David Ward -Parlamentsmedlem for Liberal Democrats

Et parlamentsmedlem fra partiet Liberal Democrats risikerer at blive smidt ud af partiet fordi han har sagt at 'Jøderne' ikke har lært noget af mordet på seks millioner under holocaust, med hensyn til deres behandling af det palæstinensiske folk.

David Ward, som repræsenterer Bradford East skrev på sin hjemmeside at han var 'ked af' at Jøderne 'indenfor få år efter befrielsen fra dødslejrene kunne få sig selv til på daglig basis at begå grusomheder mod Palæstinenserne'.

Han forsvarede sine kommentarer i forskellige interviews, og sagde at kommentarerne 'kun afspejlede den faktuelle situation, ' og sagde at 'det lader til at Jødernes lidelser ikke har ændret deres syn på hvordan andre bør behandles'.

Upassende tidspunkt

Hans bemærkninger faldt forud for holocaust-mindedagen [i Danmark 'Auschwitzdag'] på søndag den 17. januar, selv om Ward sagde at han havde deltaget i mindebegivenheder for ofrene, og havde besøgt Auschwitz to gange.

Han var blevet indkaldt til et møde med højtstående partimedlemmer i mandags, men i dag forklarede han at han stod ved sine udtalelser og tidspunktet hvor han fremførte dem, [lige inden holocaustmindedagen] og sagde at det var en skam at han var blevet irettesat af partitoppen.

Besøgte Auschwitz to gange

 
Israelsk krigsturisme nær Gaza - Ulla Terkelsen TV2 rapporterer

  
Guardian's Steve Bell defends Scarfe cartoon on BBC Radio 4. Zionist Stephen Pollard celebrates his symptoms (Audio)  

David Ward sagde i torsdags: 'Jeg har besøgt Auschwitz to gange - én gang med min familie og én gang med skoleklasser fra mit lokalområde - Jeg er ked af at Jøderne som har lidt under en frygtelig forfølgelse under holocaust, indenfor få år efter at være befriet fra dødslejrene havde begået grusomheder mod Palæstinenserne i den nyoprettede israelske stat, og fortsætter med at gøre det på daglig basis på Vestbredden og i Gaza'.

En talsmand for Liberal Democrats erklærede: 'Dette er en sag vi tager utroligt seriøst. Liberaldemokraterne beklager dybt udtalelserne som David Ward er kommet med, og hans sprogbrug, som er uacceptabelt.

Holocaust-mindedagen, som i Danmark har fået navnet Auschwitzdag, markerer den 68. årsdag for befrielsen af koncentrationslejren Auschwitz, hvor der efter de seneste officielle tal antages at være omkommet omkring en million mennesker, 'hovedsageligt Jøder', af sult, udmattelse, smitsomme sygdomme som tyfus, skydning og formentlig ved henrettelse i gaskamre.

Homoseksuelle, politiske dissidenter og handikappede har også været blandt ofrene. I 1948 foregik den første retssag mod de nazistiske bødler fra Auschwitz, hvilket du kan høre mere om i den lille video længere nede. Adskillige Nazister blev dømt til døden og henrettet.

Ekstremt bevægende holocaust-event

 
  Will cementing peace continue?
Var billedteksten til Scarfe's karikatur forstillende Netanyahu som blev bragt i Sunday Times den 27 januar 2013 - Holocaust Day - Auschwitzdag
 
  Stop Misbrug af Holocaust
  'Holocaustbenægtere' tror ikke på at der blev brugt gaskamre til at udrydde Jøderne, og har skrevet tykke bøger, hvor i de prøver at bevise at mange historier om holocaust ikke er sande. Én af de mest fremtrædende 'holocaustbenægtere' - selv kalder de sig 'revisionister', er den tyske kemiker Germar Rudolf, som har undersøgt gaskamre i Auschwitz. Han har skrevet en bog som hedder The Rudolf Report - som kom til at koste ham tre års fængsel i Tyskland, hvor det er strengt forbudt at diskutere disse ting. For tiden afsoner en hel masse mennesker straffe på op mod ti års fængsel i Tyskland og Østrig, som en slags hævn på vegne af ofrene for holocaust. Men også en anerkendt forsker fra det danske DIIS-institut tvivler på at 6 millioner Jøder døde under Anden Verdenskrig. | Det må man ikke siger Nikolaj Sommer fra DR Deadline
 

