En underskriftsindsamling mod brug af zionistiske Jøder og supportere i medierne omkring Israel/Palæstinakonflikten, hvor bla. Martin Krasnik og Steffen Jensen nævnes med navn har vakt røre, og de sædvanlige beskyldninger om 'antisemitisme' er dukket op. Men Jøder tør jo selv godt debattere problematikken omkring jødiske journalisters loyalitet eller mangel derpå!

» Loyalitets-dilemmaet blandt jøder, der bor uden for Israel «

Dette er vores forpligtelse som jøder, hvilket uden tvivl
står i modsætning til vores forpligtelse som journalister.

Jewish Bulletin of Northern California Online

23 november 2001

Jødiske journalisters indre kamp med 'at skrive det rigtige'. (doing the write thing)

HAR jødiske journalister flere forpligtelser and andre?

Står de først og fremmest til ansvar overfor deres samfund, og skal de repræsentere Israel i deres aviser?

Disse og andre spørgsmål blev taget op af de 50 deltagere i ' Do the Write Thing ', et specielt program for journalister sponsoreret af ' The Jewish Agency for Israel ' og ' World Zionist Organization ' ved generalforsamlingen af ' United Jewish Communities ' der blev afviklet her sidste uge.---

På universiteterne er der allerede så mange anti israelske følelser, at vi skal være varsomt med endnu mere kritik mod Israel, sagde Marita Gringaus , der plejede at skrive for Arizona State University's avis.

'Dette er vores ansvar som Jøder, hvilket tydeligvis står i modsætning til vores ansvar som journalister.' Gringaus forklarede sin holdning ved at sige at 'grupper står overfor hinanden, i stedet for som objektive synspunkter'. ['groups are set against each other rather than as objective views.']

Uzi Safanov , der skriver i Seawanhaka avisen fra Long Island University i New York, var enig. 'Jer er en Jøde før jeg er journalist, inden nogen betaler mig for at skrive', sagde han. Hvis jeg finder noget der er negativt overfor Israel, trykker jeg det ikke og jeg vil fordybe mig i hvorfor det skete og hvad jeg kan gøre for at ændre det.'

Safanov sagde at selv om han skulle skrive om negative begivenheder der sker i Israel ville han forsøge at finde en måde at 'vende om på skyldsspørgsmålet.' Andre blandt deltagerne følte ubehag ved disse forslag.

'De pålægger os at vi som Jøder i medierne har en forpligtigelse til at hjælpe Israel. Dette er ikke journalistik; dette et reklame' sagde hun. 'Jeg er Zionist men det betyder ikke at man ikke kan forholde sig kritisk overfor det der sker i Israel.'

Alligevel føler Meyers en loyalitet overfor jødiske værdier. 'Det er lige meget om du er journalist eller bestrider et andet job sagde hun ,'Vore jødiske værdier påvirker ethvert aspekt af vores liv. Ingen kan være totalt objektivt, fordi vi allesammen kommer med vores eget perspektiv, vore egne fordomme, og dette vil skinne igennem i det du skriver.'

Leni Reiss , delegerede fra det Amerikanske Jødiske Presseforbund (American Jewish Press Association) ved konferencen sagde at man aldrig kunne være 100% objektiv, men (som Jøde) kan du komme frem med din unikke viden, din enestående følsomhed for det arbejde du udfører, og dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting.'

Oversat fra: Jewish Journalists Grapple with 'doing the write thing.'

Oprindelig trykt i Jewish Bulletin of Northern California 23 november 2001

 

Sakset fra:

Mosaisk.com - Hvor meget betyder etnicitet for jødiske journalister ?

Relateret:

Balder Blog 23 juli 2014 - Mogens Berendt er død - Forhenværende DR-vært advarede mod jødisk meningsmonopol i Danmark  

Balder Blog 15 november 2009 - Norman Finkelstein to Jewish TV-host Adam Holm: Listen to yourself spouting Israeli propaganda

Balder.org 5 december 2011 - Sådan erobrede Zionisterne Palæstina (Palæstinas historie)

Balder.org 29 januar 2010 - Jødisk terrorgruppe ville samarbejde med Hitler - Stern banden, Irgun Haganah

Balder.org 8 januar 2011 - Denmark: Zionist Media Boss; Arne Notkin, refuses to show Yoav Shamir’s film Defamation (More Jewish censorship in Zionist controlled Danish media)

Balder.org 9 januar 2011 - Zionist media boss Arne Notkin: Before only Nazi websites were interested in my Jewish background (More Jewish censorship in Zionist controlled Danish media)

Balder.org 11 marts 2010 - Denmark: Jewish historian Bent Blüdnikow stops 'inaccurate' WWII book - Praises book by dubious Treblinka witness Chil Rajchman (Bent Blüdnikow)

Balder.org 10 marts 2010 - Denmark: Protest from prominent Jewish journalist halts publication of WWII book (Bent Blüdnikow - More Jewish censorship in Zionist controlled Danish media)


Print Post