LOS ANGELES - To jødiske organisationer i Pico-Robertsen-området i LA blev i fredags beordret af det Californiske Departement for Fødevarer og Landbrug til at standse et traditionelt jødisk ritual som involverer rituel halsoverskæring af kyllinger.

 
  Oldgamle jødiske skikke i fare!
 
  Kaparot-ritualet

Bait Aaron, en Sefardisk Ortodoks aktivistgruppe, og Ohel Moshe, en synagogue, var i gang med at udføre kaparot, et ritual som praktiseres af en lille gruppe ortodokse Jøder på aftenen af Yom Kippur, den jødiske 'Forsoningsdag' [Day of Atonement].

Det er også på denne dag at Jøder fremsiger den omstridte Kol Nidre bøn, hvor i Jøder får tilgivelse på forhånd, for plat og løgne de måtte komme til at begå i det kommende år. 1)

Kaparot er et gammelt ritual hvor en person svinger en levende høne over sit hoved tre gange og fremsiger en bøn. Derefter skærer en rabbiner halspulsåren over på dyret, som derefter smides ned i en kurv, hvor snesevis af dens artsfæller som allerede har undergået behandlingen ligger hulter til bulter smurt ind i blod.

'Dette er ikke ment for at gøre ondt på disse dyr på nogen måde, ikke alle må slagte disse dyr,' sagde Omid Dayan, som er medlem af Ohel Moshe menigheden. 'Det skal være en certificeret person. Hele formålet er at ofre kyllingen på den mest skånsomme måde.'

Men rabbineren Jonathan Klein fra organisationen 'Faith Action For Animals', en dyrerettighedsgruppe, optog en video sidste uge udenfor en synagoge, som gjorde hans menighedsmedlemmer vrede.

'Dette er et ritual som ingen Jøde er forpligtet til at deltage i,' sagde Klein. 'Jeg mener at Kaparot som ide er fantastisk, men når det involverer kyllinger og masseslagtninger, så har vi et problem, og det er et problem for hele det [jødiske] samfund.'

USA - Kaparot: Authorities stop annual Jewish Ritual Chicken Massacre in Los Angeles | Vimeo
 

Ohel Moshe synagogens medlemmer mener at ritualet bliver misforstået.

 
  Jonathan Klein - Rabbiner

'De gør det ikke bare og smider dem i skraldespanden, De bruger denne mad; de giver det til fattige mennesker og de spiser det faktisk,' sagde Fred Cohen.

Men billedmateriale fra tidligere Kaparot-fejringer viser et entydigt billede: levende burhøns ankommer i kassevis, og forlader stedet i skraldesække.

Og Kleins gruppe har videoer som viser snesevis af affaldssække der smides på lastbiler.

'Vi har billedmateriale som viser sække fyldt med kyllingekroppe som smides ind i en bil,' sagde Klein.

Statslige myndigheder greb ind blandt andet fordi der ikke forelå en gyldig tilladelse til slagtningen.

Der nævnes intet om eventuelle dyreværnsmæssige aspekter for myndighedernes indgriben.

Kilder:

LA CBS Local 13 september 2013 - State Officials Shut Down Jewish Chicken-Slaughtering Ritual Operations

Fodnote:

1) I katolicismen får man tilgivelse efter gerningen, i Jøder er bare mere intelligente end katolikker, og udsteder en blanko check på forhånd. Så længe man ikke selv er genstand for deres vrede eller har tabt en formue på grund af Lehman Brothers, Goldman Sachs eller Bernie Madoff, eller er en kylling, en ko eller revisionist, kunne man fristes til at sige at Judaismen dog er en meget spøjs religion.

Kommentar:

Videoen er i virkeligheden et skønmaleri. Man fortæller f.eks. i beskrivelsen af Kaparot-ritualet at efter Jøden har slynget dyret rund omkring hovedet, mens han/hun/hen/den holder dyret i halsen, vingerne eller fødderne, bliver dyret 'aflivet' [put down], men fortæller ikke at dyret bliver kosherslagtet; dvs. halspulsåren skæres over, så dyret forbløder ved fuld bevisthed, uden forudgående bedøvelse.

 
  rituelt ofrede kyllinger i affaldssække...

Man er ud og filme, men vil ikke vise billeder af baskende og blødende døende kyllinger, eller blot døde kyllinger i affaldssække.

