Kære Carl Johan Albrechtsen,

Det er sent men alligevel prisværdigt at Ekstra Bladet nu sætter lidt fokus på indvandrer-racisme og den behandling dette emne i årevis har fået i den Engelske presse.

Nogle journalister hos EB har tilsyneladende også har fået øjnene op for uretfærdighederne, muligvis hjulpet på vej af en artikel i The Guardian, der stort set blåstempler (eller rødstempler?) alle usagnene om den racistiske (anti-hvide) Britiske mediepolitik der er fremført af bl.a. British National Party og mange andre observatører.

Man kan selvfølgelig spørge sig selv hvorfor det skulle tage så lang tid før en dansk journalist gad at interessere sig for de særdeles målbevidste overtrædelser af pressens uskrevne regler, og udemokratiske tilstande i et land som vi har et tæt forhold til. Men det er ikke mit ærinde her, og jeg kan vel ikke holde dig ansvarlig for ikke at have undersøgt og skrevet om de mange eksempler på demokratiske mangler hos vores Britiske venner.

Fra Carl Johan Albrechtsens artikel i Ekstra Bladet 31 oktober 2006: Dødens hykleri

Hyldet af nazier

Hvad der rettede op på den tristesse, socialrådgivere og kultur-radikale blev sat i ved drabet i Glasgow, lod sig gudskelov afhjælpe ved aflæsning af de kranse, der blev lagt ved kisten. På den stod 'I vore hjerter'. Og den var underskrevet 'South-Side British National Party'.

British National Party går for at være nazistisk.
Det svarer til, at Jonny Hansen havde lagt en krans ved stedet på Nørrebro, hvor en italiensk turist blev slagtet af to indvandrere i København.
Når en myrdet dreng på den måde omfavnes af nazier, må enhver kunne forstå, at hans mordere nok ikke er helt så slemme endda!
En dom ventes i denne uge.

Nej, det er for at påpege at de logiske og moralske slutninger der kan drages af Ekstra Bladets to nylige artikler, artiklen i The Guardian, og den spirende debat i den Britiske presse generelt, ikke får nogen konsekvens i din artikel. Du beskriver et omfattende bedrag, fremmet og begået af en multikulturel mafia der har overtrådt alle regler for hvad der er tilladeligt i et såkaldt demokratisk samfund, men fortsætter i samme artikel med at anvende den samme multikulturelle mafias virkemidler: løgn bedrag, undladelser og dæmonisering.

Sådan som jeg ser det kan man ud fra artiklen bl.a. konkludere at en mere sandfærdighed og mere upartisk rapportering og behandling af myndigheder, ville være meget ønskeligt, hvis vi fortsat vi kunne påstå at ordene demokrati og ytringsfrihed er mere end en tomme floskler.

Fra Ekstra Bladet 31 okt 2006
Dog med et andet billede
Kriss Donald Memorial
Billedet, der fik medynk med ofret til at blive til særegen forståelse for morderne: British National Party - nazisterne - lagde blomster ved den døde drengs båre. (Foto: PA)

Din kategorisering af British National Party (BNP) som "nazisterne" i billedteksten, og senere i artiklen; "British National Party går for at være nazistisk", er da også helt ud i hampen. Det sidstnævnte eksempel er egentlig det værste, for her viser du faktisk at du er usikker på om du selv har styr på fakta, men alligevel planter du "oplysningen" én gang til.

Billedtekstens intention er klar nok, på trods af at jeg indtil jeg får en bedre forklaring vil kalde teksten for en værre gang sprogforvirring.. Og hvad med det vi kan forstå; sådan noget som ordet "medynk", skulle det være velvalgt i en situation som denne? Medynk? Var det medynk der drev demonstranterne på gaden efter mordene på van Gogh, Fortuyn og Anna Lindh? Eller findes der respektabel og ikke respektabel ynk?

Medierne har nu i over en uge i træk i træk ført en kampagne for netop medynk, i tilfældet af Sri Lankaneren Rems. Men her snakker man ikke om at spille på medynk, men heller om "umenneskelige beslutninger" om at sende en 15 årig Sri Lankaner tilbage til sit land.

Læg også mærke til brugen af den hos den ekstreme venstrefløj ret populære betegnelse "nazier" i stedet for "nazister" i artiklen. (I det grå citatfelt lidt oppe. Det er sikkert et bekvemt udtryk for dig, da de autonome jo bruger det i flæng mod alt til højre for Socialdemekratiet. Således vil du sikkert bedre kunne legitimere brugen af ordet. Godt set! Du har lært de små finesser.)

Opfordring til Carl Johan Albrechtsen

Jeg vil hermed opfordre dig Carl Johan Albrechtsen, til at lave lidt mere seriøs research angående British National Party og lignende emner og så skrive noget ud fra den, i stedet for at basere nogle grimme påstande om en hel befolkningsgruppe på de selv samme forvredne billeder og det samme ideologiske spin der bliver fremført af en presse der jo faktisk nu er begyndt at gå til bekendelse over et årelangt relateret bedrag.

