Uthgenannt: 'Jeg har nok en god fantasi og er en dygtig svindler'

Transkriberet fra video optaget da Otto Uthgenannt talte på en skole i Wildeshausen i 2002:

 
  Otto Uthgenannt iført kalot
  There's no business like Shoah business
  „Uns ist es wichtig, dass Zeitzeugen kommen, damit Schüler das unvorstellbare Grauen nachempfinden können“, sagte Ingeborg Jacoby vom Präventionsrat. An der Veranstaltung im Rathaus nehmen drei zehnte Klassen des Gymnasiums Wildeshausen, gut 80 Schülerinnen und Schüler, teil. Gleichwohl steht die Veranstaltung allen Besuchern offen. Uthgenannt sei gern bereit, auch Fragen zu beantworten. NWZ Online 30 oktober 2012 - Überlebender des Holocaust berichtet

Holocaust-overlevende Otto Uthgenannt talte i onsdags for 3 10'e klasser på gymnasiet i Wildeshausen. I en sal på rådhuset i Wildeshausen berettede han om sit liv i kz-lejren Buchenwald. På en meget realistisk måde skildrede den 77 årige sine erindringer om pogromnatten i 1938, familiens efterfølgende flugt til Italien, og anholdelsen i maj 1940 for de unge.

Med et godstog var han angiveligt transporteret til kz-lejren. Efter krigen dukkede Uthgenannt op i et børnehjem i Zürich, læste BWL [Betriebswirtschaftslehre] og gjorde karriere hos firmaet Sony, han havde ikke glemt, men tilgivet sagde han, men alligevel frygter han endnu i dag skinheads og naziparoler, og han har aldrig siden kørt med et tog.

Det som man oplever, præger en for resten af livet. Alt det som Otto Uthgenannt har oplevet i sit nu 75 årige liv, har præget ham på flere forskellige måder, og det har ikke forhindret at han er blevet en livsglad mand hvad han stadigvæk er.

Otto Uthgenannt er Jøde. Helt forældreløs var han én af de 202 drenge som overlevede kz-lejren Buchenwald. [..]

Flere end 200 gange har han som samtidsvidne fortalt om sit liv i kz-lejren Buchenwald til skoleelever i hele Tyskland. Han forsøger at anskueliggøre for skoleeleverne, der, som han fastslår ikke længere ved meget om den tid, hvordan hans barndom i kz-lejren Buchenwald var.

Presset sammen i en barak, hver anden dag to skiver brød, og om eftermiddagen en tynd suppe lavet af kartoffelskræller. Man spiste ikke ved borde, knive gafler eller skeer fandtes ikke.

[..]

Han fortalte også at han aldrig var syg, og var bange for læger, 'for hvis man blev syg i Buchenwald, blev man stillet op af en mur og dræbt med et nakkeskud'.

[..]

Så vidt transskriptionen

Tja. Fantasien fejler ikke noget. Den gribende historie fortsætter med en beretning om hvordan hans forældres hus brændte i 'Reichs Pogromnacht', hvordan han skulle arbejde med at rense kloaker sammen med andre drenge ... (se videoen)

Efter således i åritier at have underholdt unge tyskere om deres forældregeneration eller bedsteforældregenerations kollektive forbrydelser, baseret på frit opfundne historier, gik Karsten Krogmann, journalist ved Nordwest-Zeitung, Uthgenannts historier lidt nærmere på klingen. (teksten fortsætter under videoen)

Otto Uthgenannts livshistorie og budskab til den tyske ungdom | YouTube
 

Her lidt uddrag fra en artikel i den tyske avis Ostfriesen-Zeitung den 12. december 2012:

Den 77 årige Otto Uthgenannt fra den tyske by Wittmund, som i årevis har holdt foredrag for tyske skoleelever og ved nogle af de utallige mindehøjtideligheder der jævnligt organiseres i Tyskland, om sine oplevelser som barn i den tyske Kz-lejr Buchenwald, hvor han efter eget udsagn havde opholdt sig i fem år, har nu indrømmet at det hele var fri fantasi.

Han havde blandt andet fortalt at han havde mistet 72 familiemedlemmer, derunder sin far, mor og søster i 'Holocaust'.

