BERLIN - Talsmanden for den tyske delstat Sachsens parlament Matthias Rößler [Rössler] udviste i onsdags otte nationalistiske politikere fra delstatens parlament, for at møde iklædt tøj fra det populære mærke Thor Steinar.

De otte politikere fra partiet NPD nægtede at udskifte deres T-shirts og sweatshirts.

Nordiske symboler en provokation

Parlamentets talsmand Ivo Klatte kaldte NPD politikernes lydighedsnægtelse for en provokation. Tøjmærket, der ofte bruger runer og andre nordiske symboler i sin kollektion er populær hos nationaltsindede i hele Europa. Firmaet bedyrer at der ikke er nogen ideologiske baggrunde for deres brug af nordiske symboler.

Politikerne blev bandlyst fra de følgende tre parlamentsmøder, sagde Ivo Klatte.

Ifølge Klatte forbyder reglerne tøj, plakater eller klistermærker der udtrykker en politisk holdning i parlamentsbygningen, ifølge Klatte.

 
Thor Steinar Kollektion Sommer 2012
 
NPD: Eklat im Sächsischen Landtag (Blickpunkt-TV) - Vimeo
 

'Højreorienteret tøj'

Thor Steinar tøj er 'typisk for den højreorienterede scene', og parlamentsformand Rößler sagde at det at gå med det, var en åbenlys udtryk for en politisk holdning, sagde Klatte.

Centrum-venstre-politikere og politikere fra den yderste venstrefløj blev tidligere udsat for sanktioner for at gå med politiske klistermærker eller plakater i parlamentet.

De nationaltsindede politikere insisterede på at de ikke forsøgte at provokere parlamentet, men at de have haft Thor Steinar shirtsene på som en protest mod de regler der forbyder at man må gå i den slags tøj, sagde NPD-talsmand Thorsten Thomsen.

 
Børne-Kollektion  

Vi mener ikke at nogen af vore parlamentsmedlemmer bar tøj der udtrykker en politisk holdning, Thor Steinar er blot mærkevare modetøj, sagde Thorsten Thomsen.

NPD [Nationaldemokratische Partei Deutschlands] er repræsenteret i delstatsparlamentet siden 2004 hvor partiet kom ind med otte sæder.

Kilder:

Atlanta Jewish Chronicle (AJC) 13 juni 2012 - German far-right lawmakers removed from parliament (Jürgen Baetz - Associated Press)

Altermedia Deutschland - Kommentarer - NPD: Eklat im Sächsischen Landtag


Print Post