På businessclass til Spanien for skatteydernes penge

Jewish Telegraph Agency - Berlin: På papir var det én af Berlins ældste synagoger, en sjælden uafhængig menighed i den østlige del af den en gang delte by, som ved hjælp af subsidier fra det offentlige foregav at betjene et tusind jødiske medlemmer.

Men i virkeligheden står det ikke klart hvor mange Jøder, hvis i det hele taget nogen, besøgte Adass Jisroel-synagogen, beliggende i en baggård på Tucholskystrasse i byens centrum. Det står heller ikke klart, hvad folkene bag synagogen gjorde af pengene som de modtog fra det offentlige i Berlin.

I sidste uge fandt en domstol i Berlin at Adass Jisroel havde svindlet staten, og dømte synagogen til at tilbagebetale ca. halvanden million kroner samt til at betale alle omkostninger af en retssag mod det offentlige som menigheden havde startet i 2010.

 
   

Adass Jisroel kan anke dommen, men hvis den stadfæstes, kunne det varsle denne sjældne østberlinske menighed endeligt.

Menigheden blev reetableret i 1997, efter den tyske genforening, hvor den påstod at være den eneste arving til en menighed som blev etableret i 1869. Menigheden påstod at den havde 1.000 medlemmer, og var således berettiget til omkring 4.800.000 kr. årligt i offentlig støtte. [Næsten 5.000 kr. i støtte per capita - kan det virkelig passe???!!!]

Mellem 2001 og 2006 modtog Adass Jisroel hvert år mellem 3.500.000 og 4.800.000 kr. i offentlig støtte. Synagogen er ikke del af De Forenede Jødiske Samfund i Berlin, og fik således ingen penge fra den organisation.

Da staten i 2008 forsøgte at få indsigt i Adass Jisroels regnskaber, nægtede foreningen at fremlægge dem, og påstod at dens status som religiøs organisation fritog den fra offentlig revision.

Regeringen standsede støtten til Adass Jisroel-synagogen i 2010, og krævede tilbagebetaling af noget af den støtte som synagogen havde modtaget, hvilket fik synagogen til at begynde sin retssag.

På businessclass til Spanien for skatteydernes penge

 

En undersøgelse fandt at menigheden havde krævet offentlig støtte for ikke eksisterende ansatte og for en bilpark uden at fremlægge dokumentation for kørslen. Synagogens direktør Mario Offenberg, født i 1946 i Tel Aviv - Israel, og hans kone fik også det offentlige til at betale for deres årlige flyveture på businessclass til Spanien, med påstande om at de besøgte det lokale 'jødiske samfund'.

De tyske Tv-nyheder 'Der Tagesspiegel' rapporterede at senatet i Berlin sagde i retten at de tvivlede på om menigheden havde andre medlemmer end Offenbergerne selv. Der var ingen beviser for nogen vedtægter, bestyrelse, ansatte eller medlemmer, fandt retten.

I en forklaring af dommens præmisser den 22. marts, sagde dommer Christoph Heydemann at menigheden ikke havde ret til at nægte at åbne sine bøger.

Hverken Offenberg eller menighedens advokat Raimund Körner lod vide om de har til hensigt at appellere dommen.

Ifølge en talsmand for retten behøver de ikke at tage stilling til spørgsmålet før retten præsenterer sin afgørelse skriftligt, hvilket vil ske i april.

Talsmanden sagde også at hverken Offenberg eller Körner viste sig personligt i retten den 22. marts. Offenberg reagerede ikke på henvendelser fra Jewish Telegraph Agency, og hans menighed (?!) sagde at den ikke havde nogen kommentar fordi afgørelsen stadigvæk skulle offentliggøres i skriftlig form.

Det skønnes at der i dag bor 20.000 Jøder i Berlin. Omkring 11.000 tilhører den største forening, som finansierer adskillige synagoger af forskellig religiøs observans. Derudover er der også adskillige uafhængige menigheder.

