Charlie Hebdo - Le Journal ou on peut tout se permetre. Même virer un dessinateur!
(Charlie Hebdo - Avisen hvor man kan tillade sig alt. Selv at fyre en karikaturtegner)

Charlie Hebdo chef Philippe Val fyrede tegner Maurice Siné for 'antisemitisk' karikatur - dette er en artikel først publiceret på Balder Blog den 30. juli 2008.

Mens jeg skriver det her trutter løgnepressens DR2 mig i ørerne at man har en stærk ytringsfrihed i Frankrig... Prøv at læse artiklen med dokumentationen

For få måneder siden fik landets mest populære komiker Dieudonné M' Bala forbud mod at optræde, forbrydelse; at lave grin med zionister og jøder...


LICRA Jødisk 'anti-racistisk' organisation trækker fransk avistegner i retten

Muhammed karikaturer ok. Men Jøder gør man ikke grin med ustraffet i Frankrig.

 
  Philippe Val - Chefredaktør
 
  Muhammedtegninger ja..

Antisemitisk at antyde at konvertering til Jødedommen gavner karrieren

Stor var jublen da Philippe Val, redaktør af den franske satiriske avis Charlie Hebdo, der publicerede Jyllands Postens muhammedtegninger blev frikendt i retten efter at have været slæbt i retten af muhamedanske organisationer i Frankrig.

Nu slæber den fransk / jødiske organisation LICRA [International Liga mod Racisme og Antisemitisme] den berømte tegner Maurice Siné, (79) der indtil for nylig arbejdede for Charlie Hebdo, i retten.

Så længe man ikke kommer Jøderne på tværs.

Det satiriske tidsskrift Charlie Hebdo og bladets chefredaktør Philippe Val var kendt for at forsvare ytringsfriheden. Indtil den venstreorienterede tegner Maurice Siné altså generede Jøderne.

Tidligere denne måned havde den 79 årige bladtegner i sin klumme i Charlie Hebdo antydet at præsident Nicolas Sarkozys 21 årige søn Jean Sarkozy havde planer om at konvertere til Jødedommen, efter at han blev forlovet med Jessica Sebaoun-Darty, den jødiske arving fra en familie der ejer Darty-gruppen, det største elektronikkæde i Frankrig.

Tegneren havde fremstillet Jean Sarkozy som en opportunist, der 'ville komme langt i livet'.

I klummen i Charlie Hebdo, der var udformet som en talende tegning i kunstnerens egen håndskrift, skrev Maurice Siné:

"Jean Sarkozy, en værdig søn af sin far og allerede byrådsmedlem for UMP [Sarkozys parti], blev næsten mødt med klapsalver efter hans retssag hvor han var blevet anklaget for at være flygtet fra åstedet efter at have påkørt en bil med med sin scooter.

Anklageren bad endda retten at rense ham. Man skal huske at den påkørte billist var en araber. Og dette er ikke alt. Han har lige sagt at han ville konvertere til Jødedommen inden han gifter sig med sin forlovede der er Jøde, og arving efter stifterne af Darby koncernen. Han vil komme langt i livet, den dreng."

Undskylde? Over mit lig!

  Maurice Siné
  Siné: Undskylde? Over mit lig!
   
 
  Censur
  'Charlie Hebdo, avisen hvor man kan tillade sig alting' siger skriften på plakaten, og i taleboblen 'Selv at fyre en bladtegner'. Se i stort format
   
  Jødiske intellektuelle inlusiv Claude Lanzmann, Robert Badinter, Bernard-Henri Lévy, og (Wiesel intellektuel?!) var med i koret og erklærede i en artikel i Le Monde (For Philippe Val and a Few Principles): 'Igen, én gang for meget har Siné overskredet grænsen mellem humor og krænkelse, karikatur og had.' Kilde

Chefredaktør af Charlie Hebdo, Philippe Val, der havde kritiseret tegningen / klummen for at viderebringe falske oplysninger, bad tegneren om at undskylde. Efter sigende svarede Siné 'over mit lig'.

Maurice Siné blev derefter fyret af Philippe Val og angav som grund at klummen havde 'antisemitiske undertoner' og kunne forstås som om der var en forbindelse mellem at konvertere til Jødedommen og samfundsmæssig succes.

'Dette er hverken acceptabelt eller kan forsvares ved en domstol' sagde Philippe Val eftertrykkeligt.

Begge de jødiske organisationer LICRA og CRIF (paraplyorganisation for Jødiske foreninger i Frankrig) udtrykte deres støtte til chefredaktør Philippe Val's beslutning, og den franske kulturminister Christine Albanel erklærede at tegnerens karikatur og bemærkningerne 'var echoer af en anden tid, som man ville ønske ville forsvinde for evigt'

Ærekrænkelse

Tegneren Ciné har indgivet anmeldelse for ærekrænkelse mod Charlie Hebdo, og truede med at anmelde alle andre der antyder at han er antisemit.

