En frimodig estisk politiker har et budskab til dem som har planer om at indvandre til Estland: 'If you’re black, go back'.

 
  Martin Helme

Martin Helme, medlem af bestyrelsen af Det Konservative Folkeparti, talt under et tv-program om indvandringspolitik i Tallin, hvor han sagde at han vil have at Estland skal forblive et 'hvidt land', og at indstrømning af indvandrere ville føre til at estiske byer vil blive 'voldtaget og plyndret'.

Det engelsksprogede ERR, en estisk public service tv-kanal, bragte historien i onsdags, og anførte at Helme's kommentarer stammede fra bekymringer om at man i fremtiden i Estland kunne forvente civile uroligheder som andre steder i Europa hvor indvandring fra afrikanske lande som Algeriet, Marokko og Kameroun er steget eksponentielt gennem de sidste fire årtier.

Spændinger mellem indvandrere og autoriteter er taget til efter Europas finansielle nedtur, som yderligere har mindsket udsigterne for de i tusindvis af Afrikanere som forsøger at få fodfæste i Europa hvert år, på jagt efter et bedre liv.

I Sverige udbrød der uroligheder i sidste uge i Stockholm, efter politiet skød en 69 årig neger med portugisisk pas som havde levet i landet i 30 år. Det var tredje gang at omfattende uroligheder brød ud i Sverige gennem de sidste fem år. Ifølge ERR vil Martin Helme forebygge lignende problemer inden de begynder.

'Estland bør ikke tillade at tingene går så vidt som i England, Frankrig eller Sverige, ' sagde Helm. 'Vores immigrationspolitik bør have én simpel regel: If you’re black, go back. Så simpelt er det. Vi bør ikke tillade at dette problem opstår til at begynde med.'

 

Den 37 årige Martin Helme arbejdede tidligere for det estlandske udenrigsministerium og 'Open Estonia Foundation', ifølge hans profil på det konservative Brussels Journal, hvor han havde en blog med en højreorienteret vinkel på de sociale og økonomiske udfordringer som Europa står overfor. I Estland har er han kendt for at have indvandringskritiske synspunkter, i det mindste at dømme efter Twitter-reaktioner på hans seneste kommentarer.

Det Konservative Folkeparti, kendt som Folkets Union, et centrum-højre-parti rettet mod erhvervsinteresser, var en gang Estlands største parti. I dag er partiet ifølge ERR efter en række skandaler i ledelsen ikke længere repræsenteret i parlamentet og har støtte af kun omkring 3% af befolkningen.

Men Helme fastholder sine synspunkter. Da han blev spurgt om hans kommentarer i den estiske avis Postimees, sagde politikeren at han burde være fri til at diskutere sine synspunkter omkring indvandring uden at politisk korrekthed kommer i vejen.

Kilde:

International Business times 30 maj 2013 - Martin Helme Doesn’t Want Black People In Estonia: Conservative People’s Party Politician Says European Nation Should Be A ‘White Country’ (Christopher Zara)

Relateret:

Fria Tider 12 jubi 2013 - ”Estland ska för alltid vara vitt” (via Hodja)


Print Post