Kilde:

Jewish Telegrap Agency 25 marts 2012 - Court ruling against historic Berlin shul suggests congregation is a fiction (Toby Axelrod) Hat tip Action Report Online

Hjemmeside - Homepage - Jewish Congregation Adass Yisroel, Berlin (Public Corporation)

Startseite - Israelitische Synagogen-Gemeinde (Adass Jisroel) zu Berlin, K.d.ö.R.

Relateret:

Fantastisk mængde gedigen dokumentation om afpresning, fup og svindel i forbindelse med holocausterstatninger
LeftWing Christian 29 august 2012 - Swindler’s List: A Brief Look at the Holocaust Reparations Racket (Richard Edmondson)

Balder Blog 8 april 2012 - Israel: Ansatte i fond for holocaust-overlevende svindlede for millioner

Balder Blog 8 juni 2011 - Holocaust: Erstatnings-svindel nu oppe på 50 million dollars (Conference on Jewish Material Claims Against Germany)

Wall Street Journal 24 november 2010 - Holocaust survivors deal with purported $42M fraud

Balder Blog 12 november 2010 - USA: 17 ansatte fra jødisk organisation sigtet for svindel med holocaust-erstatninger for 228 millioner

Balder Blog 8 juni 2010 - USA: FBI undersøger omfattende svindel med holocaust-erstatninger

Balder Blog 23 juni 2010 - Canada: Ægte falsk Jøde solgte falsk jødesæbe

Balder Blog 20 februar 2008 - Holocaust-advokat Yisrael Perry fik 12 års fængsel for bedrageri

Balder Blog 27 januar 2008 - Irland: Wiesenthal Centerets griske afpresningsforsøg fordømmes af præsident Mary Mcaleese

Og det løse:

Balder Blog 12 april 2011 - USA: Indflydelsesrig rabbiners højrehånd Ben Zion Suky involveret ind i salg af illegal porno (Yosef Pinto)

Balder Blog 3 april 2011 - Formand for den zionistiske kamporganisation B’nai B’rith, Dennis Glick sigtet for skattesvindel

Balder Blog 1 april 2011 - Brooklyn, New York: Saul Kassin, fremstående rabbiner, indrømmer pengevask

Balder Blog 15 november 2010 - USA, Brooklyn - Ortodoks rabbiner Milton Balkany dømt for afpresning

Jøde slipper afsted med bedrageri for 27 millioner dollars. Ontario won't prosecute accused Ponzi schemer Tzvi Erez, who swindled $27 million from wealthy Jews. "Can't be bothered, too much real crime out there"
CBC Canada 15 november 2010 - Accused Ponzi schemer Tzvi Erez won't be prosecuted

Balder Blog 20 august 2010 - Denmark: Jewish lawyer Eli Heckscher arrested in Morgan Ponzi scheme

Balder Blog 22 september 2009 - FBI investigates Danish Chief Rabbi, Jewish lawyers and businessmen in corruption case

Balder Blog 25 juli 2009 - Korruptionsskandale: Organhandler rabbiner Levy-Izhak Rosenbaum allerede i FBIs søgelys siden 2002 (Levy Rosenbaum blev meldt til FBI af antropolog Nancy Scheper-Hughes i 2002)

Balder Blog 24 juli 2009 - Tre borgmestre og fem rabbinere arresteret for korruption, pengevask, og handel med organer

12 israelske kvindehandlere anholdt i Israel og Østeuropa
Balder Blog 11 marts 2009 - Politiet i Tel Aviv jagter hovedmand i kvindehandler-netværk

Balder Blog 16 december 2008 - Hvem er Bernard Lewis Madoff, og hvor blev pengene af?

Balder Blog 14 maj 2008 - USA’s største Kosher slagteri producerede metamfetamin, illegal arbejdskraft, ledende rabbinere - Postville Iowa, Agriprocessors, Sholom Rubashkin

Balder Blog 27 december 2007 - Ledende rabbinere fra de ortodokse jødiske sekter Chabad Lubavitch og Spinka arresteret for bedrageri og pengevask

Balder Blog 23 juni 2010 - Israelsk Mafia det nye Cosa Nostra i Las Vegas - Fire anholdt


Print Post