Medarbejdere splittet

Ledelsen og medarbejdere af Charlie Hebdo var splittede mellem dem der forsvarede chefredaktøren, og dem der beskylder ham for at sælge ud til 'Sarkozyklanen'.

LICRA (Den Jødiske organisation der i Frankrig optræder som Det danske Center for Menneskerettigheder), der allerede har anklaget Jean Marie Le Pen og den fransk afrikanske komiker Dieudonné for antisemitisme, har nu indledt en retssag mod bladtegneren Siné.

LICRA var også svært utilfreds med en karrikaturtegning lavet af en anden kendt bladtegner; Plantu som kommentar på episoden der fremstillede Charlie Hebdos chefredaktør Philippe Val på samme måde som Plantu tidligere har fremstillet Jean Marie Le Pen, nemlig som en støvleklædt skinhead med et naziarmbånd.

Charlie Hebdo, avisen hvor man kan tillade sig alting siger skriften på plakaten, og i en taleboble lader han Philippe Val svare; 'Selv at fyre en bladtegner'.

LICRA sendte et brev til Christian Barbier, redaktøren af bladet l'Express, hvor man protesterede mod Plantu-tegningen der blev publiceret af avisen.

Især var det faldet den jødiske organisation for brystet, at den meget respekterede tegner Plantu havde fremstillet redaktør Philippe Val på samme måde som han tidligere havde fremstillet Jean Marie Le Pen, der er særdeles forhadt af den jødiske forening, selv om der er mange Jøder der stemmer på den franske patriot.

Kilder (bl.a.):

The Guardian 3 august 2008 - 'Anti-Semitic' satire divides liberal Paris

Nouvel OBS 29 juli 2008 - Affaire Siné : la Licra décide de poursuivre le chroniqueur de Charlie Hebdo en justice via Francois Desouche

European Jewish Press 29 juni 2008 - French cartoonist fired for anti-Semitic remarks towards Sarkozy’s son


Kommentar Balder: Episoden bringer minder tilbage om Jyllandspostens daværende chefredaktør Carsten Justes klare afvisning af at ville publicere karikaturer der kunne være generende for Jøder, og Flemming Roses senere 'strategiske tilbagetog' på dette punkt.


Oprindeligt udgivet:

Balder Blog den 30. juli 2008 - LICRA Jødisk ‘anti-racistisk’ organisation trækker Charlie Hebdo tegner Siné i retten   

Relateret:

QuenelPlus.com12 januar 2015 - Liberté d’expression : Dieudonné répond à Bernard Cazeneuve [På fem sprog]

Balder Blog 5 oktober 2014 - Canada: Husker du Mark Steyn og Ezra Levant? Arthur Topham er det seneste offer for jødisk censurpolitik (Hvor har Jens Martin Eriksen været henne? )

Balder Blog 3 februar 2014 - Frankrig: Den Ukontrollerede Opposition - Dieudonné og Quenellens sejrsmarch mod de Zionistiske Bastioner

Balder Blog 10 januar 2014 - BBC interview: Abuse of power in France: Comedian Dieudonné M’Bala challenges politicians - The Quenelle

Balder Blog 9 september 2013 - Frankrig: Uskyldigt terrormistænkt ægtepar fortæller hårrejsende historie om politisk forfølgelse (Varg Vikernes, Marie Cachet, Burzum - Video)

Balder Blog 11 mai 2011 - Frankrig: LICRA - Jødisk meningsterror-institut forfølger EU-politiker Bruno Gollnisch for advarsler mod Islam

Balder Blog 7 juli 2010 - Bravest spokesman for freedom of speech: French-Jewish philospher Bernard-Henri Lévy

Balder Blog 19 marts 2009 - Jens-Martin Eriksen og Frederik Stjernfelts blinde vinkel

Balder Blog 10 marts 2009 - Aymeric Chauprade - Fransk professor fyret på grund af 9/11 konspirationsteori

Balder Blog 24 oktober 2008 - Franske, italienske og tyske historikere vil af med holocaust-benægter-love

Balder Blog 10 juli 2009 - Jewish Militants: Fifteen Years, and More, of Terrorism in Franc

Kristeligt Dagblad 11 september 2008 - Debat om antisemitisme efter Sarkozy-bryllup

The Guardian 11 september 2008 - Row over lingering French antisemitism fuelled by marriage of president's son

English Balder.org - Jewish Involvement in Immigration and Hate Speech Legislation - France

Balder.org - Oversigt Muhammed Cartoon artikler, Kurt Westergaard interviews etc.


Print Post