Det højreorienterede græske Uafhængighedsparti har stillet et officielt forslag i parlamentet om at afskaffe en lov som giver børn født af legale indvandrere lov til at søge om statsborgerskab.

Det succesrige patriotiske parti Golden Dawn, som for nyligt stormede ind i parlamentet med 18 pladser i parlamentet, er kommet med et lignende udspil, ifølge den græske sender Skai.

Det var det græske socialistparti PASOK der vedtog loven i 2010.

Også lederen af partiet Nyt Demokrati; Antonis Samaras, har tidligere udtalt at han vil omstøde loven, fordi den er en magnet for illegale infiltranter, der ser det som en mulighed for at få legalt ophold i et EU-land.

PASOK og Demokratisk Venstreparti som er de to andre partier i den konservativt ledede regering er modstandere af det nye forslag.

Kilde:

ekathimerini.com 9 juli 2012 - Independent Greeks, Golden Dawn seek to abolish citizenship law

Balder Blog 2 juli 2011 - Varsler Golden Dawns sejr i Grækenland - Gyldent Daggry for europæisk Nationalisme?

Balder Blog 2 juli 2011 - Græsk krise skabt af spekulanter - 95% af grækerne har været fattige hele tiden

Balder Blog 20 marts 2010 - Venstreorienteret bombeterror mod græske nationalister fra Golden Dawn - Nu også politistation ramt!

Balder Blog 9 december 2008 - Asylsøger-oprør den egentlige årsag til gadekampene i Grækenland

 


Print Post

Dagens citat
»The Christian imagines the better future of the human species in the image of heavenly joy. We, on the other hand, will have this heaven on earth« (Moses Hess 1812 - 1875)