Verdens værste antisemitter

 

Den jødisk/zionistiske interesseorganisation Simon Wiesenthal Center har skabt opstandelse i Tyskland, efter organisationen publicerede sin årlige rangordnede liste over 'verdens værste antisemitter', hvor den velansete Der Spiegel journalist Jakob Augstein figurerer som nr. 9 på en liste over angivelige antisemitter, sammen med blandt andet præsident Mahmoud Ahmadinejad og Det Muslimske Broderskab. Derudover nævnes blandt andet europæiske fodboldfans og en håndfuld nationaltsindede partier i Europa. Listen over påståede 'top-antisemitter' blev publiceret lige efter Jul.

 
  Jakob Augstein - Der Freitag
   
 
  Wiesenthal Centerets Marvin Hier and Abraham Cooper: Liberal Protestant Churches pose growing threat to Israel |
 

Den såkaldte 'humanitære organisation', er kendt for at have bygget sit 'Museum of Tolerance' ovenpå en ældgammel muslimsk begravelsesplads i Jerusalem, og støtter forholdsregler mod kristen mission i Israel.

Efraim Zuroff om afbrænding af Kristen litteratur i Israel: 'Det ville have været bedre hvis man havde fundet en anden måde hvorpå man kunne være kommet af med bøgerne - men hovedproblemet, missionærene bliver ved med at være der.'

Wiesenthal centeret er ogsgå kendt for at have startet et rygte om at Saddam Hussein havde 'tysk byggede gaskamre for Jøder'. Komplet med konstruerede billeder og Zyklon B., samt for at have udgivet forfalskede billeder fra Auschwitz.

 
  Günther Grass advarer mod verdensbrand

Nummer 9 på listen har fået mange Tyskere til at tage sig til hovedet. Det er Jakob Augstein, redaktør af den ugentligt udkommende avis Der Freitag, som også regelmæssigt skriver klummer for Spiegel Online, og hvis' artikler ofte publiceres i en engelsk oversættelse.

Hans forbrydelse? Det faktum at han har været yderst kritisk overfor Israels politik.

'Gaza er et uvirkeligt sted, ' 1), skrev Augstein i en af de sætninger som Wiesenthalcenteret havde citeret ham for. '1,7 million mennesker bor der på 360 kvadrat-kilometer. Der udruger Israel sine egne modstandere'.

I andre sætninger som den jødiske interesseorganisation havde valgt for at illustrere journalistens påståede antisemitisme, siger Augstein at amerikanske præsidenter 'er nødt til at sikre sig opbakning fra jødiske lobbygrupper', og at 'Netanyahus regering holder verden i en hundesnor med stadig mere skingre krigsråb'.

Augstein skriver at 'Jøder også har deres fundamentalister, de ultraortodokse Haredim', som er 'skåret over den samme læst som deres islamiske fundamentalistiske modstandere'. Og han kalder 'den amerikanske republikanere og den israelske regering sindssyg og hensynsløs'.

Inkludering af Jakob Augstein, som er søn af Rudolf Augstein som grundlagde 'Der Spiegel', på Wiesenthalcenterets 'antisemitliste', har igen fået debatten til at blusse op i Tyskland omkring hvor langt man man må gå med at kritisere Israel før man bliver udskreget som racist.

Forsvar for Jakob Augstein fra alle sider af det politiske spektrum

Det indtil nu seneste udbrud af spændingerne mellem Tyskere og Jøder som følge af det jødiske kvælertag på debatten og lovgivningen i Tyskland, manifesterede sig i april sidste år, da nobelprisvinder Günter Grass tog sigte mod Israel da han i digtform var dybt kritisk mod Israels atomvåben-politik. Og selv om Grass såvel i den tyske som i den udenlandske presse blev kritiseret af mange, forsvarede Augstein forfatteren.

Denne gang har reaktionerne været anderledes. Mens Augstein har masser af fjender, har det meste af kritikken i denne uge været rettet mod Wiesenthal Centeret i Los Angeles selv. Og Augstein har fundet forsvarere fra alle sider af det politiske spektrum.