  David Ward defends his comments on BBC Radio5 Live

Parlamentsmedlemmet som havde deltaget i et holocaust-event i byen Bradford i går, som havde været 'ekstremt bevægende', sagde at han håbede at partiformanden ville respektere hans synspunkter.

I et interview i torsdags sagde han: 'Findes der en bedre dag hvor man kan gøre opmærksom på det man kan lære af ét af de værste eksempler på umenneskelighed'. Han sagde til internetsiden The Commentator: 'Det lader til at lidelserne som Jøderne har været udsat for, ikke har ændret deres indstilling til hvordan andre bør behandles'.

På sin hjemmeside skrev David Ward at han havde 'underskrevet en 'Book of Commitment' i Underhuset, for derved at erklære sit engagement i holocaustmindedagen', og beskrev Auschwitz som 'den nazistiske koncentrations- og udryddelseslejr som er stedet af det største massemord i historien'.

Misbrug af mindedag

Karen Pollock, forkvinde af det såkaldte 'Holocaust Educational Trust' sagde: 'Jeg er dybt bedrøvet ovar at David Ward på dette mørke tidspunkt, hvor vi minder dem som blev myrdet af Nazisterne, med vilje har misbrugt mindet om holocaust, hvilket har forårsaget en dyb smerte og krænkelse - disse kommentarer er sygelige og uacceptable, og har intet at gøre i Britisk politik'.

Jon Benjamin, som er leder af den jødiske interesseorganisation 'Board of Deputies of British Jews', som påstår at repræsentere 'Jøderne' i Storbritannien, sagde: 'Vi er rasende og chokeret over disse stødende kommentarer om jødiske ofre for holocaust, og påstanden om at Jøder burde have lært fra det de har gået igennem.

'Det er endnu mere smagsløst for et parlamentsmedlem på aftenen før Auschwitzdagen, og vi er glade for den kendsgerning at Liberal Democrats har forsøgt at distancere partiet fra David Wards kommentarer.'

Det konservative parlamentsmedlem Robert Halfon, som selv er af jødisk herkomst, og har været formand af den zionistiske lobbygruppe 'Conservative Friends of Israel', sagde at Wards kommentarer var 'en tragisk trivialisering af virkelig ondskab', og mindede om at Israel jævnligt blev beskudt med raketter af den militante palæstinensiske modstandsbevægelse Hamas.

Mr. Ward har tidligere beskrevet Israel som 'et apartheid-regime'. Et andet parlamentsmedlem for det liberaldemokratiske parti, baronesse Jenny Tongue er blevet fyret to gange fra fremtrædende poster for sine Israel-kritiske kommentarer.

Kunne være blevet selvmordsbomber

I 2004 havde hun sagt at hun, hvis hun havde levet i de israelsk besatte områder kendt som Vestbredden og Gaza, kunne være blevet en selvmordsbomber, og blev fyret som partiets talskvinde på børneområdet.

Hun var også blevet fyret som sundhedsordfører i 2010 for at have beskyld israelske soldater for at have høstet organer mens de var på en humanitær mission efter jordskælvet, og i år sagde hun 'Israel vil ikke være der til evig tid'.

