Kors provokerer ultraortodokse hassidiske Jøder i byen Uman

Tidligere i denne måned blev der fundet anti-kristne smørerier på et kristen kors som var opstillet ved en sø i nærheden af i byen Uman. Der var skrevet slagord og forbandelser på korset. På hebraisk var der skrevet: 'Hævn over ikke-jøderne' [To exact vengeance on the gentiles], og på korsets fod kan man læse 'stop vanhelligelsen af Guds navn'. Hvis man altså kan læse hebraisk.

Rabbiner Yaakov Bleich: Provokation

  Israel: Price Tag operation
 
  'Jesus er en bastard' - på hebraisk
dør af Franciscanerkloster - Jerusalem 2012

Hærværket menes at være begået af hassidiske Jøder som er talrige sig i området. De ultraortodokse fundamentalisters leder; rabbineren Yaakov Bleich, hævder at korset er en provokation, fordi det efter hans og hans proselytters mening befinder sig for tæt på graven af en i disse kredse meget berømt rabbiner ved navn Nachman - fra Breslau, stifter af den ultraortodokse hassidiske Breslau-sekt.

I stedet for at undskylde for dessekreringen af det kristne symbol på vegne af den jødiske menighed, forlanger Yaakov Bleich at korset skal tages ned.

Tashlich

Refererende til de anslået 30.000 jødiske pilgrimme som forventes at ankomme i Uman for at fejre den jødiske højtid 'Rosh Hosannah' sagde rabbineren at nærheden af dette kors ville umuliggøre det for pilgrimmene at bede i år, og det ville ikke være muligt at udføre 'tashlich', en bøn som ofte ledsages af en symbolsk bortkastelse af det foregående års synder ved at kaste brødstykker eller andet mad i et strømmende vandløb.

Kilde:

Jewish Press 22 august 2013 - Chief Ukrainian Rabbi Calls for Removal of Provocative

Kommentar:

Jødisk had til kristne symboler

Frimærke med kors blev ændret:Nazareth - dette foto repræsenterer ikke det omtalte frimærke

Omkring midt i halvtredserne udgav det israelske postvæsen en serie frimærker der indehold billeder af israelske byer. I byen Nazareth var der en kristen kirke med et kors på toppen. På frimærket var dette kors så godt som usynlig; måske én millimeter stor. Alligevel krævede de religiøse partier, støttet af en del venstreorienterede zionister at dette kors skulle fjernes. Således skete det at det israelske postvæsen trak serien tilbage og udgav en ny hvor det millimeter store kors var blevet fjernet.

Forbud mod + (plus) tegnet

Hadet mod det kristne kors er så stor at ortodokse Jøder i 70 erne gjorde indsigelser mod brugen af + (plus) tegnet fordi dette også er et kors.

Ifølge disse fanatikere ville det kunne få små børn til at vende sig mod Kristendommen, og at det ville være meget svært at vænne dem til at spytte på korset hvis de var blevet vant til at bruge det i deres regneopgaver.
I øvrigt var Rabbinerne så snu, at Jøderne blev instrueret i at være diskret ved deres korsbespyttelse på steder og til tider hvor det kunne være ildeset af det omgivende samfund. De blev således opfordret til at spytte på en sådan måde at det så tilfældigt ud, eller til at spytte på deres eget bryst.

I Israel anvender man nu også på verdslige skoler i stedet for + tegnet et omvendt T.

Nu er brugen af det internationale + tegn forbudt på alle hebraiske grundskoler og også på mange gymnasieskoler.

Det er ligeledes forbudt at undervise i det Nye Testamente. Lærere der opfordrede deres elever at læse et par kapitler af NT blev kun sparet for fyring hvis de lovede aldrig at gøre det mere.