'Valget af Jakob Augstein til 9e pladsen på en liste med de 10 værste antisemitter er en alvorlig intellektuel og strategisk fejl begået af Wiesenthal-centeret', skrev for eksempel den indflydelsesrige konservative avis Frankfurter Allgemeine Zeitung.'

Augstein blev også taget i forsvar af et højtplaceret medlem af et parti på den yderste venstrefløj og en repræsentant for kansler Angela Merkels Kristendemokrater. Og i fredags nægtede den jødiske interesseorganisation i Tyskland 'Zentralrat der Juden' at gøre Wiesenthalcenterets liste til sin egen. 'Jeg har læst nogle af hans ting, men ikke så meget,' sagde Salomon Korn vice-formanden for den jødiske interesseorganisation. 'Jeg har aldrig haft indtryk af at det han skrev var antisemitisk.'

'Ukorrekt og grundløs'

 
Dirty Henryk  
Die WELT-Umfrage ist eindeutig. Danach meinen 86% von 3745 abgegebenen Stimmen, dass Broder im Zentralrat endlich aufräumen würde. 10% sagen, “er ist bloß ein Provokateur”. Und 5% enthalten sich einer Meinung. 2) Citat  

Da det satte Augstein på sin liste, citerede Wiesenthalcenteret også Henryk M. Broder, en jødisk og stærkt zionistisk klummeskriver i den konservative avis Die Welt, og tidligere Der Spiegel-journalist, som er velkendt i Tyskland, og også i nationaltsindede prozionistiske kredse i f.eks. Danmark hvor han er vellidt for sine polemiske klummer, som ofte omhandler problemer med Islam og multikultur.

Broder har kaldt Augustin 'en lille Julius Streicher', og 'en rendyrket antisemit', og har sagt at Augustin 'kun havde mistet en chance for at gøre karriere i Gestapo fordi han blev født efter krigen, han ville helt sikkert have opfyldt kravene.'

Man kan ikke tage Broder seriøs

Korn påpegede i sin kommentar på den tyske radio at Wiesenthalcenteret var ført på vildspor ved at citere Broders kritik af Augstein.

'Man kan ikke altid tage hvad Broder siger for pålydende, og man kan ikke altid tage det som han siger seriøst', sagde Korn.

 
  Michel Friedman alias Paolo Pinkel
 
  Wiesenthal Center: Israel slandered by Brazilian cartoonist Carlos Latuff -
During the recent conflict instigated by Hamas (sic!) against the Jewish state, the Brazilian cartoonist slandered Israel and her Prime Minister Benjamin Netanyahu for doing what every world leader would do against the onslaught of rocket attacks targeting innocent civilians. November 2012

Ikke alle i Tyskland har dog ville forsvare Jakob Augstein. Broders arbejdsgiver Die Welt publicerede i fredags en lederartikel som medgav at Wiesenthalcenteret var gået for langt, men argumenterede for at Augstein viste 'spor af antisemitisme'.

'Han forsøger at diskreditere Israel moralsk, at udhule landets legitimitet og at gøre det til en paria-nation blandt nationerne, lige som Jøder var pariaer blandt de europæiske folkeslag for ikke så længe siden,' skrev avisen.

Den berygtede jødiske supremacist Michel Friedman, 'mediejøde' - og en nu forhenværende præsident af det jødiske Zentralrat i Tyskland, blandt andet kendt for en dom for kokain og alfonseri, anlagde et lignende standpunkt. Han kaldte Augsteins kritik af Israel 'overdrevet, forkert og disproportional polemisk'.

Wiesenthal Centeret har dog ikke tænkt sig at ændre en tøddel.

'Bare fordi han er journalist, giver vi ikke hr. Augstein lov til at sige hvad han vil og gemme sig bag journalistisk integritet', sagde rabbiner Abraham Cooper fra Wiesenthalcenteret i et interview med det tyske presseagentur DPA. 'Hans udtalelser er ukorrekte og grundløse.'

I et andet interview med en tysk radiostation anklagede Cooper Augstein for at 'dæmonisere' Israel, ved at sammenligne de ultra-ortodokse Haredim med islamiske fundamentalister.

En anden person som figurerer på Wiesenthalcenterets hitliste er den brazilianske karikarturtegner Carlos Latuff, her Kristeligt Dagblad:

»Efter Iran indtager den brasilianske karikaturtegner Carlof Latuff listen som nummer tre.

