New York: I torsdags erklærede en 36 årig mand sig skyldig i at have bortført, myrdet, og parteret en 8 årig dreng fra det tæt sammenvævede ortodokst jødiske samfund.

 
  Leiby Kletzky - Mordoffer
   
 
  Levy Aron - Morder
   
 
  Levy Arons tilståelse

En 36 årig mand som arbejdede som funktionær i en isenkræmmerbutik bortførte den 8 årige dreng

En af byens mest grufulde forbrydelser i nyere tid begyndte med et tilfældigt møde sidste sommer i gaderne i Burough Park, hvor en af de største grupper af ortodokse hassidiske Jøder udenfor Israel holder til.

Leiby Kletzky, det 8 årige offer var gået forkert på vej hjem fra en religiøs ferielejr, og spurgte den senere morder Levi Aron om hjælp, sagde anklageren. Det var den første gang den lille dreng fik lov til at gå vejen alene, og han skulle gå forbi omkring syv husblokke for at møde sin mor, men gik fejl af et kryds.

Ifølge retsdokumenterne har den anklagede selv forsynet autoriteterne med denne oprørende fortælling om hvad der skete.

Drengen havde først bedt om at blive kørt til den jødiske bogbutik. Men undervejs skiftede han mening, og var ikke sikker på at han ville det alligevel.

Levi Aron fortalte at han havde besluttet at tage drengen med til et bryllup. Han sagde at de så fjernsyn da de kom tilbage inden drengen faldt i søvn. Drengen blev i lejligheden den følgende dag mens Levy Aron gik tog på arbejde. Han fortalte Leiby at han ville køre ham hjem efter endt arbejde.

Efterhånden havde Leiby Kletzkys forsvinden sat en større eftersøgning i gang i Borough Park. Drengens foto var blevet sat op på lygtepæle i hele området.

'Da jeg så plakaterne blev jeg bange og gik i panik,' havde Levi Aron skrevet ifølge politiet, og fortsatte: 'Da jeg kom hjem var Leiby der stadigvæk. jeg gav ham en tun-sandwich. Jeg var stadigvæk i panik pga. efterlysningerne, så jeg gik efter ud et håndklæde for at kvæle ham. Han kæmpede imod et stykke tid indtil hans vejrtrækning standsede.'

Ifølge patologerne havde den myrdede dreng fået en blanding af receptpligtigt medicin.

Politiets tekniske afdelings notater afslørede også udsagn fra morderen om hvordan han havde skåret kroppen op med knive og var kommet af med dele, derunder de afskårne fødder der blev fundet i hans fryser rullet ind i plastik. Et skærebræt og tre blodige knive blev fundet i køleskabet.

Resten af kroppen blev fundet i poser i en rød kuffert i en affaldscontainer. Hans ben var skilt fra torsoen.

Aron Levy påstod ifølge retsdokumenter at han efter mordet havde hørt stemmer der fortalte ham 'at begå selvmord for det han havde gjort'.

Efter afhøringen havde stået på i et stykke tid, gjorde Levy Aron det klart at han var bevidst om sin egen berømmelse. fortalte politifolkene.

'Jeg bliver berømt', sagde han.

Mere her:

Mail Online 9 august 2012 - 'I made Leiby a tuna sandwich... and then I smothered him': In his own words, 'Butcher of Brooklyn' reveals how he murdered and chopped up eight-year-old boy

Fox News 9 august 2012 - Man pleads guilty in dismemberment of NYC boy

Kommentar:

Tilståelsen medfører en straf på mindst 40 år fængsel, men samtidigt betyder det, at man undgår en sensationel retssag som helt sikkert ville være blevet forsidestof på alle landets tv-kanaler i flere uger, noget som det ekstremt religiøse og kontroversielle jødiske samfund, som i forvejen er ramt af en række pædofiliskandaler mm. nok ikke er interesseret i lige nu.

Den kendte aktivistiske Israel førster Dov Hikind sørgede sammen med drengens forældre og anklager Charles Hynes for at dette blev undgået, og at en af den nyere tids mest grufulde og koldblodige mord ikke får noget nær den samme opmærksomhed som nedskydningen af f.eks. Trayvon Martin, der stadigvæk optager sindene nu x antal måneder siden hændelsen. Ingen detaljer får vi nu at vide om denne tragiske sag. Lå der et homoseksuelt motiv bag mordet, blev ofret voldtaget forinden osv. Hvordan man ville have forholdt sig hvis et hvidt medlem af et heavy metalband havde begået forbrydelsen kan vi kun gisne om.

Relateret:

Balder Blog 12 december 2011 - Brooklyn, New York - Ortodoks-jødiske pædofile misbrugte 117 børn - 85 anholdt


Print Post