I den seneste udsædvanlige drejning af den globale aflytningsskandale, hedder det at israelske agenter har aflyttet flere end 70 millioner telefonsamtaler og tekstbeskeder om måneden.

Indtil nu har franskmændene lagt skylden på USA, og de indkaldte endda den amerikanske ambassadør i Paris for at komme med en forklaring om sagen.

Frankrig mistænkte først USA for at have hacket sig ind i præsident Nicholas Sarkozys kommunikationsnetværk da han uden succes forsøgte et at blive genvalgt i 2012.

Men avisen Le Monde er angiveligt kommet med beviser for at det faktisk var israelske agenter som foretog aflytningen.

Efterretningsagenterne Bernard Barbier og Patrick Pailloux rejste fra Paris til Washington for at bede om en forklaring, men amerikanerne havde givet et praj om at Israelerne var de skyldige.

Amerikanerne insisterede på at de aldrig havde været involveret i nogen form for hacking i Frankrig, og at de altid havde lagt vægt på et godt forhold til Franskmændene som de anså som nogle af deres tætteste allierede.

Læs meget mere her:

Daily Mail 25 oktober 2013 - Was ISRAEL behind the hacking of millions of French phones and NOT the U.S.? Extraordinary twist in spying saga revealed

Relateret:

Times of India 25 oktober 2013 - France feared US spied on its president; was Israel's Mossad involved?

Arutz Sheva 25 oktober 2013 - U.S. Hinted to France: Mossad Behind Elysee Palace Hacking


Print Post