Nej. Manden på kørekortet er ikke en Jøde med kalot på hovedet; det er en Pastafarian, som går med et pasta-dørslag [si].

   
  Moshe Zigelman - Hassidisk rabbiner
  Moshe Zigelman - Hassidisk rabbiner
Nægter at vidne mod stammefæller - påberåber sig jødisk lov. Zigelman blev arresteret første gang i 2007 for sin andel i et flere årtier varende svindelforetagende,

Ingen jødestjerner endnu i det antisemitisme-plagede land, hvor der nu menes at være flere Nazister end under Anden Verdenskrig, men Jøder, uanset religiøs overbevisning, skal også gå rund med, og på forlangende af politiet vise Id-kort.

En Hollands appelret har stadfæstet en tidligere dom hvor en ortodoks Jøde som nægtede at vise Id-kort til politiet, blev idømt en bøde på 60 euro [ca. 450 kr.]. Han mener det er i mod hans religion at bære andet end sit tøj under sabbat; den jødiske ugentlige helligdag som svarer til den kristne søndag.

En appelret i regeringsbyen Den Haag stadfæstede en dom afsagt efter loven der forpligter alle over 14 år til at bære ID kort og vise det til politiet hvis de bliver bedt om at gøre det. Der er ikke mulighed for religiøst begrundede undtagelser i denne lov.

Den dømte Jøde, som er anonym på grund af en hollandsk lov om privatlivets fred, siger at det er i mod hans religion at bære andet end sit tøj under den jødiske sabbat, og kræver derfor særstatus og positiv særbehandling.

Det fremgår ikke hvorfor politiet ønskede at se hans ID kort.

Loven (om at bære og vise ID kort til politiet) trådte i kraft i 2005 under en bølge af såkaldte indvandrerfjendlige og anti-muslimske følelser.

Der har inden loven blev indført i 2005 ikke været noget krav om at bære ID kort siden den tyske besættelse under Anden Verdenskrig.

Rabbiner Pinchas Goldsmidt, præsident af den jødiske interesseorganisation 'Conference of European Rabbis', siger at 'problemet med at bære ID kort på sabbat ikke er nyt, og at religiøse ledere selv i det nationalsocialistiske Tyskland diskuterede om hvordan man burde forholde sig til sådanne krav om at medbringe legitimation i det offentlige rum.

Han tilføjede 'jeg håber at det jødiske samfund i Holland kan finde en løsning med myndighederne angående kravet om at bære ID kort.

Kilde:

Ynetnews 28 februar 2013 - Holland: Jews must also carry ID cards (AP and Kobi Nahshoni)

Relateret:

Balder Blog 24 marts 2013 - Antisemitisme - Manfred Gerstenfeld: Nu 'flere Nazister i Holland end under Anden Verdenskrig'

Balder Blog 15 januar 2013 - Empatisk politi i Holland: Trafikbøder alt for store - Danmark investerer halv milliard i fotovogne

Balder Blog 21 februar 2012 - Holland: Jew refuses to pay fine - Religion forbids carrying ID on Sabbath

Balder Blog 3 oktober 2011 - England: Multikulti-vanvid - Særlige trafikregler for udvalgt minoritet - Jøder får egne trafiklys + Video Puk Damgaard blandt ortodokse Jøder i Israel (18 dec 2011) + Ultra-ortodokse chikaner 8 årig pige (27 dec. 2011)

Balder Blog 9 september 2011 - Sharia en trussel mod Amerika, skræpper Pamela Geller - mens Talmud-disciple hygger sig i højesteret

Balder Blog 8 september 2011 - USA, Los Angeles - Rabbiner Moshe Zigelman nægter at vidne mod andre kriminelle Jøder - Påberåber sig jødisk lov

Balder Blog 24 januar 2009 - USA: Højesteretsdommer Antonin Scalia deltager i Sharia Talmud konference


Print Post