New York - Geert Wilders vil at Holland forlader EU. Dette sagde partilederen i New York, hvor han befinder sig for at promovere sin anti-Islam-bog.

'Vi kan være medlem af det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS), lige som Norge, eller af European Free Trade Association (EFTA), som Schweiz, så vi beholder de økonomiske fordele. Vi bliver så uden at være medlem af EU og eurozonen igen herre i eget hus og laver vore egne regler, f.eks. omkring hvem der kommer ind i landet, indvandring og vores egen valuta,' således Wilders.

Wilders plæderede allerede tidligere for at Holland skulle forlade Eurozonen. Dette ville rent faktisk betyde det samme som at forlade EU, for et land som forlader eurozonen kan ifølge EU-traktaten ikke forblive medlem af den Europæiske Union.

Hvis det ligger til Wilders bliver bevarelse af den nationale suverænitet hovedtemaet for valget den 12. september. Uden vores suverænitet kan vi ikke forsvare vores identitet, og ikke kæmpe mod islamiseringen,' sagde han tidligere under en tale i New York.

Wilders var i sit program for valgene i juni 2010 endnu ikke fortaler for helt at forlade EU, men ville den gang nøjes med at afskaffe det europæiske parlament. Alligevel deltog han senere i EU-parlamentsvalget for at kunne bekæmpe det indefra.

Kilde:

De Telegraaf 1 maj 2012 - Wilders wil Nederland uit EU


Print Post