Han har lavet utallige karikaturtegninger af Israels premierminister, blandt andet i gang med at vride en palæstinenser for penge over en sparegris.

Simon Wiesenthal Centrets begrundelse for Latuffs plads på listen er, at ”under den nylige konflikt iværksat af Hamas mod den jødiske stat tegnede den brasilianske tegner Israel og premierminister Benjamin Netanyahu i gang med at gøre, hvad enhver leder i verden ville gøre mod et stormløb af raketangreb rettet mod uskyldige civile.«

 

Fodnote:

1) 'Gaza is a place out of the end of times'

2) Henryk Broder: 'Jeg ville gerne opgive det hvide Europa, men jeg vil ugerne opgive det demokratiske Europa. - Henryk Broder' - 'Jeg tror virkelig at Europa er et kontinent der er klar til overtagelse.. Jeg finder det i grunden godt at det såkaldte hvide, heteroseksuelle, blonde, ariske Europa går sin undergang i møde..' Henryk Broder - Berner Zeitung 8 februar 2007

Kilder:

Simon Wiesenthal Center 2012 - Top Ten Anti Semitic Anti Israel Slurs (pdf)

Kristeligt Dagblad 5 januar 2013 - Ny liste over antisemitter skaber debat (Marianne Luna Røndal)

Der Spiegel 4 januar 2013 - Wiesenthal List of Top Anti-Semites Triggers Debate in Germany

Politiker von CDU und Linke haben den Verleger und Journalisten Jakob Augstein gegen Antisemitismus-Vorwürfe in Schutz genommen. Augstein selbst spricht von Diffamierung.
Die Zeit 3 januar 2013 - CDU und Linke verteidigen Augstein gegen Antisemitismus-Vorwürfe

Synopsis Olsen 2 januar 2013 - Top 10 liste med anti-semiter i 2012 (oversættelse af artikel af Jerrold L. Sobel)


Og en særlig hadefuld kommentar:
Arutz Sheva 12 januar 2013 - Op-Ed: Anti-Semitism Without Anti-Semites

Kommentar:

Dette bringer minder tilbage fra den gang Jyllands-Posten beskyldte den danske Socialdemokrat Torben Lund for at være værre end Julius Streicher...

Den gang var det dog den jødisk/zionistiske interesseorganisation ADL som på opfordring af formanden for den danske afdeling af organistionen gik til angreb på Torben Lund. Også her så vi heldigvis fornuften sejre, da det meste af den danske medieverden bortset fra Jyllands-Posten bakkede op om Torben Lund mod den usympatiske jødisk/zionistiske forening.

Se blandt andet:

Mosaisk Upps maj 2004 - Torben Lund og Verdensjødedommen

Opdatering 7 januar 2013

Når man snakker om djævelen.... Det viser sig nu at vores gode ven Kenneth Jacobsen fra ADL, som også optræder i klippet om Torben Lund også har blandet sig i koret!

BERLIN – Ken Jacobson, deputy national director of the Anti-Defamation League, on Friday weighed in on the raging German dispute over the alleged anti-Semitism of Der Spiegel columnist Jakob Augstein and his attacks on Jews and Israel.

Augstein’s statement about Jewish control of US foreign policy “crosses the line into anti-Semitic conspiracy thinking,“ he told The Jerusalem Post in a telephone interview.
(Mere hos Jerusalem Post)

Jerusalem Post 5 januar 2012 - ADL slams German 'Spiegel' author for anti-Semitism

Relateret:

Balder Blog 3 marts 2012 - Islandske Påskesalmer: Radio-Tv-direktør Pall Magnusson nægter at bøje sig for Wiesenthalcenterets krav

Balder Blog 27 februar 2012 - Jøder vil forbyde Islandsk Salme - Wiesenthal-Centerets brev til radio-tv-direktør Páll Magnússon

Balder.org 27 februar 2012 - Simon Wiesenthal Center's letter to Iceland's Radio & TV Director Pall Magnusson over 400 years old 'anti-Semitic' Hymn | Original scanned pdf version

