Adolf Hitler inspicerer HJ (manipuleret)

Den tyske forfatter Günther Grass er ikke den første person der har fået indrejseforbud for at kritisere den israelske stat

 

Tidligere i denne uge blev den tyske forfatter Günther Grass for fremtiden nægtet indrejse til Israel for indholdet i sit digt 'Det der skal siges', der indeholder overvejelser omkring konflikten mellem Israel og Iran.

Nobelpristagerens tekst som advarer mod Israels militære magt og fordømmer det tyske våbensalg til Israel, afstedkom opstandelse i begge landene, og emotioner både for og imod indholdet i Grass' digt er blusset op på internettet

'Grass' digt puster til hadets flammer mod Israel og det israelske folk, hvorved han promoverer de ideer han var del af da han bar en SS-uniform.,' sagde den israelske indenrigsminister Eli Yishai ifølge New York Times, formentlig refererende til forfatterens ungdom som medlem af Hitlerjugend, som Grass havde fortalt om i 2006.

Men retfærdiggører ord et indrejseforbud mod en person?

Grass' kontroversielle fortid kunne forklare Israels tiltag mod specielt denne tyske forfatter. Men det er ikke kun digtet. Israel har et problem med ytringsfriheden.

 
  Noam Chomsky: 'We were denied entry'
Andre højtprofilerede der fik indrejseforbud i Israel er blandt andet: Richard Falck (UN udsending og Jøde), Cat Stevens (islamisk musiker), Jimmy Carter (fhv. US præsident)

I 2010 blev den velansete jødiske lingvistik-professor Noam Chomsky frataget muligheden for at rejse ind i Israel efter han havde forsøgt at holde et foredrag på Bir Zeit universitetet i byen Rammallah, der ligger i det israelsk besatte palæstinensiske område. Norman Finkelstein, også en jødisk professor, blev arresteret, deporteret og frataget retten til Israel i 10 år i 2008. [Here's a slide show of more controversial critics of Israel who have been banned from entering the country.]

'Beslutningen om at fratage mennesker muligheden for at give udtryk for deres holdninger, ved at arrestere og deportere dem, er typiske for et totalitært regime', sagde Oded Peler, en advokat fra Israels Borgerrettigheds-Forening til den britiske avis The Guardian, efter Finkelsteins deportation.

'En demokratisk stat hvor ytringsfrihed er det højeste princip, lukker ikke af for kritik eller ideer, blot fordi dens autoriteter ikke bryder sig om at høre dem. En demokratisk stat konfronterer sådanne ideer i en åben offentlig debat.'

I Israel er der ingen beskyttelse af ytringsfriheden, fordi landet ikke har en grundlov. Der er ingen specifik juridisk ansvar i forhold til ord eller kunst, fordi der ikke findes noget dokument som beskytter denne umistelige menneskeret, som det er tilfældet i USA. Det israelske 'Knesset' (en slags parlament) laver lovene, og den israelsk Højesteret beslutter om de er lovlige eller ej, men der er ikke noget der ligner en universel provision for ytringsfrihed i de israelske bøger.

 
Støttedemonstration for Günther Grass  

I de seneste år er det blevet tydeligt at der uden et centralt dokument der beskytter borgerlige frihsrettigheder, kan 'Knesset' indføre love uden at være ansvarlig til en højere ide om menneskerettigheder. Foruden en nylig vedtaget lov mod organisering af boykot af israelske varer, hvilket en israelsk journalist kaldte for 'fascisme når det er bedst', har der været en bølge af incidenter som aldrig kunne være sket med en amerikansk 'First Amendment' - eller selv den mest generelle forståelse af ytringsfrihedskonceptet.

'Israelere accepterer begrænsninger af ytringsfriheden som andre demokratier ville forkaste,' forklarede Edmund Sanders i en artikel i Los Angeles Times der blev publiceret i juli sidste år. Mange af de kontroversielle tiltag fik udbredt støtte fra offentligheden, hvilket afspejler en voksende ambivalens i Israel angående ytringsfriheden.'

