Mens styrker bestående af regeringsfjendtlige oprørere ifølge en rapport fra 'Human Rights Watch', som blev offentliggjort i går, har gjort sig skyldig i vold, misbrug og tortur i den syriske by Homs, siger kirkelige ledere at der 'er en etnisk udrensning af Kristne i gang', som udføres af medlemmer af Faruq Brigaden, der har tætte forbindelser til Al Qaeda.

 
Mgr Giuseppe Nazzaro

I et brev til Fides siger den Syriske Ortodokse Kirke, der omfatter 60% af de kristne i landet, siger at militante og bevæbnede islamister har haft held til at fordrive 90% af de Kristne fra Homs, og har beslaglagt deres huse med magt.

Ifølge ortodokse kilder, gik de militante Islamister fra dør til dør i bydelen Hamidiya og Bustan al-Diwan, og tvang de Kristne til at flygte uden at give dem lejlighed til at tage nogen af deres ejendele med.

Faruk Brigaden styres af bevæbnede Al Qaeda elementer og forskellige Wahabistiske grupper, derunder lejesoldater fra Libyen og Irak.

Den apostolske præst af Aleppo, Giuseppe Nazzaro, husker med bekymring nogle nylige episoder: 'I søndags eksploderede en bilbombe fyldt med TNT i Aleppo tæt på en skole der drives af Franciskaner-Ordenen. Ved et mirakel undgik man en massakre af skolebørn i Kategesis Centeret ved St. Bonaventure-kirken. Kun fordi Franciskaneren anede uråd kunne børnene forlade skolen et kvarter før den normale tid. Andre bomber sprang i Damaskus: dette er dårlige varsler for religiøse minoriteter'.

Med henblik på fremtiden sagde Mgr. Nazzaro: 'Jeg er sikker på at freden kan vende tilbage: vi Kristne sætter vores lid til vedvarende bønner'.

Fra Homs rapporterer Fides også om at nogle Jesuitter som havde besluttet sig for at blive i byen giver et heltemodigt eksempel, de lover at bringe trøst og humanitær bistand til mennesker i nød, hvorved de fuldfører deres mission som brobyggere.

Læs hele historien her:

Independent Catholic News 21 marts 2012 - Syria: Church protests over 'ethnic cleansing' of Christians from Homs

Relateret:

Balder Blog 20 marts 2012 - Russiske anti-terrorenheder ankommet i Syrien - Putin trækker en streg i sandet

Dansk-Syrisk-Forening på Facebook


Print Post