Først var det Roman Polanski, derefter Dominique Strauss Kahn, og et par israelske præsidenter der ikke kunne holde fingrene for sig selv. Og nu er det så den 87 årige fransk-jødiske filmproducent Claude Lanzmann, der er kommet i problemer på grund af en offentligt udstillet ukontrollabel seksuel appetit.

 
  STORE GENITALIER - I halvtredserne blev Lanzmann introduceret til kredse omkring Jean-Paul Sartre og Simone de Beauvoir af sin søster, som var én af Sartres elskerinder (og som senere begik selvmord). Lanzmann blev Beauvoirs elsker, og således forankrede han sig til denne lille men intellektuelt magtfulde klike. Claude Lanzmann har kun begrænsede sproglige evner. Han mest overbevisende argumenter har altid været, i hans egne øjne vel at mærke, hans knytnæver og hans genitalier, hvis størrelse han har en tendens til at antyde, - og endda foreslår unge damer at checke selv. Meget mere om Lanzmann og hans film.

Berømt jødisk filminstruktør udspurgt i israelsk lufthavn angående seksuel forulempelse

Den fransk-jødiske filminstruktør, mest kendt for sin holocaust-film 'Shoah' fra 19851), er af en kvindelig sikkerhedsvagt på Ben Gurion-lufthavnen i Tel Aviv blevet beskyldt for at have krammet og kysset hende mod sin vilje.

Claude Lanzmann blev i tirsdags tilbageholdt og afhørt af sikkerhedsfolk ved Ben Gurion-lufthavnen. Lanzmann som er Jøde, og som var i Israel for at besøge nogen ankom til lufthavnenen i selskab med to andre, for at vende tilbage til Paris.

Ifølge anmeldelsen fra sikkerhedsmedarbejderen kom Lanzmann uden problemer gennem sikkerhedskontrollen, Efter han var kommet igennem nærmede han sig angiveligt bagfra, og krammede og kyssede hende mod sin vilje.

Efter anmeldelsen blev Lanzmann anholdt for at blive afhørt, hvorefter han blev løsladt og fik lov til at gå om bord på flyet til Frankrig.

1) Lanzmann kalder filmen for 'en dokumentar', og sådan serveres den også af medier og propagandainstitutionerne, mens Lanzmann andetsteds erklærer at han ikke har brugt én eneste dokumentaristisk stump i sine film.

Kilde:

Haaretz 7 januar 2012 - Renowned Jewish film director questioned at Israel airport for sexual harassment


Print Post

Dagens citat
»So let us fight together with Israel, with our Zionist brothers against all anti-Zionists«
(Anders Behring Breivik)