Uthgenannt: Jeg har aldrig trængt mig på; skolerne har altid selv spurgt efter mig

'Han havde blandt andet optrådt i byerne Jade og Wildeshausen, og har der berørt elever og lærere med sine skildringer.'

Efter at Karsten Krogmann havde undersøgt hans påstande, fandt han ud af, at hverken Otto Uthgenannt, hans far, mor eller søster nogensinde havde været deporteret, ikke var Jøder, og havde levet i den tyske by Göttingen under hele krigen.

Medlem af jødisk menighed i 10 år

 

Jehuda Wältermann, som er formand for en jødisk forening i byen Oldenburg, hvor Otto Uthgenannt siden 2002 har været medlem af den jødiske menighed, var 'dybt chokeret' over afsløringerne. 1)

Han forklarede at der den gang ikke havde været nogen grund til at tvivle på de dokumenter som Uthgenannt havde forelagt ham', forklarede Wältermann da han blev spurgt. Han har nu iværksat en undersøgelse.

I den gode sags tjeneste

Ifølge den lokalavisen 'Anzeiger für Harlingerland' Undskyldte den 77 årige historieforfalsker sig med at han havde haft de bedste intentioner, og at han ikke havde tjent nogen penge på sit svindelnummer.

Han nægtede at gå ind i detaljerede spørgsmål, og sagde at han var alt for gammel til, det og at han ikke havde kræfterne til det.

Han ville dog godt indrømme at hans angivelige oplevelser i Kz-lejren ikke var sande.

Kilder:

Jüdische Algemeine 20 december 2012 - Der eingebildete Jude - Wie Otto Uthgenannt sich als NS-Opfer inszenierte (Martin Krauss)

Ostfriesen-Zeitung 13 december 2012 - Falscher KZ-Häftling räumt Fehler ein (Karsten Krogmann)

NWZ Online 11 november 2012 - „Nicht vergessen, aber verziehen“ - Holocaust-Überlebender Otto Uthgenannt referiert vor Schülern

Note

1) Så nemt er det ikke helt at melde sig ind i Mosaisk Trossamfund i Danmark. Jeg mener at huske fra en af deres sider at man skal overlægge en hel stamtavle samt en masse anden dokumentation på at man er 'ægte Jøde'. Det er ikke nok at påstå at man 'er troende'. Det mest centrale og afgørende er om man har en jødisk mor.

Kommentar

  Binjamin Wilkomirski 'Brudstykker af en barndom'
  Binjamin Wilkomirski
'Brudstykker af en barndom'

Den jødiske menighed var sikker glad for én som en gang imellem kunne fyre nogle holocausthistorier af, og mindre bekymret over sandhedsværdien af Uthgenannts holocaust-eventyr. Jødiske foreninger i Tyskland har mange mærkesager, som kunne have godt af hver en slurk holocaust man kan pådutte den tyske ungdom. 2)

En sådan tendens til at se meget stort på historisk sandfærdighed til fordel for propagandaværdien har manifesteret sig sig flere gange hos jødiske chauvinister og Zionister.

Den jødisk-zionistiske aktivist Deborah Lipstadt, som præsenterer sig selv som historiker, og som opnåede sin relative berømmelse på en sag hun vandt en om ærekrænkelse over den britiske historiker David Irving, som sidstnævnte havde iværksat for at protestere mod Lipstadt efter hans mening usande og ærekrænkende betegnelse 'holocaustbenægter', reagerede således sådan her efter hun havde fået at vide at en anden holocaust-fantasi, som hun selv brugte flittigt i sin 'oplysning om holocaust' som led af sin position som historiker, var blevet afsløret som løgn og svindel:

Da Lipstadt blev konfronteret med at Binjamin Wilkomirskis erindringsbog 'Brudstykker af en barndom' som hun havde roste højt i sin bog 'Denying The Holocaust', og som hum opfordrede sine elever at læse, viste sig at være det rene opspind, reagerede hun med at sige: 'De nye afsløringer kunne komplicere sagen en smule, men værket er stadigvæk stærkt.'

fra Læserbrev: Herman Rosenblat og andre Holocaust fup-historier (Binjamin Wilkomirski, Misha Defonseca, Schindlers Liste, Irene Weisberg Zisblatt, Elie Wiesel)

 

Peter Buhrmann, forstander på Højskolen Østersøen i Aabenraa i Kristeligt Dagblad:

 
Peter Buhrmann
anbefaler hjernvask

'Hvis læren fra Auschwitz skal gives videre til børn, er det vigtigt, at fakta ledsages af følelsesladede fortællinger og provokerende kunst, siger historikere

Når de kommende generationer skal lære om holocaust, spiller personlige beretninger, ekskursioner til koncentrationslejre og kunstværker, der vækker kvalmen over Andens Verdenskrigs folkemord, en langt vigtigere rolle end historiske fakta.

