Gedalia Tauber - Organhandel
   
  Chabad Ludavitch -Rabbi Yitzak Ginsburgh
  Rabbi Yitzak Ginsburgh
Chabad Lubavitch blåstempler:
  Hvis en Jøde har brug for en lever, kan man så bruge en lever fra en uskyldig forbipasserende ikke-jøde for at redde ham? Toraen ville sandsynligvis tillade det. Jødisk liv har uendelig værdi. Mere

Gedalia Tauber, 'holocaustoverlevende', tidligere soldat i den israelske hær, og tidligere politimand, som afsonede en fængselsstraf på 11 år i Brasilien for illegal handel med menneskelige organer, blev arresteret i lufthavnen i Rom. For 3 år siden var det lykkedes Tauber at stikke af fra fængslet.

Under et rutinecheck i Roms Leonardo Da Vinci-lufthavn vakte en tilsyneladende harmløs gammel mand det italienske lufthavnspolitis opmærksomhed.

Efter man havde checket mandens navn i databasen over efterlyste kriminelle, fandt myndighederne til deres rædsel ud af, at de stod med én af de mest intenst efterlyste organhandlere i verden.

Den 77 årige Gedalia Tauber som nyder status som 'holocaust overlevende', fhv. soldat i IDFs Shayetet 13-afdeling og tidligere chef af politiets bedrageriafdeling i Tel Aviv er dømt for at have samarbejdet med et antal brasilianske statsborgere i forbindelse med organiseringen af en international organsmuglingsbande som dækkede Brasilien, Sydafrika og Israel.

I januar 2002 udstedte en brasiliansk domstol en International Arrestordre på det kriminelle 'holocaustoffer' og han blev opsporet og arresteret i 2003, og senere dømt til 11 års fængsel for sin rolle i organsmuglernetværket.

Ifølge oplysninger fra politiets undersøgelse tilbød banden $6.000-12.000 per nyre, og alle de operationer som var involveret fandt sted i Sydamerika.

På flugt

Tauber skulle have været løsladt i september 2012, men han stak af efter en 30 dages orlov fra fængslet, hvorefter han forsvandt sporløst indtil han uventet dukkede op i Rom i weekenden.

Ifølge de brasilianske medier fik banden fattige brasilianere til at 'donere' deres organer for relativt små pengebeløb, for derefter sammen med endnu et bandemedlem i Israel solgte organerne til israelere som 'ikke kendte noget til organernes skumle herkomst', som den israelske avis skriver (!), for omkring tyve gange det beløb som banden betalte 'donorerne'.

Taubers søn som bor i Israel nægtede at kommentere sin fars anholdelse, og sagde 'jeg har intet at sige på dette tidspunkt.'

Kilde:

Ynet News 9 juni 2013 - Israeli Holocaust survivor turned organ trafficker arrested in Rome (Menachem Gantz)

Terra Brasil 08 de Junho de 2013 - Israelense que traficava brasileiros por órgãos é preso em Roma

Chabad Ludavitch -Rabbi Yitzak Ginsburgh  

Kommentar: Det er lidt bemærkelsesværdigt, at avisens oprindelige artikel, selv om den holder sig til sandheden, har noget apologetisk over sig. Således bemærkes det at der ikke blev myrdet nogen i forbindelse med bandens aktiviteter. Ligeledes påstanden om at organkunderne i Israel skulle have været 'helt uvidende' om organets kriminelle herkomst, som er lidt svært at tage helt for gode varer. Organhandelskandaler har i årevis været forsidestof i israelske aviser. Dvs. i de engelsksprogede, for hvad der har stået i de hebraiske udgaver ved jeg selvfølgelig ikke. Direkte forkert er dog flere tilfælde af brugen af ordet 'mistænkt', hvor ordet 'dømt' havde været mere i tråd med sandheden. Man kunne fristes til at tro at avisen har organhandel-benægter-tendenser i det små.

Relateret:

Balder Blog 20 februar 2013 - Rumænien: Israelsk bande som smuglede menneskelige æg optrævlet

Balder Blog 23 maj 2012 - 10 Israelere arresteret for at høste organer fra fattige i Kosovo og Azerbaijan

Balder Blog 15 januar 2012 - Israel: Fire ledere af international menneskesmugler-bande dømt for hvid slavehandel

Balder Blog 16 august 2011 - USA: Kvinde solgt som nyfødt af berygtet rabbiner - genforenet med sin mor efter 34 år

Balder Blog 30 april 2011 - Rusland: Israelsk mafiaboss Avi Yanai dømt til 18 års fængsel for handel med kvinder

Balder Blog 12 april 2011 - USA: Indflydelsesrig rabbiners højrehånd Ben Zion Suky involveret ind i salg af illegal porno (Yosef Pinto)

Balder Blog 25 maj 2010 - Israelsk Mafia det nye Cosa Nostra i Las Vegas - Fire anholdt

Balder Blog 21 december 2010 - Hashim Thaci og Kosovos organsmugler-netværk afsløres - Sporene fører igen til Israel

Balder Blog 7 februar 2012 - Colombia: 8 fhv. Israelske militærfolk arresteret for narkosmugling, pengevask og seksuel udnyttelse af mindreårige piger

Balder Blog 8 oktober 2010 - Tyrkiet: Alexander Mashkevitch milliardær og leder i World Jewish Congress arresteret for sex med mindreårige prostituerede (Danske medier nævner sagen. Et medie nævner at to Israelere er blandt de anholdte, uden flere detaljer)

Balder Blog 7 august 2010 - Ukraine: Israelsk ledet bande arresteret for illegal handel med organer (Vladimir Pimonov: 'En russisk gangster med israelsk pas')

Balder Blog 8 april 2010 - Israelsk politi pågriber 6 Israelere mistænkt for organhandel

Balder Blog 13 februar 2010 - Jorge Puello, jødisk rådgiver for kristne børnesmuglere i Haiti mistænkt for menneskehandel (og - kasse med hornhinder dukkede uventet op)

Balder Blog 22 september 2009 - Organtyveri: Israel indrømmer at læger stjal hornhinder, hjerteklapper og hud uden tilladelse

Balder Blog 25 juli 2009 - Korruptionsskandale: Organhandler Levy-Izhak Rosenbaum allerede i FBIs søgelys siden 2002

Balder Blog 24 juli 2009 - Tre borgmestre og fem rabbinere arresteret for korruption, pengevask, og handel med organer

12 israelske kvindehandlere anholdt i Israel og Østeuropa
Balder Blog 11 marts 2009 - Politiet i Tel Aviv jagter hovedmand i kvindehandler-netværk

Balder Blog 27 december 2007 - Ledere af de ortodokse jødiske sekter Chabad Lubavitch og Spinka arresteret for bedrageri og pengevask


Print Post