Yellen som pt. er nr.2 i Fed-systemet, og er blevet kørt i stilling til at blive én af verdens mest magtfulde finansstrateger hvis hun bliver godkendt af det amerikanske senat. Yellen afløser den nuværende formand af Fed; Ben Shalom Bernancke.

Janet Yellen blev født i Brooklyn, New York, som datter af Anna (født Blumenthal) og Julius Yellen, en læge.

 
Born under a Bad $ign....

Hun graduerede cum laude fra Brown-universitetet med en grad i økonomi i 1967, og fik sin Ph.D. i økonomi fra Yale-universitetet [Scull & Bones] i 1971.

Yellen er gift med George Akerlof, en nobelprisvindende økonom og professor emeritus ved det californiske Berkely-universitet.

Yellen underviste i et årti på Berkely før hun fik posten som medlem af Federal Reserve (Federal Reserve Board governor) fra 1994 til 1997. en post som hun forlod for at lede præsident Bill Clintons 'råd af økonomiske rådgivere'.

'Den første kvinde til at lede Fed'

Hvis Yellen bliver godkendt vil hun være den første kvinde til at lede institutionen i dens 100-årige historie.

Hvis hendes nominering bliver vedtaget vil hun efterfølge Ben Bernancke i februar 2014. Det forventes at Yellen vil fortsætte den politik som Fed har etableret under Bernancke.

Kilde:

The Jewish Daily Forward 9 oktober 2013 - Obama to nominate Jewish economist Janet Yellen as new Fed chief Ben Bernanke

 

Kommentar:

'Den første kvinde til at lede Fed.... '

Og hvis man i stedet for Yellen vælger en hvid kristen Amerikaner som overhoved for Fed, så vil det være første gang siden nittenhundred-og-grønlangkål at der ikke står en Jøde i spidsen for Fed, hvis hele øverste stab i øvrigt næsten udelukkende består af Jøder og folk som er gift med Jøder.

Bemærk i øvrigt at ”Yellen blev født i Brooklyn New York, datter af Anna (født Blumenthal) og Julius Yellen”; skal forstås som en bekræftigelse af hendes jødiske papirer; derfor var det meget vigtigt for avisen The Jewish Daily Forward at få moderens meget jødiske navn med.

Relateret:

Balder.org - Alle 5 bestyrelsesmedlemmer af den amerikanske centralbank Federal Reserve (FED) er Jøder

Balder Blog 6 oktober 2010 - USA’s Højesteret åbner for første gang med 3 Jøder

Balder Blog 12 maj 2010 - USA - Interview med Prof. Kevin MacDonald om Elena Kagans kandidatur til Højesteret 

Balder Blog 12 maj 2010 - Udnævnelse af den venstreorienterede lesbiske Elena Kagan - Bagslag for Jøder?


Print Post