 

 

Kilde:

dansk Daily Mail 25 januar 2013 - Lib Dem MP David Ward could be kicked out of party after suggesting 'the Jews' had not learned the lessons of the Holocaust (Tamara Cohen & Matt Chorley)

Relateret: (et lille udpluk)

Balder Blog 24 januar 2013 - Gerhard Menzel, forhenværende Tysk officer sagsøger Storbritainien for tortur efter Anden Verdenskrig

Balder Blog 3 januar 2013 - Artikel 19: Historisk revisionisme er en menneskeret garanteret af FN - mener jødisk dissident (Gilad Atzmon)

Balder Blog 26 december 2012 - Tyskland: Holocaust-vidne Otto Uthgenannt - årtier af holocaust-undervisning på skoler var løgn

Balder Blog 16 december 2012 - Gilad Atzmon: Forbindelsen mellem israelsk barbari og jødisk kultur og religion

Paradigmet 15 december 2012 - EU, Holocaust og tilbagevenden til det arkaiske (Morten Hansen)

Balder Blog 13 november 2012 - Israel: Rabbiner Baruch Efrati: Islamiseringen af Europa bør glæde Jøder som hævn for forfølgelse

Balder Blog 1 februar 2012 - Auschwitzdag: Israelsk avis udfordrer teori om Wannsee-konferencen som bevis for Hitlers folkedrabsplaner

Balder Blog 23 januar 2012 - Holocaust-historiker fandt sensationelt materiale om kz-lejren Auschwitz - Afsløret som bedrager

Balder Blog 14 januar 2012 - Hollywood og Holocaust-undervisning - Steven Spielbergs ‘Holocaust-dokumentarer’ fulde af løgn

Balder Blog 11 januar 2012 - Norman Finkelstein om Holocaust Industrien - Danmarks Radio 2002 med Susanne Kiy

Balder Blog 2 januar 2012 - England: Undervisningsminister bag nationalt pensum ønsker holocaust-undervisning afskaffet (+ tillæg med mange links om Holocaust, holocaustundervisning, holocaustbenægtelse, forfølgelse af holocaustbenægtere, holocaustsvindlere, holocaustindustri, holocaust propaganda, falske holocaustvidner, falske holocausthistorier etc.)

Balder Blog 8 december 2011 - Historien om Ans van Dijk - Blev Anne Frank angivet af lesbisk Jødinde? (Holocaust, Auschwitz, Bergen-Belsen)

Balder Blog 26 juli 2010 - Oliver Stone: Jødisk dominerede medier forhindrer saglig diskussion om Hitler og holocaust

Balder Blog 29 januar 2010 - Peter Eyre: Hvor mange andre holocaust har der været, og hvorfor bliver de ikke mindet?

Balder Blog 24 januar 2010 - Tysk regeringsudvalg: Holocaust-overlevende mangler objektivitet

Balder Blog 7 maj 2008 - Anders Otte Stensager, dansk holocaustforsker afviser påstanden om 6 millioner dræbte Jøder under Holocaust

Balder Blog 15 april 2008 - Sine Molbæk-Steensig - Internet macht frei? Holocaustbenægtelse på Internettet

Balder.org 1 oktober 2007 - Gymnasieelever der søger på Cyklon B (Zyklon B) bliver forført til holocaustbenægtelse

Hammersmeden 1 juli 2012 - Israelsk forening kræver flere penge fra Østrig som kompensation for holocaust

Balder Blog 29 oktober 2011 - USA - Jødiske Anna Zinger (65) sigtet for bedrageri i forbindelse med holocaust-erstatninger

Balder Blog 26 august 2011 - New York: Jødisk Indiana Jones - Rabbiner svindlede for millioner ved at redde ‘Toraruller der overlevende holocaust’

Balder Blog 8 juni 2011 - Holocaust: Erstatnings-svindel nu oppe på 50 million dollars (Conference on Jewish Material Claims Against Germany)

Balder Blog 12 november 2010 - USA: 17 ansatte fra jødisk organisation sigtet for svindel med holocaust-erstatninger for 228 millioner (Conference on Jewish Material Claims Against Germany)

Balder Blog 8 juni 2010 - USA: FBI undersøger omfattende svindel med holocaust-erstatninger (Conference on Jewish Material Claims Against Germany)

Balder Blog 20 februar 2008 - Holocaust-advokat Yisrael Perry fik 12 års fængsel for bedrageri


Print Post