Parkering forbudt for Armeniere
 
  Haredi Jøder - Forbudt for kvinder

Jerusalems Armeniere er rasende over at byrådet i Jerusalem har godkendt en parkeringsplads kun for Jøder i Jerusalems gamle bydel.

I årtier har parkeringspladsen været åben for alle, selv om beboere af den jødiske bydel betalte langt mindre for et parkeringskort end deres armenske naboer.

Armenske beboere i Jerusalems gamle by protesterer mod en beslutning fra byrådet om at reservere en parkeringsplads i området kun for Jøder, selv om den delvist ligger i et område som ejes af det Armenske Patriarkat.

Parkering er et stort problem i den gamle by, og nogle af beboerne af den jødiske bydel påstår at dette er én af grundene til hvorfor sekulære familier er flyttet væk. Én af parkeringspladserne i dette kvarter ligger ved siden af det armenske kvarter, og er delvist bygget på jord som ejes af det Armenske Patriarkat, og var udlejet til 'Jewish Quarter Development Company' siden 1970.

I årtier var parkeringspladsen åben for alle, selv om beboere af den jødiske bydel betalte langt mindre for et parkeringskort end deres armenske naboer. Men for ca. to år siden blev der indført et forbud mod at Armenierne brugte parkeringspladsen.

'En dag kom jeg hjem fra arbejde og parkeringspladsen var lukket,' sagde Mussa Marizian, en beboer fra det armenske kvarter, fra hvis vinduer man kan se ud over parkeringspladsen.

 
Eiriv - Jødisk besat område i London  

'Kvarterets bestyrelse besluttede at vi ikke måtte parkere der; de skaffede sig af med os. Jøder som bor i det muslimske kvarter må godt parkere der, men jeg, som bor lige ovenpå parkeringspladsen må ikke.

Entreprenørfirmaet bad efterfølgende byrådet om tilladelse til at bruge stedet som permanent parkeringsplads, selv om det ligger i en zone der er klassificeret som åbent offentligt område under Jerusalems masterplan fra 1978.

I torsdags godkendte byens tekniske afdeling planerne, på trods af protester fra såvel armenske beboere og Patriarkatets repræsentant, advokat Mazen Qupty, som argumenterede med at det mest af jorden ejedes af den armenske kirke..

'Det var hård at høre de meget ufølsomme argumenter fra folk fra det jødisk kvarter om deres armenske naboer,' sagde Yosef 'Pepe' Alahu, viceborgmester i bydelen Meretz, som stemte imod ændringen af lokalplanen.

Hvordan kan det være at parkeringspladsen før var åben for alle, men nu ikke er tilgængelig for Armeniere?'

Kilde:

Haaretz 2 marts 2012 - Jerusalem's Armenians outraged as city approves Jews-only parking lot in Old City

Relateret:

Balder Blog 26 april 2012 - Europa - EU - Jødiske ekstremister vælger ‘kun-for-Jøder-parlament’ 

Balder Blog 18 april 2012 - Jødisk racisme på USAs universiteter: Hvide betaler hele prisen for ‘positiv særbehandling’

Balder Blog 10 januar 2012 - Israel - Bosætter-leder i Chabad-avis: Afskaf demokratiet og indfør judaisk lov

Balder Blog 3 oktober 2011 - England: Multikulti-vanvid - Særlige trafikregler for udvalgt minoritet - Jøder får egne trafiklys + Video Puk Damgaard blandt ortodokse Jøder i Israel (18 dec 2011) + Ultra-ortodokse chikaner 8 årig pige (27 dec. 2011)

Balder Blog 13 september 2011 - Israelsk Parlamentsmedlem: Mere uddannelse for at bekæmpe blandede ægteskaber

Balder Blog 8 september 2011 - USA, Los Angeles - Rabbiner Moshe Zigelman nægter at vidne mod andre kriminelle Jøder - Påberåber sig jødisk lov

Balder Blog 23 november 2010 - USA’s udenrigsministerium: Religionsfriheden under angreb i Israel

Balder Blog 21 juli 2010 - Rassenschande i Israel - Araber 18 måneder i spjældet for sex med Jødinde

Balder Blog 2 september 2009 - Nur Khazaren - Schwarzes nie - racediskrimination mod negre i israelske skoler lovligt

Balder Blog 4 januar 2008 - Biskopper nægtet adgang til grædemuren - Kristne kors fornærmende for Jøder


Print Post