distanceret mig fra både ekstremt højre- og ekstremt venstreorienterede partier.


Alice Schwarzer

Det ville være interessant at høre hvorvidt NDR direktør Volker Herres eller ARD direktør Günter Struwe kunne finde på at tage et RAF T-shirt på under en musikfestival..

Den kendte jødiske feminist og TV stjerne Alice Schwarzer havde allerede tidligere, nemlig i 2006 lige efter bogen 'Eva Princippet' udkom plæderet for et berufsverbot for den politisk ukorrekte journalist Eva Herman.

Alice Schwarzer:

Med sådanne sexistiske ytringer der forbryder Herman sig mod offentlige mediers grundlæggende love..

I et interview med Jyllands Postens Anders Raahauge der blev publiceret i Jyllands Posten den 7 september 2007 under overskriften Tænker nogen på børnene? bliver Eva Herman citeret for følgende:

Vores top-feminist Alice Schwartzer siger, når man diskuterer det faldende børnetal: 'Vi behøver ikke længere skænke Føreren et barn.' Som parolen lød dengang.

Man vil gerne blande tingene sammen. Hun angreb mig under overskriften 'Mellem stenalderøkse og Mutterkreuz'. Det sidste er den orden, som nazisterne tildelte kvinder, der fik særligt mange børn og kunne fremlægge en perfekt arier-attest. Den modbydelige racepolitik fra vor histories mørkeste periode sætter hun lig den aktuelle diskussion om det at være moder.

Nogle af ovenstående citater stammer fra et klip om Eva Herman sagen sendt af BBC hvor hun i øvrigt får en ublid medfart af Tristana Moore [hende med den meget aristokratiske accent] der slutter klippet med at bemærke sarkastisk og med tydelig skadefryd i stemmen at 'Eva Herman efter sin fyring nu vil få masser af tid til at vie sit liv til mand og børn'. I skarp kontrast hermed sendte BBC i samme uge et interview med den franske sociolog og økonom Corinne Maier forfatter af bogen No Kid: Forty Reasons For Not Having Children der efter nogle ret så krasse bemærkninger fik en hel anden blid medfart:

Corinne Maier - French psychoanalytic, economist, sociologist, anti-motherhood activist
Corinne Maier

BBC journalisten fortæller om de lave fødselstal i Rusland og regeringens bekymring, og spørger om man bare skal sidde med hænderne i skødet og lade stå til. Maier:

Jeg tror immigration er løsningen, man behøver ikke at lave babyerne selv, men grunden til hvorfor nogle lande ønsker børn er for nationalisme. Babyer er den nye form for nationalisme, fordi de øger nogle ideer om national identitet.

Ingen kommentar fra journalisten.

Maiers påstande: Børnefødsler er tortur, naturlig amning er slaveri. Det rige vesten producerer for mange børn, hvorved de accelererer udplyndringen af verdens ressourcer.

Den kvindelige vært tager hjerteligt afsked med Corinne, hvis ideer om folkeslag der skal tjene andre folkeslag ved at opfostre deres overskudsproduktion kommer hermed tæt på drømme om et folkemord. Desuden formår hun at fordømme national identitet som noget mistænkeligt.

Men hvad. Den jødiske feminist Susan Sonntag kunne sige ting som: 'Den hvide race er den menneskelige histories kræft.', og stadigvæk sælge sine bøger, i stedet for at blive udskreget som racist.

Sara-Ruth Schumann - 'Jüdischen Gemeinde Oldenburg
Sara-Ruth Schumann
Michael Fürst - Zentralrat der Juden in Deutschland
Michael Fürst

Sara-Ruth Schumann, forkvinde for 'Jüdischen Gemeinde Oldenburg':

Hvis fru Herman virklig har sagt dette har det konsekvenser

Michael Fürst, formand for 'Jüdischen Gemeinde Hannover' og forbundet med det jødiske råd i Tyskland.

Hvis hun har udtalt dette latterlige nonsens, fortæller det noget om en meget enfoldig natur og er historisk uansvarlig. Denne enfoldige natur åbenbarer hun også i sine bøger.
Jeg tvivler på om hun med denne mangel på historieforståelse stadigvæk er acceptabel som NDR vært

Dieter Stein komenterer jagten på Eva Herman i Junge Freiheit:

Med den allermest brutale diskreditering af Eva Herman (eksisterer der et skarpere argument end en affinitet med Nationalsocialismen, selv hvis denne er det rene opspind) skal hele det familiekoncept som hendes navn repræsenterer gøres til noget bagstræberisk og overflødigt

Erfaringen viser, at ideologier under deres storhedstid taber deres smidighed til at argumentere. Med ideologier menes her det omfattende kønsoffensiv med sin socialistiske trang til at fremmedgøre børn.