Den israelske regering insisterer også på at nogle israelske nyhedsmedier indsender deres reportager til godkendelse inden de bliver publiceret. En palæstinensisk TV-station blev for nylig lukket uden varsel og uden begrundelse, og, ifølge Human Rights Watch, blev udstyr til en værdi af hundredtusindvis af dollars beslaglagt. Journalister bliver rutinemæssigt udspurgt, og en professor blev for nylig arresteret for at have lanceret en ny hjemmeside gennem Al Qud universitetet.

'Ulykkeligvis for Israelerne, har deres land en anti-ytringsfrihedspolitik der ikke repræsenterer et moderne demokrati.

Israel er mere åben end de lande det grænser op til, men dette er ikke noget der løsner Israelerne fra deres ansvar, skrev bloggeren Justin Martin i Columbia Journalism Review. 'Hvis israelske politikere ønsker at prale med at deres nation ligner vestlige demokratier, må de forsvare de friheder som disse lande værner om. For Israel gør det ikke'.

Den oprindelige engelsksprogede udgave af denne artikel blev oprindelig publiceret på Global Post.

Salon 11 april 2012 - Israel’s free speech aversion (Alex Pearlman) Hat tip David Irving, som også er et offer for zionistiske kræfters indrejseforbud i en række lande, blandt andet Australien, hvor en af hans døtre bor med sin familie. Disse indrejseforbud er kommet i stand udelukkene gennem fremtrædende zionisters aktivisme.

Kommentar: [brug i øvrigt på hele dette brugervenlige site 'mus over' på links for et hurtigt indtryk]

Det er meget pænt af artiklens forfatter; Alex Pearlman, at hævde at 'de vestlige demokratier' skulle være eksempler til efterfølgelse i Israel angående ytringsfriheden. Desværre er der en lang række lande, som ligeledes forbyder adgang til deres land for personer hvis ideer det lokale regime ikke kan lide. Den førnævnte historiker og forfatter David Irving, en mand som har skrevet noget af den mest roste litteratur om Anden Verdenskrig, og hvis bøger viste sig endda at stå på reolerne i fængselsbiblioteket i Østrig, hvor han afsonede en fængselsdom på tre år, for en tankeforbrydelse begået for 17 år siden, er forment adgang til Australien, New Zealand, Canada, Tyskland.

Englands revolutionære jødiske, og stærkt zionistiske udenrigsminister David Miliband nægtede den hollandske politiker Geert Wilders adgang til landet, og senest blev en ekstremistisk israelsk rabbiner, samt flere islamistiske prædikanter forment adgang til det Forenede Kongerige. Storbrittanien lukkede også den ellers interessante iranske nyhedskanal Press.tv. Også tv-kanalen Russia Today (RT) forsøges så vidt jeg husker rigtigt kvælt nogle steder.

I Tjekkiet arresterede tankepolitiet den amerikanske menneskerettighedsforkæmper og judaisme-forsker Dr. David Duke, da han besøgte landet for at præsentere en tjekkisk oversættelse af sin banebrydende bog 'Jødisk Racisme', og gav ham efterfølgende et indrejseforbud. I Danmark udeleverede man sin egen statsborger til Tyskland for en tankeforbrydelse, som ikke var nogen tankeforbrydelse i Danmark (sagen er efter flere år stadigvæk ikke afsluttet), i Holland skete noget lignende for den flamske revisionist Siegfried Verbeke.

I Danmark dømte man en 15 årig dreng for at have lavet en indvandringskritisk plakat. Vel at mærke inden plakaten var blevet udgivet; altså ren forhåndscensur! De danske myndigheder vil også slå krøller på sig selv for at forbyde den kurdiske sender Roj.tv, for at tækkes tyrkerne, og minsandten om man ikke laver en stor spionagesag ud af en finsk forsker der har givet Russerne nogle offentligt tilgængelige oplysninger.

Efter at venstreorienterede grupper er blevet dømt for 'terrorstøtte', nu denne sag, der ligesom viser hvad vej vinden blæser. Borgerrettigheder bliver ikke kun underlagt vanvittige 'internationale konventioner', men sandelig også de til enhver tid siddende magthaveres ofte private og personlige luner, som i tilfældet Wilders - Miliband, og efterretningstjenesters indblanding, hvor man nogle gange også går klart over stregen med propagandistiske politiske udmeldinger, som i praksis begrænser ytringsfriheden. Især PETs Lars Findsen og Hans Jørgen Bonnichsen har gjort sig bemærket på denne måde. Beklager i øvrigt de mange patrioter som ikke er blevet nævnt med navn her, nogle af dem er nævnt på balder.org, men det bliver for omfattende.

