Yisrael Dovid Weiss - Rabbiner

Rabbineren forklarer forskellen mellem Zionisme og Jødedom og forklarer at han helst ser Israel nedlagt helt.

Weiss: Bed for den fredelige, snarlige, nedlæggelse af den israelske stat.

Ikke som man kunne forvente en verdensfremmed forstokket religiøs tosse, men på trods alle ortodoksiens ydre kendetegn og de for en del mennekser provokerende udsagn, viser hr. Weiss sig et intelligent, velargumenteret og sympatisk bekendskab. Han kommer ind på en del aspekter af Zionismen, derunder amerikansk politik og Iran.

Hør Rabbi Yisrael Dovid Weiss her i et interview på al Jazeera

Weiss: Zionism has created 'rivers of blood'
Rabbi Yisrael Dovid Weiss explains why he believes that Israel as a state is not legitimate.
 
 
  Esters bog - Book of Esther
 

Når man analyserer AIPAC's arbejde og indflydelse indenfor amerikansk politik er det Esters Bog vi skal have i baghovedet. AIPAC er mere end en politisk lobby. AIPAC er en moderne Mordechai, AJC (American Jewish Congress) er en moderne Mordechai. Såvel AIPAC som AJC er ganske naturligt i overensstemmelse med den hebraisk bibelske tænkemåde. (Gilad Atzmon - AIPAC Mordechais)

 
  Gennem århundrederne er jødernes fejring af den blodige hævn over Haman og de angiveligt anti-semitter i Purim dagene blevet til en slags karnavals-fejring, men én der indeholder et chokerende orgie af had og hadefulde symboler, der endda indbefatter mad der symboliserer hævn og blodtørst. Jødisk mytologi og kommende udviklinger.
   
 
  Netanyahu forærer Esters Bog til Barack Obama ved AIPAC Konference 5/3 2012
   
   
 
  A Jew not a Zionist

When Binyamin Netanyahu, Israel’s prime minister, visited Washington last week on the eve of the Purim holiday, he gave Barack Obama, the US president, what he considered a symbolic gift - a copy of the old testament book of Esther.

Netanyahu called it "background reading on Iran", since its story concerns relations with Jews in the Persian empire some 2,500 years ago.

It is considered by scholars to be mostly fiction, but for Netanyahu Esther represented justification for his stance against modern Iran.

”Israel must reserve the right to defend itself. And after all that’s the very purpose of the Jewish state. To restore to the Jewish people control over our destiny,” Netanyahu said.

But Netanyahu’s controversial reading of history, even his fight to preserve the state of Israel, are questioned by many of Judaism’s own religious authorities.

"This is against the will of the Almighty and this is not what it means to be a Jew," says Jewish religious scholar Rabbi Yisroel Dovid Weiss, a spokesman for "Jews against Zionism", who believes that Israel as a state is not legitimate. He says that Zionism has created "rivers of blood" and he opposes the occupation of Palestine.

On the threat from Iran and President Ahmadinejad he says: "He gives charity to Jewish communities and he says one thing: he has a problem with the oppression of the Palestinian people. And the words "wipe out" he constantly says that Iran doesn't have a history [of aggression] and he is not talking about harming anybody.

He says that God will not allow this crime to happen. We concur with him that Jews are in danger because there is Zionism because it says in the Tora if you rebel against God, it will not be successful and there will be catastrophic results and Zionism has brought catastrophic results and it could be much worse."

Today on 'Talk to Al Jazeera' Weiss explains why Zionism and Judaism are not necessarily the same thing.

Kommentar: Jeg har egentlig lyst til at spørge denne venlige rabbiner om hvordan han forholder sig til ting som Purimfestens bønner som 'Fordømt være alle ikke-jøder - velsignet være alle Jøder', og andre lignende ting i den jødiske tradition. Er dette også misbrug af Jødedommen, eller hvordan skal det forstås?

Selv hvis man se bort fra Talmud, Mishna, Kabbala Maimonides, etc. , så er der jo også en del af den slags i Toraen, og jødisk tradition og praksis gennem århundreder. Jeg har meget lyst til at tro på at rabbinerens bagved liggende jødiske filosofi er godartet, for han virker jo meget ærlig og sympatisk. Men hvordan omgår sådan en så alle den fjendskab mod det kristne, og udenforstående i det hele taget som i den grad kendetegner Jødedommen som religion?

Det er jo ikke kun Zionister der er fjendlige og eller isolationistiske indstillet overfor 'Goyim' ? Eller har der hele tiden været denne materialistiske strømning i Jødedommen, som blot har manifesteret sig på andre måder inden Hertzl kom med sine planer? Rabbineren anfører at Hertzl og hans ligesindede var antireligiøse og fløjtende ligeglad med hvilket land de skulle tage i besiddelse; ifølge rabbineren viste det sig bare opportunt for dem at beslutte sig for Palæstina.

Relateret:

Christian Science Monitor 7 marts 2012 - Netanyahu gives Obama the Book of Esther. Biblical parable for nuclear Iran?

Balder Blog 8 marts 2012 - Jøder fejrer Purim-massakren: Fordømt være alle ikke-jøder - velsignet være alle Jøder

Balder.org 4 juni 2007 - Gilad Atzmon: Holocaustreligionen lige så så gammel som Jøderne selv (AIPAC Mordechais - Esters Bog)

Balder.org 4 marts 2007 - Jødisk mytologi og dens relevans for kommende udviklinger, Haman, Iran, Purim, Esters Bog


Print Post