Blank afvisning af jødiske krav om censur af 'antisemitiske' kristne tekster

 
  Hallgrímur Pétursson - 1614-1674
   
 
  M. Hier and A. Cooper: Liberal Protestant Churches pose growing threat to Israel |
  Simon Wiesenthal Center er en organisation som er lige så suspekt som manden den er opkaldt efter. Den kalder sig selv en menneskerettigheds-organisation, men den deltager f.eks. også i religiøse stridigheder. Alt ses gennem de simple zionistiske briller, der forenkler ethvert spørgsmål til: 'Er det godt for Israel'. Wiesenthal centeret forsøger f.eks. at blande sig i hvem man i Danmark giver legater, sætter Jøder i Holland op mod protestanter (boykot), bygger deres nye 'Museum of Tolerance' på en muslimsk begravelsesplads i Jerusalem, og optræder som selvbestaltet rygtesmed og dommer af påståede 'Naziforbrydere'. Den forhenværende irske præsident Mary Mcaleese fordømte Wiesenthal Centerets forsøg på at bemægtige sig en formue fra et irsk museum som grådige. Hvad er Wiesenthal Centeret? I al sin enkelhed mest endnu en tentakel af den israelske lobby.

Direktøren af Islands statslige Radio og Tv (RÚV), Páll Magnússon har afvist at imødekomme rabbinerne Marvin Hier og Abraham Coopers krav om at standse oplæsning af Hallgrímur Péturssons Påskesalmer.

Abraham Cooper, der er vice-præsident af det jødiske propagandainstitut Simon Wiesenthal Center i Los Angeles, havde skrevet til RÚV director Páll Magnússon, at 'der i salmerne er 50 referencer til Jøder, alle sammen negative'.

Rabbineren sagde at 'salmerne promoverer negative stereotyper om Jøder', og tilføjede; 'Det er uforståeligt at en sådan intolerance kan udtrykkes noget sted, men endnu mere at det sker via en moderne demokratisk stats radiofoni. Det faktum at de antisemitiske referencer bliver læst af nogle af nationens mest fremtrædende borgere via statens radio og tv-kanaler, forstærker kun hadefulde ideer om Jøder og forgifter den næste generation af letpåvirkelige unge mennesker med et utal af stereotyper af jødisk snuhed, bedrag, og selvfølgelig den giftige beskyldning for gudedrab [deicide]'.

Páll has responded to the request, wherein he writes:

Páll Magnússon har besvaret rabbinernes brev. Han skrev:

Kære Mr. Cooper

Jeg har modtaget og overvejet deres brev dd. 23 februar 2012. Selv om jeg mener at en fordomsfri diskussion om indholdet og ånden i Hyms of the Passion er såvel nyttigt som interessant, mener jeg at Deres noget hårde kritiske udlægning af det som De kalder 'antisemitiske referencer' i versene ikke yder retfærdighed.

I hvert fald beder jeg dem at tænke på at disse salmer blev skrevet for 350 år siden, og beskriver digterens følelser omkring begivenheder som angiveligt fandt sted for 2000 år siden. Hymns of the Passion er et værdsat og elsket del af Islands kultuerelle historie og arv, og RUV vil fortsat sende dem i en passende og relevant kontekst.

With best regards and respect,

Páll Magnússon

 

Kilde:

The Reykjavik Grapevine 2 marts 2012 - State Broadcasting Responds To Simon Wiesenthal Institute (Paul Fontaine)

Relateret:

Balder Blog 27 februar 2012 - Jøder vil forbyde Islandsk Salme - Wiesenthal-Centerets brev til radio-tv-direktør Páll Magnússon (Wiesenthal Centerets oprindelige tekst fra pdf, samt citater fra Hymns of the Passion oversat til dansk)

Balder Blog 26 februar 2012 - Simon Wiesenthal Center kræver 400 år gammel ‘antisemitisk’ Islandsk Påskesalme censureret (Mange flere links med relation til Wiesenthalcenteret etc.)

Balder.org 27 februar 2012 - Simon Wiesenthal Center's letter to Iceland's Radio & TV Director Pall Magnusson over 400 years old 'anti-Semitic' Hymn (Wiesenthal Centerets oprindelige tekst fra pdf, samt citater fra Hymns of the Passion)

Fria Tider 9 april 2012 - Krav på censur av isländska psalmer

Balder Blog 3 april 2012 - Israel: Reformjøder kræver forfatterne af ‘jødisk version af Mein Kampf’ retsforfulgt

Balder Blog 8 marts 2012 - Jøder fejrer Purim-massakren: Fordømt være alle ikke-jøder - velsignet være alle Jøder


Print Post