Længere nede: Belgien: Muslim kørte ind i motorcykelbetjente - 39 årig mand fra Algeriet eller Marokko på selvmordsmission

 
  Islamisk kulturcenter i Belgien

Ved et angreb på den shiamuslimske Rida-moskeen i den brysselske bydel Anderlecht er én person omkommet, moskeens imam, den 46-jarige Abdallah Dadou. En mistænkt er blevet anholdt. I moskeen opstod brand efter der blev kastet en molotovcocktail mod moskeen.

Repræsentanter for Muslimer i Belgien fastslår at gerningsmanden er en ekstremistisk Muslim. Han skulle have råbt salafistiske slagord i forbindelse med situationen i Syrien efter at have udført sin gerning

Ifølge adskillige medier er den afdøde den 47 imam tilknyttet moskeen. Også en anden person rapporteres skadet på grund af angrebet. Der var ca. en halv snes personer i moskeen under brandattentatet, som fandt sted ved 7 tiden om aftenen.

Brandvæsenet havde efter eget udsagn hurtigt ilden under kontrol. Skaderne blev begrænset til førstesalen. Men ovenpå fandt slukningsarbejderne et afsjælet legeme. Ofret var ikke forbrændt, og må være kvalt af røgen, meldte brandvæsenet.

Moskeen ligger tæt på togstation Syd, og er shiitisk. En undersøgelse er i gang.

Update: Ifølge politiet er der usikkerhed omkring den anholdtes nationalitet. Han er kommet med modstridende forklaringer, men påstår nu at han er Marokkaner. Manden siger at han har brugt 15 dage til at planlægge terroraktionen.

Sunnimuslimer ansvarlige

Repræsentanter fra Muslimer i Belgien holder den sunnimuslimske bevægelse ansvarlig for brandattentatet.

Viceformanden for en fransksproget muslimsk organisation i Belgien, Isabelle Praile som selv 'er Shiamuslim sagde til den belgiske sender RTBF at vidner havde forklaret at det drejede sig om en aktion fra Sunitter. Ridamoskeen, den største shiamoske i Bryssel måtte sættes under bevogtning for nogle år siden efter trusler fra Salafister', sagde Praile.

En anden shiamuslimsk ansvarlig; Azzedine Laghmich som arbejder i moskeen, sagde til franske AFP at gerningsmanden råbte slagord der bekræfter denne forklaring.

Kilde (blandt mange)

De Telegraaf 12 marts 2012 - Dode door aanslag op Brusselse moskee

Relateret:

I Belgiens hovedstad, Bryssel kvæstede en bilist tirsdag otte motorcykelbetjente - med fuldt overlæg.
TV2 News 12 marts 2012 - Belgien: Muslim kørte ind i betjente med vilje

Belgien: 39 årig indvandrer fra Algeriet kørte ind i motorcykelbetjente med vilje

De seneste meldinger siger 8 såret hvoraf én i livsfare. Gerningsmanden er en 39 årig indvandrer fra Algeriet, som angiveligt ville begå selvmord. Motorcykel kortegen havde lige eskorteret en diplomat fra den amerikansk dominerede satelitstat Quatar til det kongelige palads.

Balder Blog 1 marts 2012 - Belgium - Crime: Almost half of prison inmates are foreign nationals

Balder Blog 20 oktober 2010 - Holland: Muslimer truer og overfalder Kristne på asylcentre


Print Post