Amerikansk forsker forudsiger muslimsk majoritet i Rusland indenfor 30 år

Posted By Balder On June 25, 2007 @ 01:10 In Indvandring, Storpolitik | Comments Disabled

Paul Goble, en universitetsprofessor og forskningsassistent der nu bor i Estland, talte på en konference i hovedkvarteret af Radio Free Europe-Radio Liberty.

Paul Goble - Russia Minority Expert - Estonia
Paul Goble

Paul Goble har arbejdet for den amerikanske regering som ekspert i minoriteter i Sovjetunionen i 25 år.

Han har nøje fulgt hvad han kalder en enorm demografisk forandring i Rusland, en forandring der vil få en stor betydning for dette lands relationer med Vesten.

Rusland dømt til at blive muhamedansk

Den Russiske Federation vil i vores livstid blive til at muhamedansk land hvis det beholder sine nuværende grænser, sagde Goble.

Det betyder at Rusland vil have en muhamedansk majoritet, og endda før dette bliver til virkelighed vil et voksende antal personer med muhamedansk baggrund få en stor indflydelse på den russiske udenrigspolitik.

Den vesteuropæisk / amerikanske antagelse at Moskva er del af den europæiske magtstruktur er ikke længere gyldig.

Goble, for tiden Viceforstander af de Sociale og Humanistiske Videnskabers Fakultet på Concordia-Audentes Universitet i Tallinn, Estland, siger at da Sovjetunionen brød sammen tænkte de fleste europæiske lande på at påvirke Rusland indenfor et europæisk sammenhæng / perspektiv.

Goble:

'De muhamedanske lande så muligheden for migration og eksport af islam fra Kaukasus eller fra de nylig skabte stater i Centralasien.

Muslimernes vækstrate siden 1989 ligger mellem 40 og 50 procent, afhængig af etnisk gruppering. Det meste stammer fra Kaukasus eller fra immigration fra Centralasien og Aserbaijan.'

For 15 år siden var der ingen islamiske skoler i Rusland. I dag er der mellem 50 - 60 der sammenlagt har 50.000 studerende.

I 1991 var der omkring 300 moskeer i Rusland. I dag er der mindst 8.000. Halvdelen af dem blev bygget med penge der blev doneret fra lande som Tyrkiet, Iran, og Saudi-Arabien. Antallet af Russere der tager på pilgrimsfærd til Mekka hvert år er steget fra 40 i 1991 til 13.5000 sidste år.

Han siger at islams voksende indflydelse i Rusland har ført til stigende diskrimination.

Bland masserne er fordomme mod muhamedanere i stigning.

Man anser forskelsbehandling mod muhamedanere er acceptabel, det er ikke noget man får ret store problemer ud af.

Goble siger at hvis den russiske regering bakker op om en fjendtlig holdning mod islam og fortsætter med at undertrykke de islamiske militante i Tjetjenien vil de muhamedanere som han forudser, vil komme til magten være 'anti-vestlige, radikale og farlige'.

Hvis der er en åben dialog med moderate muhamedanere og en isolering af det lille procentdel islamiske radikale kunne en ikke-truende regering blive resultatet.

Goble citerer en russisk kommentator i Moskva der forudsiger at der indenfor de næste årtier vil komme en moske på den Røde Plads.

Af Meredith Buel

Washington

Frit oversat efter: [1] Analyst Predicts Muslim Majority in Russia Within 30 Years (Washington - 28 February 2006)

Ikke alle er enige med Paul Goble, og nogle mener han overdriver kraftigt.

Solid Surfer: [2] Western Writers and Muslim Demographic Exaggeration

[3] Oversigt over Gobles artikler


Article printed from Balder Blog: http://blog.balder.org

URL to article: http://blog.balder.org/?p=251

URLs in this post:
[1] Analyst Predicts Muslim Majority in Russia Within 30 Years : http://www.voanews.com/english/archive/2006-02/2006-02-28-voa77.cfm?CFID=9227464&CFTOKEN=9453518
4

[2] Western Writers and Muslim Demographic Exaggeration: http://thesolidsurfer.typepad.com/the_solid_surfer/2006/11/news_update_is_.html
[3] Oversigt over Gobles artikler : http://images.google.de/url?q=http://www.usbaltic.org/Goble.htm&usg=AFQjCNFr_-g0-j1LGZjUA9mnDWMv
oCN7TA