Vi trænger til en nogle flere konkrete og saglige oplysninger, også om pressens favoritte hadeobjekter, og overlad nu bare tænkearbejdet og konklusionerne til læserne selv. Tænk sig, det kunne være at der var nogen der var oprigtigt interesseret i at vide mere om den ideologiske baggrund og de fakto politik der driver disse forskellige anti-indvandringspartier i Europa, i stedet for det sædvanlige nazistsludder, almindeligvis kraftigt inspireret af venstreorienterede partsindlæg skrevet af Erik Jensen, René Karpantschoff og deres udenlandske og internationale modstykker. Det er selvfølgelig ikke så interessant for døgnfluejournalistik. Men lad da i det mindste være med at sprede direkte løgn.

Forslag til journalister

Hvis journalister skulle mangle ideer mht. at erstatninger for standarddefinitionerne nazistisk, racistisk og højreekstremistisk, har jeg nogle forslag her. Man kunne kalde hadeobjekterne for "nationalistiske partier" eller "anti-immigrationspartier". Det første af ordene har endda også tilpas negativ ladning tilbage for at det i journalistøjne må kunne anses som en blød mellemvej. Er det virkeligt et helt urimeligt ønske?

Måske vil uafhængig og redelig journalistik, hvor man skiller fakta, holdninger og propaganda fra hinanden, en gang i fremtiden blive salonfæhig igen?

Hvem ved? Det kan i hvert fald ikke være til nogen skade at øve sig lidt i denne kunst, der en gang blev anset som kendetegnet for god journalistik.


Opdatering 7 november 2006: Sendt mail til Carl Johan Albrechtsen

Kære Carl Johan Albrechtsen,

Jeg vil hermed gøre dig opmærksom på vores reaktion på din artikel "Dødens hykleri".

Åbent brev til Ekstra Bladets journalist Carl Johan Albrechtsen
(http://blog.balder.org/?p=143)

Med venlig hilsen,

Balder

Ps. Jeg gør opmærksom på at vi foretrækker eventuelle reaktioner direkte via kommentarfunktionen på bloggen.

Eventuelle email svar vil også blive offentliggjort der.


Ekstra Bladet 1 november 2006: Dødens hykleri
Ekstra Bladet 1 november 2006: Lynchet fordi han var hvid
Western Resistance: Scots Schoolboy "Was Still Alive" When Muslims Set Him Alight
(with transcripts of court procedings)
Balder Blog 24 oktober 2006: Historierne vi ikke læser om i den danske presse: Bestialsk drab for retten i England
(en uge senere reagerede Ekstra Bladet)

Pressefotograf Jan Grarup beskylder sin EB kollega Carl Johan Albrechtsen for at producere andenhåndsrapportering.

KRIGSREPORTAGE PÅ ANDEN HÅND

I protest over en journalistkollega har en Ekstra Blads-fotograf sagt op og er rejst hjem fra Albanien midt i et job. Journalisten har beskrevet ting som selvoplevede – uden at de er det. »Der er nogle andre, der har set det,« siger journalisten. JOURNALISTEN erfarer, at en del af de to Ekstra Blads-folks sammenstød skyldes, at Carl Johan Albrechtsen har dramatiseret sin tekst med oplevelser, han ikke selv har haft. Det afviser Carl Johan Albrechtsen – i første omgang – kategorisk over for JOURNALISTEN.

Journalisten NR. 7/1999 SIDE 7

Det meste af den gamle presse i Europa er ved at være synonym med useriøs omgang med sandheden når det kan fremme de ideologiske dagsordener som overvejende del af pressekorpset er tilhængere af. Journalister rangerer på troværdighedsranglisten side om side med brugtbilsforhandlere. Ikke mindst de Britiske patrioter fra British National Party har været udsat for løgnagtige bladsmørere, og ikke kun fra danske eksempler på uvidenhed (eller er det alligevel ond vilje?) som Carl Johan Albrechtsen. Her et af de nyere tilfælde: Daily Express lied about BNP leader

1 november 2006 Lynchet fordi han var hvid
27 okt 2006 Mere anti-hvid og anti-kristen diskrimination i det Britiske fængselsvæsen
24 okt 2006 Historierne vi ikke læser om i den danske presse: Bestialsk drab for retten i England(En uge senere kom Ekstra Bladet med omtale af mordet)
14 jul 2006 Ingen fysiske beviser, ingen vidner; Brite afsoner 2,5 år for påstået overfald på afvist irakisk asylsøger
jul 2006 Journalister Morten Møbjerg og Paula Larrain - Åben solidaritet med den ekstreme venstrefløj
Balder.org: Fransk Jøde torteret og myrdet af indvandrerbande

The Kriss Donald murder

Unlike black Anthony Walker, There was no service in Glasgow cathedral, no live coverage of his funeral courtesy of the BBC, no appearance at his funeral service by the Strathclyde Chief Constable and no appearance by the local MP. This was probably the most savage murder ever committed in Glasgow, if not in all of Scotland. source

"....a number of senior officers got cold feet, claiming it didn’t look good to be solely investigating Asian gangs. The decision wasn’t welcomed in the station." source

Når danskere præsenterer fakta, og videnskab og argumenterer mod indvandring, hedder det "racisme og fremmedfjendskhed". Når pressen lyver og bedrager for at fremme multikulturen er det "idealisme". kilde


Print Post