– I undervisningen skal Auschwitz behandles som noget, der opleves mere i maven end i hovedet. Det værste, der kan ske, er, hvis holocaust reduceres til en interessant historie, der kan slås efter i et leksikon på linje med det stockholmske blodbad. Det skal vække kvalme.' Mere her

Tendensen har også bredt sig blandt ikke-jødiske advokater for videnskabelig uredelighed; her et eksempel fra Danmark, hvor en højskoleformand ser det at forsyne elverne med emotionelle impulser som historiesundervisningens primære formål.

Jøderne i Tyskland føler sig trængt, nu hvor der er en stærk tendens til ikke længere at honorere jødiske særkrav i samfundet og på det juridiske område, med den samme automatik som tidligere.

Der er stærk kritik af såvel Israel, som af nogle jøder og deres foreningers holdninger sig til en masse spørgsmål.

Med Islamkritikken og dissekeringen af Koranen og andre islamiske skrifter, er mange også også igen begyndt at bore i sammenhængen mellem en del væsentligt indhold i den jødiske religion, og jødisk ageren i form af Israel og dens verdensomspændende netværk af interesseorganisationers indflydelse på mange essentielle politiske beslutninger og udviklinger, den jødiske stats praktiske forholden sig til internationale retningslinjer og lov og 'vestlige humanistiske' værdier.

 

2) Omskæring, kosherslagtning, offentlige tilskud og 'holocausterstatninger', forholdet til Israel, tysk anerkendelse af Palæstina i FN, etc. etc.

Relateret:

Balder Blog 6 december 2012 - Free speech rules in Denmark? Royal Danish Library offers public platform to holocaust deniers (Armenian Holocaust, Exhibition, Erling Kolding Nielsen, Torben Jørgensen, Det Kongelige Bibliotek, Turkish Embassy)

Balder Blog 16 november 2012 - New Zealand: Jødisk organisation og israelsk ambassadør kræver obligatorisk 'holocaust undervisning'

'Holocaustbenægter' får oprejsning efter mange år af forfølgelse og justitsmord - Irving talte sand om fup gaskamre i Auschwitz
Balder Blog 28 oktober 2012 - Tyskland: David Irving får medhold i klage mod BRD - Indrejseforbud ophæves

Balder Blog 18 oktober 2012 - The Most Fantastic Holocaust Survivor Stories - Jewish Soap, Lampshades, Fertilizer, Mengele, Miracles (Oversigt)

Balder Blog 4 oktober 2012 - Australien: The Mascot bog & film - Alex Kurzems internationale holocaust-bestseller formentlig fup

Balder Blog 10 september 2012 - Bananrepublikken Tyskland: Idømt fængsel for ikke at deltage i holocaust-event (Udo Pastörs - NPD)

Balder Blog 21 juni 2012 - Australien: Jødiske ekstremister fra ECAJ kræver mere internetovervågning, censur, racismeparagraffer og hjernevask til mediefolk og skolebørn

Balder Blog 13 november 2012 - Israel: Rabbiner Baruch Efrati: Islamiseringen af Europa bør glæde Jøder som hævn for forfølgelse

Balder Blog 14 januar 2012 - Hollywood og Holocaust-undervisning - Steven Spielbergs ‘Holocaust-dokumentarer’ fulde af løgn

Balder Blog 3 juni 2010 - Canada: Falsk Jøde solgte falsk jødesæbe (RIF - Jødefedt)

Balder Blog 3 maj 2010 - Stephen Ambrose, historieprofessor og rådgiver af holocaustfilm-producenten Steven Spielberg fabrikerede historie

Balder Blog 12 marts 2010 - Psykisk voldtægt i England: Skolebørn i tårer; truet med tvangsfjernelse som led i holocaustundervisning

Balder Blog 29 januar 2010 - Peter Eyre: Hvor mange andre holocaust har der været, og hvorfor bliver de ikke mindet?