Ham eller hun der står i vejen bliver banket ned, og den stok der bruges hertil må gerne være af det hårdeste træ der findes. Her bliver statueret et eksempel. Ingen skal vove at lade sig inspirerer af Hermans kritiske temaer. Saglighed spiller ingen rolle her.

I en internet-meningsmåling hvor der spørger hvad læserne synes om fyringen af Eva Herman svarer 62% at hun kun har sagt sin mening, mens 35% mener at det alså ikke går med den slags bemærkninger. [13-09-2007 - 17:00 ] Stem

 


Opdatering:

Sappho - Alex Ahrendtsen - 23 juni 2010 - Feminismekritikkens pris: Hetzen mod Eva Herman

Balder Blog 29 juli 2009 - Tyskland: Eva Herman sejrer over Springer Verlag i sag om nazi-beskyldninger 

Eva Hermans internetside www.eva-herman.de

'Hier wurde jemand aus einer laufenden Sendung ausgeladen, weil er nicht sagte, was die Runde von ihm hören wollte. Das markiert einen Tiefpunkt im demokratischen Verständnis des öffentlich-rechtlichen Fernsehens.'
(Südkurier, Konstanz)

Das Fernsehen Gericht - Debatte mit Eva Herman Teil I | Teil II | Teil III

Altermedia Danmark 12 september 2007 - Ytringsfriheden og den politiske korrekthed

Eva Herman German talkshow host - Writer

Jyllands Posten 10 september 2007 - Tv-stjerne fyret efter nazi-ros

Jyllands Posten 7 september 2007 - Tænker nogen på børnene?

Berlingske skribenten Michael Kuttner (formentlig jødisk) giver et moraliserende spark efter: 'og hun undskyldte især over for nazismens ofre. Måske har hun ligefrem lært lidt.'

Berlingske Tidende 12 september 2007 - Tysk TV-værtinde fyret efter naziudtalelser

Ekstra Bladet 10 september 2007 - Tv-stjerne fyret efter Nazi-ros

Altermedia Deutschland 11 september 2007 - Heldin des Alltags: Eva Herman kriecht zu Kreuze!

Junge Freiheit 14 september - Der Fall Eva Herman. Die Stunde der Opportunisten von Dieter Stein und Die Jagd ist eröffnet - Sachlichkeit spielt keine Rolle: Mit Eva Herman soll ein Familienbild diskreditiert werden von Ellen Kositza beiden ursprünglich bei Junge Freiheit, abers im Zukunft vielleicht schwer zu finden. Beide Artikel auch bei Der Non Konformist

Der Nonkonformist 10 september 2007 - Eva Herman beim NDR gekündigt

Mere detaljeret gennemgang af Eva Hermans idekatalog og bekymringer:

Times online 1 april 2007 Be a hausfrau for Germany? That’s Nazi talk

Opfordrer kvinder til at forlade arbejdspladserne og adoptere et pre-feministisk ideal af kagebagning og børneopdragelse for at redde et land der er truet af en af europas laveste fødselsrater; 1,3 barn per voksen.

Meget mere om dejlige Eva: Be a hausfrau for Germany? That’s Nazi talk

Vi venter stadigvæk på en reaktion fra Zentralrat der Juden in Deutschland der plejer at komme efter enhver oprørende antisemitisk episode som denne. Det er klart at emner som traditionelle familieværdier fortsat vil være et tabuområde for Tyskerne og at enhver ytring om længsel efter tiden før revolutionen fra '68 vil blive påtalt og straffet hårdt.

Vi behøver ikke vente længere altså. Som jeg forudså det for ca. en uge siden, er denne banale episode blevet til en sag der har fået Jøderne i Tyskland op af stolene. Den mindste henvisning til tiden før 1945 giver igen en kærkommen lejlighed at styrke sig i troen på holocaust-religionen, og dermed det jødiske sammenhold, desværre på bekostning af det omgivende samfund, der tvinges til at holde låg på enhver diskussion der kunne falde Jøderne for brystet. Hvad sidstnævnte tilsyneladende ikke forstår, er at når låget ryger af, hvilket det uden tvivl før eller senere vil gøre, så vil reaktionen stå i direkte forhold til det opsparede tryk.

Relateret:

Ekstra Bladet 17 september 2007: Tyske skoler lærer børn at score partnere af samme køn. Det møder stor kritik hos politikere, der kræver uddannelsesmaterialet udskiftet.. Bøsserollespil forarger politikere


Print Post