Dem der har prøvet censuren for alvor, tager ytringsfriheden mere alvorligt

Slovakiets jødiske samfund protesterer mod en regeringsplan der skal fjerne kriminaliseringen af "holocaust-benægtelse".

Sammenslutningen af Jødiske Samfund i Slovakiet (Federation of Jewish Communities in Slovakia) har indgivet en formel protest mod regeringen mod justitsministeriets planer på området.

Som i mange Europæiske lande, er offentlig benægtelse af jødernes holocaust i dag en strafbar handling i Slovakiet.

Men i forbindelse med en generel revidering af straffeloven har, fremlægger justitsministeriet et lovforslag til Parlamentet der ville fjerne alle sanktioner mod at fremføre ideen om at Jøder ikke systematisk var mål for udryddelse under Hitler.

En talsmand for Justitsministeriet Richard Fides har fortalt den slovakiske presse at det nuværende forbud står i modsætning til ytringsfriheden.

Men Frantisek Alexander formand for Central Association of Jewish Communities var uenig.

"His man begynder med at lade mennesker fremføre Holocaust-benægtelse i et land hvor de fleste mennesker der ikke en gang ved hvad holocaust er, beder man om ballade.

"Holocaust-benægtelse smitter", sagde han til JTA (Global News Service of the Jewish People)

Gyula Bardos jurist i den regerende koalition er optimistisk over muligheden at planen vil blive afvist.

"Repræsentanter fra alle politiske partier ved at benægtelsen af holocaust er en meget farlig sag, fortalte han JTA.

Oversat fra: Hate crimes not a crime in Slovakia?


Slovakiet har allerede tidligere vist at være interesseret i ægte ytringsfrihed; i 2004 protesteret Indenrigsminister Vladimir Palko via den svenske ambassadør Cecilia Julin mod Sveriges undrtrykkelse af dissidenter; da han protesterede over forfølgelsen af pastor Ake Green, der havde udtalt sig kritisk om homoseksualitet.. Slovaks protest for Swedish pastor jailed for comments on gays

Kommentar: Forhåbentlig er der nogle vælgere der fortæller deres politikere at begrænsning af ytringsfriheden også er en meget farlig sag; nemlig for deres genvalg. Hvad angår Jøderne mener jeg at det ikke ligefrem skaber sympati for Jøderne generelt at deres organisationer bliver ved med at kræve censur og beskyttelse af jødiske særinteresser på bekostning af andres frihed, selv om det måske kunne synes at medføre nogle kortsigtede gevinster.

Sig din mening om de tyske anti-demokratiske love hos regeringskanalen Deutsche Welle hvor der er indrettet et forum hvor man kan kommentere det tyske forslag: Readers Debate Criminalizing Holocaust Denial in the EU


Her et indlæg der i ikke ringe grad har bidraget til min forståelse af den jødiske definition af begrebet "Hate Crime"
Veritas Universalis: Antisemitisme og hate crime fra nazister i stigning


Print Post