Balder Blog 26 februar 2012 - Simon Wiesenthal Center kræver 400 år gammel ‘antisemitisk’ Islandsk Påskesalme censureret

Balder Blog 8 juni 2011 - Spanien: Calle Seneca - gammel gade opkaldt efter jødekritisk romersk filosof - Jøder kræver navneforandring

Balder Blog 28 december 2011 - Kritik af Tudvads Kierkegaard-bog udløser semitisk vrede mod Ole Jørgensen - Politianmeldt af Sten Harck

Balder Blog 30 september 2011 - Gilad Atzmon i lunt humør fejrer sejr over zionistiske censurforsøg

Balder Blog 25 oktober 2010 - Søren Kierkegaard var en slem antisemit ifølge filosoffen Peter Tudvad

Balder Blog 21 maj 2010 - Australske Jøder stolte af vellykket ‘bogbrænding’ - Martin Luther og Henry Ford censureret

Balder Blog 8 marts 2010 - Holland: Simon Wiesenthal Center urges Jews to boycott Protestants over Israel critical letter

Balder Blog 7 marts 2010 - Holland: Simon Wiesenthalcenteret sætter Jøder op mod Protestanter

Balder Blog 12 februar 2010 - Wiesenthal Centeret protesterer mod Richard Goldstone foredrag på universitet i New York (Wiesenthal Center protests Richard Goldstone lecture)

Guy Walters: '.. sandhed var et elastisk koncept.... men når han er så specifik, lyver han for det meste'
Balder Blog 20 juli 2009 - England: Ny bog af Guy Walters afslører Simon Wiesenthal som patologisk løgnhals

Balder Blog 27 april 2009 - Simon Wiesenthal Exposed - Power, Perjury and Murder by Gerd Honsik

Balder Blog 25 november 2008 - Jødiske ekstremister Efraim Zuroff (Wiesenthal Center) og Zvi Mazel starter hadkampagne mod Skandinavien

Balder Blog 22 januar 2008 - Irland: Wiesenthal Centerets metoder fordømmes af præsident Mary Mcaleese

Balder Blog 23 november 2008 - Tysk forbudsvanvid fortsætter: Nu forbydes også det keltiske kors

Balder Blog 7 november 2008 - ’Nazi hunter’ Efraim Zuroff (Wiesenthal) shocked: Danish Nazi officer Soren Kam gets peace

Balder Blog 22 januar 2008 - Irland: Wiesenthal Centerets metoder fordømmes af præsident Mary Mcaleese

Balder Blog 20 januar 2008 - Wiesenthal Centeret har et problem mindre - Bobby Fisher døde 64 år gammel

Balder Blog 28 maj 2008 - Tysklands Jødiske Råd kræver delstaten Brandenburgs hymne Märkische Heide afskaffet

Balder Blog 10 december 2007 - USA - Jødisk organisation kræver krybbespil fjernet: stødende for ikke kristne

Balder Blog 6 december 2007 - Ud med Julen, ind med Hanukka, krigen mod Julen fortsætter

Balder Blog 2 december 2007 - Kan USA afkristnes? Jøder føler sig stødt over Juletræer med Kristne Symboler

Balder Blog August 1, 2007 - Kunstrådet giver penge til 'Holocaustbenægter' Erik Haaest - Protester fra Wiesenthalcentret

Balder Blog August 1, 2007 - Government Money For 'Holocaust Denier' Erik Haaest - Protests from the Wiesenthal Center

Balder Blog 22 januar 2007 - DR2 21 jan 2007 Chefredaktørernes klub - Claes Kastholm forsvarer ytringsfriheden  | Erik Haaest - Claes Kastholm under beskydning fra jødiske kredse

Mosaisk Upps 19 maj 2004 - Torben Lund og Verdensjødedommen - Bent Melchior og ADL anklager Lund for antisemitisme

Jøderne Arne Melchior, Martin Schwarz Lausten og Jacques Blum har tidligere kørt en hetz mod Søren Krarup assisteret af Uffe Østergaard:
Mosaisk Upps 14 januar 2004 - Søren Krarup trækkes i retten beskyldt for antisemitisme af semitten Arne Melchior

Balder Blog - Flere links vedrørende Wiesenthal Centeret


Print Post