Legacy: A Genetic History of the Jewish People - Harry Ostrer
Oxford University Press, $24.95
   
 
  Shlomo Sand - Opfindelsen af det jødiske folk - Bogomtale
   
   
 

'Ikke-jøders sjæl er af en total anden og mindreværdig karakter. De er fuldstændig onde, uden nogen som helst formildende træk overhovedet. Hvis hver eneste celle i en jødisk krop omfatter hellighed, er del af Gud, så er enhver streng af DNA en del af Gud. Derfor er der noget specielt ved jødisk DNA. Hvis en Jøde har brug for en lever, kan man så bruge en lever fra en uskyldig forbipasserende ikke-jøde for at redde ham? Toraen ville sandsynligvis tillade det. Jødisk liv har uendeligt værdi. Der er noget uendeligt mere hellig og unikt over jødisk liv end over ikke-jødisk liv.' Yithzak Ginsburgh (Chabad Lubavitch Rabbiner) 26 april 1996 i Jewish Week.

 
  Jødisk Racisme - Dan Publishing

Nyt indspark i debatten om jødisk identitet.

Efter at historikeren Shlomo Sand havde skabt opstandelse blandt Jøder ved at hævde at hovedparten af dem som i dag kalder sig Jøder ikke stammer fra de oprindelige beboere af Palæstina, men fra en halvtyrkisk stamme på Kaukasus som konverterede til Jødedommen; Khazarerne. Men nu er det igen håb for dem som tror på en særskilt 'jødisk race'.

Distinkt genetisk signatur

Jewish Forward 4 maj 2012: I sin nye bog 'Legacy: A Genetic History of the Jewish People,' fremfører Harry Ostrer, en lægevidenskabelig genetiker og professor på Albert Einstein College of Medicine i New York, at Jøder er forskellige fra andre, og at disse forskelle går betydeligt længere end til ydre forskelle. Jøder fremviser, skriver han, en distinkt genetisk signatur.

Taget i betragtning at Nazisterne forsøgte at udrydde Jøderne på basis af deres påståede racemæssige forskellighed, kunne en sådan konklusion være en grund til bekymring. Men Ostrer ser det som værende centralt for jødisk identitet.

Hernede nogle flere uddrag fra den lange artikel, som i øvrigt er stærkt farvet af forfatterens uenighed med Shlomo Sand og Arthur Koestlers Khazar-teorier, men på trods af det meget interessant på mange punkter, også ved at udstille mange Jøders intense optagethed af disse spørgsmål, og den helt utilslørede stolthed over jødiske Nobelpriser, IQ statistikker, og hvad Jøder ellers godt kan lide at prale med.

'Hvem er Jøde?' har længe været et centralt spørgsmål for Jøder gennem hele vores historie. Det fremkalder et kludetæppe af jødisk identitet bestående af forskellige strømninger af religiøs tro, kulturel praksis og blodsbånd til det ældgamle Palæstina og det moderne Israel. Men spørgsmålet med sit ekko af genetisk determinisme, har også en mørk side.

Arvelighedsforskere har længe været bevidste om at visse sygdomme, fra brystkræft til Tay-Sachs, rammer Jøder disproportionalt. Ostrer, som også er direktør af afdelingen for genetik og genom-testning ved Montefiore Medical Center, går et skridt videre, og fastholder at Jøder er en homogen gruppe, med alle de videnskabelige kendetegn som vi plejede at kalde en 'race'.

[..]

Ostrer deler sin bog op i seks kapitler som hver især repræsenterer de forskellige aspekter af jødiskhed; Jødisk udseende, Forgangsmænd, Genealogier, Stammer, samt Egenskaber og Identitet. Hvert kapitel præsenterer en prominent videnskabsmand eller en historisk personlighed, som på dramatisk vis ændrede vores forståelse af jødiskhed.

Biografiske brudstykker oplyser en tæt skov af nogle gange obskur videnskab. Fortællingen, som består af et faghistorisk venstrehåndsarbejde er nogle steder trættende læsning. Men for specialisten og enhver der interesserer sig for den igangværende debat om jødisk identitet er denne bog uundværlig.

[..]

Heldigvis afhænger genskabelsen af historien ikke længere kun på potteskår, blegnede pergamenter og slidte mønter, men på noget langt mindre uklart: DNA. Osters bog er et imponerende modsvar til den tvivlsomme historiske metodologi fra Shlomo Sand og hans beundrere. Og som medstifter af den jødiske HapMap,; studiet af Haplo-typer, eller blokke af genetiske markører der deles af mange Jøder verden over er han i en god position til at skrive den definitive kritik.

[..]

Som de fleste arvelighedsforskere forkaster Ostrer den moderigtige postmodernistiske afvisning af racebegrebet som værende naiv, og efterlyser et mere nuanceret perspektiv.

[..]

Mange venstreorienterede Jøder fastholder; i det mindste i offentligheden, at overfloden af jødiske advokater, læger og komikere er pruduktet af vores kulturelle arv, men videnskaben fortæller en mere kompleks historie. Jødisk succes er et produkt af jødiske gener i lige så høj grad som et produkt af jødiske mødre.