Kilde: Israel Shahak - (Mosaisk Upps: Talmud Citater)

 

Relateret:

Balder Blog 23 oktobet 2012 - Israel - Anti-kristne hadforbrydelser stigende: Jødiske bosættere vandaliserer kirke med graffiti- ‘Jesus er en bastard’ (Latrum-klostret - Franciskaner-kloster)

Balder Blog 13 marts 2012 - Islandske Påskesalmer: Radio-Tv-direktør Pall Magnusson nægter at bøje sig for Wiesenthalcenterets krav

Balder Blog 1 maj 2012 - Apartheid Israel: Parkeringsplads kun for Jøder - Armenske Kristne oprørt

Balder Blog 27 februar 2012 - Jøder vil forbyde Islandsk Salme - Wiesenthal-Centerets brev til radio-tv-direktør Páll Magnússon (Wiesenthal Centerets oprindelige tekst fra pdf, samt citater fra Hymns of the Passion oversat til dansk)

Balder Blog 26 februar 2012 - Simon Wiesenthal Center kræver 400 år gammel ‘antisemitisk’ Islandsk Påskesalme censureret (Mange flere links med relation til Wiesenthalcenteret etc.)

Balder.org 27 februar 2012 - Simon Wiesenthal Center's letter to Iceland's Radio & TV Director Pall Magnusson over 400 years old 'anti-Semitic' Hymn (Wiesenthal Centerets oprindelige tekst fra pdf, samt citater fra Hymns of the Passion)

Balder Blog 8 marts 2012 - Jøder fejrer Purim-massakren: Fordømt være alle ikke-jøder - velsignet være alle Jøder

Balder Blog 17 juli 2011 - Israel - Ashkelon - Jøder protesterer mod besøg af kristne kirker under studieture

Balder Blog 15 maj 2011 - Ukraine: Jøder og Muslimer slutter sig sammen i fælles kamp mod værtsfolkenes ‘xenofobi’

Balder Blog 28 november 2010 - Moldova: Ortodokse Kristne advarer mod provokerende opstilling af jødisk Menorah (Hanuka, Hanukkah, Chanukka, Chanukah, jødisk Jul)

Balder Blog 27 november 2010 - Jøder rejser kæmpe menorah foran EU hovedkvarter i Bryssel (Hanuka, Hanukkah, Chanukka, Chanukah, jødisk Jul)

Balder Blog 7 august 2010 - Ukraine: Israelsk ledet bande arresteret for illegal handel med organer (Vladimir Pimonov - Ekstra Bladet mm.)

Balder Blog 21 maj 2010 - Australske Jøder stolt af vellykket ‘bogbrænding’ - Martin Luther og Henry Ford censureret

Balder Blog 12 december 2009 - Jul i Holliston-USA: Nej til kristent kors på brandstation - Ja til jødisk Chabad Lubavitch menorah foran Rådhuset (Hanuka, Hanukkah, Chanukka, Chanukah, jødisk Jul)

Balder Blog 12 december 2009 - Israel: Jødisk lobby erklærer krig mod juletræer og andre kristne symboler

Balder Blog 25 februar 2009 - Australien: Jøder indrømmer hærværk mod forening af Kristne Jøder

Balder Blog 9 september 2008 - EU - Ukraine - Jødisk organisation vil bestemme EUs udvidelsespolitik

Dansk Balder Blog 4 januar 2008 - Biskopper nægtet adgang til grædemuren - Kristne kors fornærmende for Jøder

Dansk Balder Blog 1 december 2007 - Kristne i Jerusalem vil have Jøderne til at holde op med at spytte på dem

Dansk Balder Blog 11 december 2007 - Kæmpe Jødisk Menorah opstillet foran det Hvide Hus i Washington og Kremlin i Moskva

Dansk Balder Blog 10 december 2007 - USA - Jødisk organisation kræver krybbespil fjernet: stødende for ikke kristne

Dansk Balder Blog 6 december - USA: Jødernes krig mod Julen fortsætter - De Kristne slår igen

Dansk Balder Blog 2 december - Jøder føler sig stødt over Juletræer med Kristne Symboler

Balder.org - 25 feb 2006 - Jewish and Muslim organizations united had Christian Cross removed from WWII Resistance Memorial in Amsterdam

 


Print Post