Frankrig nægter også en del islamister adgang til landet for at tale - desuden forfølger man fanatisk revisionister, selv for ting de måtte sige i udlandet. Desuden har man der lige vedtaget en lov der forbyder alternative meninger omt tyrkernes påståede holocaust på Armenierne. I Australien idømte det jødisk dominerede retsvæsen forfatteren og grundlægger af Adelaide Institute Dr. Frederick Töben en fængselsstraf for ikke at efterkommer ordre om at nedlægge sin revisionistiske hjemmeside.

Ok hvis jeg tager hele rækken af forfulgte revisionister med, så varer det til dommedag før artiklen er færdig.

Der er utrolig mange andre eksempler på undertrykkelse af ytringsfriheden i Europa, og der er sikkert mange flere dokumenteret alene på herværende hjemmeside, som jeg ikke lige kan komme i tanke om. Men på Sappho, hvor man specialiserer i at forsvare anti-muslimske tankeforbrydere, kan man også finde stof i metermål.

Det burde være unødvendigt at nævne retssagerne mod Jesper Langballe og Lars Hedegaard, selv om disse tilfælde er knap så principielle som mange af de andre der er listet her, fordi der var tale om dumme generaliseringer, som begge faktisk beklager, mens også straffesanktionerne er af en langt mindre voldsom karakter. Partilederen Daniel Carlsens frifindelse for racisme i en sag der efter min mening burde være helt klart; han havde citeret videnskabelige artikler om nogle folkeslags gennemsnitintelligens, blev helt usædvanligt anket til Landsretten af anklageren. Samme Carlsen blev også fyret fra en praktikplads på grund af sine politiske holdninger.

Så om den israelske praksis er så meget anderledes and i Europa, kan diskuteres. Dog er det bemærkelsesværdigt, at de fleste censurtiltag og tilfælde af nægtelse af indrejse eller visum udenfor Israel, er kommet i stand på jødiske/zionistiske initiativ, og både censur og personforfølgelse har isære ramt kritikere af sager der relaterer til Jødedom og Zionisme.

 
  When the goddamn Jews take over America
af Robert Crumb

Adskillige intellektuelle dissidenter er for tiden i gang med at afsone domme på 10 års fængsel i Tyskland og Østrig, for ting som er fuld tilladelige og lovlige i Danmark.

I England sidder to Englændere fængslet for at have publiceret nogle ret så uskyldige karikaturtegninger, fortrinsvis om 'holocaust', men også omfattende tresserlitteraturens klassikere tegnet af Robert Crumb.

Forfølgelsen af tankeforbrydelser i forhold til andre end jødiske sager har nu dog også grebet om sig. Senest blev en mand der havde lagt nogle bemærkninger ud på Twitter om en sort fodboldstjerne, per ekspres proppet to månder i fængsel, og 'Tram Lay' Emma West blev skilt fra sit barn og sat i spjældet for et lille skænderi i en sporvogn.

Irland udleverede en '9/11 skeptiker' til en mulig livtidsdom i England. Ok.

Det var bare et greb i posen.

Relateret:

Hammersmeden 18 april 2012 - Israel forbereder angreb på Iran

Balder Blog 13 april 2012 - Giv ham Nobelprisen for Fred: Günther Grass har måske afværget en verdenskrig

Balder Blog 8 april 2012 - Tyskland: Günther Grass besvarer kritik i ARD udsendelse + Interview med Jürgen Elsässer

Balder Blog 24 maj 2008 - Israel - Professor Norman Finkelstein arresteret og deporteret

Balder Blog 23 november 2010 - USA’s udenrigsministerium: Religionsfriheden under angreb i Israel

Balder Blog 22 august 2011 - Ingen religionsfrihed for Jøder i England: Yosef Elitzur, israelsk rabbiner bandlyst

Balder Blog 25 juni 2007 - Abortmodstand: Katolsk præst Johannes Lerle dømt et års fængsel for holocaust-benægtelse

Jewish Involvement in Anti Free Speech Legislation and promotion of Immigration - By Country: Britain | USA | Canada | Holland | France

 


Print Post