Derudover latterliggør sociologer og kulturantropologer, hvoraf et disproportionelt antal er jødiske, begrebet 'race', og påstår at der ikke er betydningsfulde forskelle mellem etniske grupper.

Læs hele artiklen her:

Jewish Forward 4 maj 2012 - Jews Are a 'Race,' Genes Reveal - Author Uncovers DNA Links Between Members of Tribe (Jon Entine)

Jon Entine is the founder and director of the Genetic Literacy Project at George Mason University, where he is senior research fellow at the Center for Health and Risk Communication. His website is www.jonentine.com.

Kommentar:

Ja det er en farlig diskussion - for Jøderne altså... For hvis Jøder kan hævde deres geners ansvar for deres folkefællers kollektive bedrifter, så må man jo også godtage at deres folkefællers kriminalitet og magtbegær også ligger i generne. Det var faktisk lige de ideer Hitler og Co. diverterede med i en kort periode. Men som historien har vist, har der ideologisk set ofte været fælles fodslag mellem de tyske Nationalsocialister og zionistiske Jøder.

Jødisk Identitet - Gilad Atzmon har igen begået et mega-interessant interview med en anden jødisk forkæmper for palæstinensernes rettigheder; Paul Eisen. Det handler om jødisk identitet, eksklusivitet, opdragelse, holocaust, arv, og egne erfaringer fra begge to. De nævner revisionisme, og Eisen fortæller om sit bekendskab med Ernst Zündels kone Ingrid Rimland. Det bliver til tider meget intimt, anbefales til dem der gerne danner sig et nuanceret billede. Paul Eisen in conversation with Gilad Atzmon (60 minutters video) - Og mere: Gilad Atzmon om ‘Jewish Identity Politics’ og meget mere

Relateret:

Dagens Nyheter 7 august 2012 - Judar närmare släkt än man tidigare trott

Balder.org - Racisme og kampen mod indvandringen - Er det forkasteligt at værne om vores genetiske arv?

Politiken 18 juni 2012 - Stjernebiolog Edward O. Wilson: Næstekærlighed ligger i generne (Peter Hesseldahl)

Balder Blog 27 december 2011 - Revolutionerende og kontroversiel Oxford-studie: Social opførsel arves via generne

Balder Blog 24 september 2011 - Banebrydende ny dansk forskning: Store genetiske forskelle mellem aboriginer og hvide

Balder Blog 24 september 2011 - Zionistiske Jøder spillede en aktiv rolle i den tidlige eugenik fra 1916 til 1947

Balder Blog 16 september 2010 - Denmark - Professor Helmuth Nyborg: I.Q. down because of mass immigration

Balder.org - Official Danish Army Report: Immigrants significantly less intelligent than native Danes

Balder.org - Stanford University: Racial Groupings match genetic profiles

Mere:

Balder Blog 9 maj 2012 - Israel - Jerusalem - Annoncer og flyveblade advarer forældre af jødiske piger mod arabiske mænd

Balder Blog 13 februar 2011 - Israelsk Parlamentsmedlem: Mere uddannelse for at bekæmpe blandede ægteskaber

Balder Blog 17 januar 2011 - Israelsk rabbiner Dov Lior: ‘Ikke-jødisk sperm fører til barbarisk afkom’

Balder Blog 19 oktober 2010 - Israelsk rabbiner Ovadia Yosef - Ikke-jøder eksisterer kun for at tjene Jøder

Balder Blog 10 september 2010 - Israelske Chaim Noll kritiserer tyske Jøders uvidenhed - forsvar for Sarrazins jøde-gen

Balder Blog 3 september 2010 - Jødiske ledere i Tyskland: Thilo Sarrazin udbreder nazistisk race-ideologi

Balder Blog 30 juli 2010 - Israel: Rabbiner Yitzhak Ginsburg arresteret for bog som opfordrer til drab på ikke-jøder

Balder Blog 22 maj 2010 - Schweiz - Jødisk kampagne mod blandede ægteskaber minder om mørke kapitler af historien

Balder Blog 20 september 2009 - British National Party får uventet støtte fra jødiske kredse i racismesag [De samme Jøder der bekæmper det 'racistiske BNP', bekender sig nu til den samme 'racisme'.]

Balder Blog 7 september 20o9 - Israel: Statsstøttet kampagne mod blandede ægteskaber rettet mod Jøder udenfor Israel

Balder Blog 2 september 2009 - Nur Khazaren - Schwarzes nie - racediskrimination mod negre i israelske skoler lovligt

Balder Blog 5 september 2008 - Khazarien - Russiske arkæologer finder den længe savnede jødiske hovedstad

Balder Blog 5 august 2008 - Er racetænkning en nazistisk opfindelse? Tag Jødetesten (Tina Hvidbjerg Ilm blev frataget sin status som Jøde efter skilsmisse)

Balder.org 13 december 2005 - Racisme og kampen mod indvandringen (Balders egne tanker om race, racime, genetik, indvandring, identitet)

 

Shlomo Sand - Israelsk historiker - The invention of the Jewish people - med Riz Khan 01
 
Shlomo Sand - Israelsk historiker - The invention of the Jewish people - med Riz Khan 02

 


Print Post