Otte Israelere er blevet arresteret i Colombia mistænkt for narkosmugling, pengevask og udnyttelse af mindreårige piger, sagde landets statsanklager i tirsdags til lokale medier.

Hvid slave Poster Israel  

De mistænkte der i rapporten omskrives som 'forhenværende militærfolk', holdt til i byen Taganaga. Ifølge én af rapporterne er de mistænkt for seksuel udnyttelse af teenagepiger.

Som del af en separat undersøgelse bliver de mistænkte også afhørt omkring deres forbindelser til en lokal narkosmuglerbande.

Chefanklageren sagde at de israelske mænd blev overvåget gennem et års tid, efter at de havde vakt mistanke hos det politiet og i lokalsamfundet.

I én af rapporterne stod der at politiet havde fået fat i båndoptagelser, hvoraf nogle på hebraisk, der kunne være belastende for de mistænkte.

De mistænkte benægtede anklagerne, og holdt fast i at de var legitime forretningsmænd.

Israelsk terrorist med årtier langt synderegister

I januar 2011 bad Colombia Israel at udlevere Lt. Col. Yair Klein, der har tjent i apartheidsstatens hær. Klein var af en Colombiansk domstol blevet dømt i absentia til næsten 11 års fængsel, for at have trænet 'narkosmugler-lejemordere' sidst i 80'erne.

 
  Yair Klein - Israelsk pas

Yair Klein blev dømt for blandt andet kriminel sammensværgelse i 2001, for at have organiseret træning ved hjælp af israelske lejesoldater, i 'militærtaktik og teknik', derunder kurser i fremstilling af bomber for de lejede gorillaer som hyres af farmere og narkosmuglere.

Nogle af de israelske terrorinstruktørers elever kom senere til at begå nogle af Colombias mest afskyelige massakrer.

Amerikanske og britiske undersøgelser havde også fundet ud af for to årtier siden, at Klein var involveret i smugling af 400 Galil stormgeværer og 100 Uzi-maskinpistoler købt i Israel til Colombia i 1989, da hans planer om at etablere en træningslejr ledet af lejesoldater på den caribiske ø Antigua blev afsløret.

Vaneterrorist reddet af menneskerettighedsdomstol

Klein blev arresteret i Moskva i 2007, hvor han derefter tilbragte tre år i fængsel på grund af en udleveringsbegæring fra Colombia, inden han blev sat på fri fod efter en afgørelse fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol [hvor jeg dog hader at skrive det med stort!], der sagde at Colombia ikke kunne garantere forbryderens fysiske sikkerhed på grund af landets dårlige omdømme omkring menneskerettigheder....

Klein tilbragte mellem 1999 og 2000 også 16 måneder i et fængsel i Sierra Leone for at have smuglet våben til rebellerne fra Revolutionary United Front (RUF).

Related stories Ynet:

Israeli drug dealer arrested in Peru
5 Israelis arrested in drug mule case
IDF major suspected of heading drug ring

 

Kilde:

YnetNews 7 februar 2012 - Colombia 8 Israelis suspected of drug trafficking

Morrisson World News 20 november 2010 - Israeli Mercenary Yair Klein Released In Russia

Relateret:

Balder Blog 15 januar 2012 - Israel: Fire ledere af international menneskesmugler-bande dømt for hvid slavehandel

Balder Blog 16 august 2011 - USA: Kvinde solgt som nyfødt af berygtet rabbiner - genforenet med sin mor efter 34 år

Balder Blog 30 april 2011 - Rusland: Israelsk mafiaboss Avi Yanai dømt til 18 års fængsel for handel med kvinder

Balder Blog 12 april 2011 - USA: Indflydelsesrig rabbiners højrehånd Ben Zion Suky involveret ind i salg af illegal porno (Yosef Pinto)

Balder Blog 25 maj 2010 - Israelsk Mafia det nye Cosa Nostra i Las Vegas - Fire anholdt

Balder Blog 21 december 2010 - Hashim Thaci og Kosovos organsmugler-netværk afsløres - Sporene fører igen til Israel

Balder Blog 8 oktober 2010 - Tyrkiet: Alexander Mashkevitch milliardær og leder i World Jewish Congress arresteret for sex med mindreårige prostituerede (Danske medier nævner sagen. Et medie nævner at to Israelere er blandt de anholdte, uden flere detaljer)

Balder Blog 7 august 2010 - Ukraine: Israelsk ledet bande arresteret for illegal handel med organer (Vladimir Pimonov: 'En russisk gangster med israelsk pas')

Balder Blog 13 februar 2010 - Jorge Puello, (jødisk) rådgiver for kristne børnesmuglere i Haiti mistænkt for menneskehandel

Balder Blog 25 juli 2009 - Korruptionsskandale: Organhandler rabbiner Levy-Izhak Rosenbaum allerede i FBIs søgelys siden 2002 (Levy Rosenbaum blev meldt til FBI af antropolog Nancy Scheper-Hughes i 2002)

Balder Blog 24 juli 2009 - Tre borgmestre og fem rabbinere arresteret for korruption, pengevask, og handel med organer

Balder Blog 8 april 2010 - Israelsk politi pågriber 6 Israelere mistænkt for organhandel

12 israelske kvindehandlere anholdt i Israel og Østeuropa
Balder Blog 11 marts 2009 - Politiet i Tel Aviv jagter hovedmand i kvindehandler-netværk

Balder Blog 14 maj 2008 - Postville Iowa, Agriprocessors, Sholom Rubashkin - USA’s største Kosher slagteri producerede metamfetamin og misbrugte underbetalt illegal arbejdskraft ledet af rabbinere

Balder Blog 27 december 2007 - Ledere af de ortodokse jødiske sekter Chabad Lubavitch og Spinka arresteret for bedrageri og pengevask 


Print Post