Balder Blog 27 januar 2010 - EU: Morten Kjærum vil udnytte ‘holocaust undervisning’ til at fremme menneskerettigheder version EU

Balder Blog 12 januar 2010 - Historiker Anna Tijsseling: Nazi-forfølgelse af bøsser i Holland under besættelsen en myte

Balder Blog 4 maj 2010 - Foredrag fra ‘Auschwitz-overlevende’ Gunther Skaletz aflyst - beskyldes for bedrag

Balder Blog 5 januar 2009 - Læserbrev: Herman Rosenblat og andre Holocaust fup-historier (Hvor man bl.a. kan læse om én af Spielbergs nye projekter. Denne gang om en Irene Weisberg Zissblatt der i flere år gemte diamanter ved at spise dem og skide dem ud, igen, og igen, og igen, og, .. under sit opholdt i en kz-lejr som udgangspunkt for endnu en holocaust løgnehistorie)

Balder Blog 13 marts 2008 - Tysk regeringskontakt til den internationale holocaustlobby: Tyske børn lider af holocausttræthed

Balder Blog 14 februar 2008 - Frankrig: Sarkozy traumatiserer franske skolebørn med holocaustpropaganda

Jøder kræver mere holocaust-hjernevask - Tysk lærerforbund; nok er nok.
Balder Blog 10 maj 2007 - Josef Kraus fra det tyske lærerforbund giver Zentralrat der Juden præsident Charlotte Knoblauch fingeren

Skolebøger lyver - Falske holocaust påstande afsløret: i kvindeafdelingen i koncentrationslejren Mauthausen var der ikke kun 20 overlevende ud af 577 indsatte, men kun 9 dødsfald under de 577 indsatte. Altså en dødsrate ikke på 95 % men på 1,6 %. Ikke des to mindre kan påstande som denne (95% af lejrens indsatte døde) stadigvæk findes i østrigske skolebøger. Men nu har Dr. Roman Sandgruber, besluttet at sørge for de rette kendsgerninger kommer på bordet, "for ikke at levne angrebspunkte for den obskure hob af holocaust-benægtere". Med andre ord; Hvis ikke det var for revisionisterne, ville man bare fortsætte med at lyve..
Balder Blog 24 januar 2007 - Østrigsk avis indrømmer nu at regeringspublikation lyver om koncentrationslejren Mauthausen

Balder Blog 25 marts 2007 - Populær Filmatiseret bog ROOTS om slaveriet var bedrag

Balder.org 6 februar 2007 - Der Spiegel: Nu stop for holocaust bedrageri med pædagogisk sigte

Mauthausen: Dødsraten var ikke 95% men 1,6%!
Balder Blog 24 januar 2007 - Østrigsk avis indrømmer nu at regeringspublikation lyver om koncentrationslejren Mauthausen

Balder Blog 13 februar 2007 - Elie Wiesel: Auschwitz overlevende, holocaust-vidne og professionel mytemager

Balder Blog 13 februar 2007 - Elie Wiesel et prominent falsk vidne

Enric Marco told Spanish TV he was never held in the Nazi concentration camp of Flossenburg as he had claimed for nearly 30 years.
BBC News 12 maj 2005 - Spanish Nazi camp 'survivor' lied

 
  Deli Strummer - Homepage

Deli Strummer is 78 years old, a concentration camp survivor, and until recently a local hero. Now her account of the war has been so called into question that a few have even whispered doubts about her identity.

You can hardly fault their suspicions, the contradictions in her story are so profound. For 20 years, Strummer had been saying she was at five concentration camps during World War II over the course of 4 1/2 years.

Turns out she was at three in not quite two years. She claimed, briefly, that she was imprisoned at Bergen-Belsen. Never was. Auschwitz, which she said she survived for nine months?

The German records say she couldn't have been there for more than eight days. Her husband, who she always led people to believe was dead? She divorced him! He's alive and remarried in Vancouver. And on and on and on.
Washington Post 24 september 2000 - When Deli Strummer, symbol of the Holocaust, was caught stretching the truth


Print Post