Tyrkiet: fornægtelsen

Af Nicolas Dupont-Aignan, parlamentsmedlem for departement Essonne

Observatoire de l'Europe 30 august 2007:

 

UNDER HELE SIN VALGKAMP har Nicolas Sarkozy lovet at modsætte sig Tyrkiets medlemsskab af EU. Hvis der var ét engagement som mange franskmænd troede på, så var det dette.

Jeg indrømmer, også jeg har troet på det.

I mange år har præsidenten været mod denne forvandling af Europa.

Det var i øvrigt også ét af de punkter hvor vi var enige.

Desværre har præsidenten under sin tale til ambassadørerne den 27. august givet efter for de herskende brysselske vinde. Han er gået med til at starte forhandlinger om Tyrkiets medlemskab.

Det som i juni blev præsenteret som en teknisk forholdsregel, 'Frankrig havde ikke indlagt veto mod to små afsnit a i forhandlingerne', bliver nu lov. Præsidenten skjuler sig bag den tågede ide om en kommission for Europas fremtidige udvidelse om 20 år for at dække over dette holdningsskifte.

  Oversættelsen (anonym) er nok ikke helt professionelt (lignede en automatoversættelse), og jeg har efter bedste evne rettet en smule i den, men mit franske er desværre ikke godt nok til at det er fyldestgørende. Hvis der er nogen der har forbedringer, så sæt dem venligst ind i kommentarfeltet så kan jeg ændre det. Men meningen fremgår nu sikkert alligevel. Baldolager tilføjet af Balder Kilde

Efter at have underskrevet den berømte mini-traktat, der genoplevede en Europæisk Forfatning som præsident-kandidaten havde erklæret for død, og efter nogle indrømmelser til eurozonens finansministre, her altså det tredje svigt af valgløfterne

Alle de franskmænd, som havde troet at Frankrig med Nicolas Sarkozy igen ville blive herre over sin egen skæbne, kan ikke være andet end skuffet. Efter at have opgivet dette program må man desværre konstatere, at Sarkozy-præsidentskabet begynder lige som François Mitterrand og Jacques Chiracs begyndte deres.

Efter at han har vundet valget under mottoet 'Frankrig er tilbage', regerer man ved lydighed overfor Bryssel, som er blevet den nye herre.

Plus je connais mes voisins européenne,
plus j'aime mon chien Mahomet
Sarkozy et ses amis

Men hvis man virkelig vil se resultater i vores land, på områder som økonomi, sikkerhed eller indvandring, skal man kaste dette europæiske åg som intet har at gøre med den pæne europæiske ide. Kort sagt; man skal opbygge Europa forfra, på et sund grundlag.

  Nicolas Dupont-Aignan
Nicolas Dupont-Aignan UMP

Nicolas Sarkozy kunne have været denne mand, men desværre var hans hensigtserklæring kun et spil for galleriet for at komme til magten, og i dag har han ikke længere mod til at lave mere end at komme med gode hensigtserklæringer. Ved ikke at erobre nyt spillerum for Frankrig, forpligter han sig faktisk til at gentage de forrige regeringers svigt.

Oversat af anonym fra: Observatoire de l'Europe 30 august 2007 Turquie: le reniement

Forfatter: Nicolas Dupont-Aignan, parlamentsmedlem for departement Essonne, præsident 'Debout la République'

Baldolager tilføjet af Balder

 

Nicolas Dupont-Aignan er medlem af det borgerlige franske UMP; det parti som tidligere blev ledet af præsident Jacques Chirac.

Video: Den franske præsident Nicolas Sarkozy tydeligvis beruset på G8 topmøde


Le Figaro: Sarkozy arbejdede for Mossad

Den franske avis Le Figaro har afsløret at den franske præsident en gang arbejdede for Israel som 'sayan' [flertal sayanim], et hebræisk ord for 'hjælper'.

Ifølge Le Figaro er det lykkes det franske politi at hemmeligholde et brev, der afslører Sarkozys tidligere samarbejde med den isaelske spion-tjeneste Mossad.

Ifølge brevet daterer Sarkozys påståede spionageaktiviteter helt tilbage til 1983.

Newsnet14 29 oktober 2007 - Sarkozy working for Mossad?

Press TV 9 november 2007 - Sarkozy ex-Mossad secret agent


Balder.org - Articles about EU, Eurabia, Euromediterranean, Barcelona Declaration, Unlimited Immigration tio Europe


Print Post