Det er for barskt for de sarte amerikanske seere, som ellers bor i et land som regelmæssigt foranstalter massive bombeangreb på fremmede lande, som slår i tusindvis ihjel, invaliderer endnu fler på livstid, og som sender morderiske droner afsted for efter præsidentens ordre at eliminere 'terrorister', eller 'diktatorer', og som ind i mellem kommer til at nakke en hel landsby eller et bunkebryllup i processsen.

Døende kyllinger uh he, nej..

Det er som om nogle Jøder fortsat er optaget uforholdsmæssigt meget af blodritualer og drab. Kyllingerne bliver plaget, ritualslagtet (forbløder) og kørt på lossepladsen, og menighedsmedlemmerne og de ansvarlige rabbinere lyver mod bedre vidende.

 

Kyllingerne gives til de fattige... Ja ja, så det er det de hjemløse i amerikanske storbyer er i gang med, når vi ser dem stående omkring brændende olietønder i de trøstesløse gader om natten. De steger kyllinger, som Jøderne har været rund og dele ud. Der er også stadigvæk nogle som tror på Julemanden.

Nu er der bare det ved det, at jødiske samfunds 'velgørende tiltag' [charities] sjældent er rette mod andre end Jøder. Men hvor opdriver man mon så mange fattige Jøder at de kan aftage de anslået 50.000 kyllinger som hvert år ofres på denne måde, kun i Los Angelesområdet?

Og hvor finder man i stribevis af Jøder som har lyst til at spise kyllinger som er smurt ind i blod og hønselort [friskt hønselort stinker fælt!] og som deles ud uden at være kontrolleret af sundhedsmyndighederne.

Og sikke en smuk gestus overfor de fattige; i et område hvor man for en slik kan få færdigstegte kyllinger, chicken nuggets, kyllingelår osv. på hvert gadehjørne.

At give de fattige lejlighed til at være med i hele processen; plukning og udtagning af indvolde, stegning over bål med asfalt og gummismag (deres foretrukne aroma?).

Alt det der uden rindende vand andet end det der flyder langs med kantstenene. Man kan simpelthen ikke lade være med at elske disse fromme Jøder.

 

Relateret:

Balder Blog 19 september 2010 - USA: Protester mod Jøders årligt tilbagevendende Yom Kippur Kaparot kyllingemassakre

Balder Blog 30 november 2012 - Polen: Højesteret forbyder halal og kosher slagtning - EU-diktat vil tillade det fra januar 201

Balder Blog 2 september 2012 - Israels overrabbiner: Hvis Geert Wilders støtter forbud mod ritualslagtning er han ikke ven af Israel og Jøderne (Yona Metzger, Manfred Gerstenfeld)

Balder Blog 1 juli 2011 - Holland: Jøder fordømmer forbud mod ubedøvet slagtning som nazi-forfølgelse

Balder Blog 3 maj 2011 - Britiske Jøder i kamp mod EU: Varedeklaration om anvendt slagtemetode stigmatiserer Jøder (Rituel slagtning, Halal, Kosher)

Balder Blog 8 april 2011 - Holland: Flertal for forbud mod ubedøvet ritualslagtning

Balder Blog 19 december 2010 - USA: Protester mod Jøders årligt tilbagevendende Yom Kippur Kaparot kyllingemassakre (hundredtusinder af kyllinger mishandles i jødisk karnavalsritual)

Balder Blog 13 oktober 2010 - Chokerende ny video om halalslagtning i England

Balder Blog 29 maj 2010 - New Zealand forbyder schæchtning; jødisk ritual-slagtning - Jøder raser + Australien overvejer at tillade kvindelig omskæring (kønslemlæstelse i multikultens navn)

Balder Blog 14 maj 2008 - Postville Iowa, Agriprocessors, Sholom Rubashkin - USA’s største Kosher slagteri producerede metamfetamin og misbrugte underbetalt illegal arbejdskraft ledet af rabbinere

Balder Blog 4 december 2008 - Omskæring - Forræderiske præster: Kathrine Lilleør i seng med fjenden

Balder Blog 3 december 2008 - Omskæringsdebatten der blev væk - Et amputerende fællesskab

Balder Blog 17 november 2008 - Omskæring - Forræderiske præster: Dansk Folkepartis Jesper Langballe forsvarer nu omskæring af drengebørn (Her også en oversigt med links til blogs der omtaler problematikken)

Balder Blog 25 august 2007 - Norge - Jørgen Lorentzen: Rituel omskæring af drenge en bestialsk skik der bør forbydes (Med citater fra Lexner, Blum, Krasnik, etc. Video lavet af omskæringsoffer og meget mere - Psykologisk baggrund bag betydning af blodritualer som halal og kosherslagtning)


Print Post