Domstol i Koblenz siger godt for racemæssig profilering - Klage fra neger afvist

 
  Værd at vide: I Tyskland er det obligatorisk altid at have sine identitetspapirer; 'Personalausweis' på sig. Denne lov stammer fra den amerikanske besættelse af Tyskland, som både juridisk og praktisk aldrig er bragt til ophør. Udryddelse af den tyske befolkning ved hjælp af import af 'racefremmede hanner' var en del af Morgenthau-planen, udarbejdet af Roosevelts jødiske finansminister Henry Morgenthau.

BERLIN, Tyskland - En tysk ret har afgjort at det er tilladt for politiet at udføre identitetskontroller baseret på hudfarve og udseende.

Retten i Koblenz afviste i dag en klage fra en sort mand med tysk pas som var blevet bedt om at fremvise sine identitetspapirer mens han rejste i et tog, rapporterede Deutsche Presse Agentur.

Han nægtede at efterkomme politiets opfordring, og blev anholdt og taget med på stationen for at blive kropsvisiteret.

De to politibetjente der var involveret, beskyldte den stærkt pigmenterede mand for at have overfuset dem, og indgav en klage, hvilket førte til en høring i retten, hvor én af politifolkene sagde at han kontrollerede identiteten af togpassagerer som efter hans mening så ud til at være af fremmed herkomst - en bedømmelse som delvist var baseret på den genstridige fremmedes hudfarve.

Manden besluttede derefter at anklage politiet for ulovlig opførsel.

Men,... dommerne afgjorde at hudfarven var en rimelig grund til at udføre identitetskontrollen, da det bemældte tog ofte bruges af illegale immigranter for at skaffe sig adgang til Tyskland. Siden politiet ikke kan kontrollere alle passagerenes papirer, skal de afgøre hvilke personer de ønsker at kontrollere baseret på deres erfaringer som grænsepolitibetjente, stod der i dommen.

Betjentene har derfor lov til at udvælge hvem de ønsker at kontrollere 'ud fra deres udseende', uden andre konkrete grunde for mistanke, rapporterede Agence France Presse.

Folk af afrikansk oprindelse fylder godt i kriminalitetsstatistikkerne, både i Europa og USA.

At protestere mod at politiet oftere kontrollerer folk med en udansk, utysk, mm. hudfarve svarer til at Hells Angels beskylder politiet for at diskriminere på grund af rygmærker og ejerskab af en motorcykel.

Ifølge en del undersøgelser ligger Afrikaneres gennemsnits I.Q. helt nederst på skalaen, mens deres testosteronspejl ligger over det der findes hos gennemsnitseuropæeren. Et højt testosteron indholdt i blodet resulterer i et højere gennemsnitligt potentiale for vold og seksuelle forbrydelser. I USA er der hvert år titusindvis af voldtægter begået af sorte mod hvide, mens det omvendte er en yderst sjælden begivenhed. (Balder)

Kriminalitetsindeks for mænd i alderen 15 - 79 år (2008)
I Danmark ligger Somaliere i toppen - Danmarks Statistik
 

'Hvis dette er sand, er det ulovligt,' sagde Tahir Della, som tilhører en forening der påstår at varetage 'sorte menneskers interesser' til The Local. 'Autoriteterne har altid sagt at politiet ikke bruger racemæssig profilering.'

Ifølge den tyske Tv-kanal RTL kan afgørelsen ankes til en højere retsinstans.

Kilde:

Huffington Post 27 marts 2012 - German Police ID Checks By Skin Color OK, Says Court (Jessica Phelan) Hat tip: Action Report Online


Print Post