Historiker undersøges af politiet

Mieczyslaw Boyko, (egentlig Bojko), en polsk holocaust-historiker der påstod at han havde fundet i kassevis af SS-dokumenter fra koncentrationslejren Auschwitz har indrømmet at dette var et svindelnummer for at promovere sin nye bog. [Formentlig i anledning af den kommende kultfestival 'Auschwitzdag' den 27. januar, hvor der altid plejer at være et godt marked for nye beviser for holocaust; eventuelt også hvis de er lidt tyndbenede.]

 
  Mieczyslaw Boyko. Memoirs of a seasoned treasure hunter and secrets - Part 1.
  Author: Mieczyslaw Boyko
Publisher: Talpa
Availability: 1-2 days
Retail Price: 35.00 zł
Our Price: 31.50 zł
Save: 10%
   
 
  Under Nürnbergprocessen blev tyskerne dømt for ovenstående sager: Skrumpehoveder, sæbe af jødefedt, lampeskærme af tatoveret jødehud, kunstgødning af Jøder, slagtningen af den polske elite i Katynskoven. Alle disse ting og meget andet viste sig senere at være løgn. Men løgnefabrikken kører også i dag stadigvæk på fulde omdrejninger- denne blog er fyldt med eksempler. Her et enkelt: Stephen Ambrose, historieprofessor og rådgiver af Steven Spielberg fabrikerede historie

Mieczyslaw Boyko (Bojko) gik til bekendelse efter at hans oprindelige påstande havde været modtaget med entusiasme af historikere, i den tro at de kunne få frisk information om SS mandskabet ved Det Tredje Riges mest omtalte koncentrationslejr, derunder nye dokumenter fra en af lejrens læger; Josef Mengele.

Også muligheden for at der i de 'tre kasser' med dokumenter som Boyko sagde han havde fundet i en landsby nær Jelena Gora, kunne være beviser for hvor Tyskerne kunne have skjult en samling værdifulde genstande stjålet fra lejrens fanger.

Politiundersøgelse

Påstandene havde udløst en kriminalefterforskning efter Boyko havde sagt, at han havde arbejdet på vejne af to Tyskere der havde taget dokumenterne med sig ud af landet efter de havde betalt ham 5.000 Euro, i strid med lovene der forbyder eksport af værdifulde historiske genstande.

'Det var del af en plan for at lave reklame for en ny bog,' indrømmede den brødebetyngede historiker. Men han tilføjede at han havde fortalt journalister at kasserne med dokumenter var en del af en bog han var i gang med at skrive, men at de havde 'misforstået' dette, og havde foretrukket 'at gøre det til en sensation, fordi det er det der sælger'.

Dette bestrides dog af journalister som har dækket historien.

'Der var ikke på noget tidspunkt en antydning af at det han sagde ikke var sand,' sagde Piotr Slowinski, en journalist fra Radio Wroclaw som havde dækket nyheden meget detaljeret, til avisen Fakt.

Da jeg først begyndte med at skrive om dette emne sagde Mieczyslaw Boyko ingenting om en bog han var i gang med at skrive,' tilføjede Zbigniew Rzonca, en journalist fra avisen Nowiny Jeleniegorskie. 'Første gang jeg hørte om dét var i sidste uge fra en anden journalist.'

Men på trods af historikerens tilståelse af bedraget, fortsætter den kriminalundersøgelsen.

'Dette kan være hans forsvar, men anklageren har intet andet valg end at få kendsgerningerne på bordet,' sagde professor Aleksandra Sulej fra det Nationale Mindeinstitut (IPN), den komite der leder efterforskningen.

Vi ved ikke om her. Mieczyslaw Boyko tidligere fortalte sandheden, eller om han gør det nu.'

Mieczyslaw Boykos påstande kan i første omgange have været taget til troende på grund af hans omdømme som en kyndig lokal historiker som allerede havde gjort nogle væsentlige opdagelser.

Historikeren havde udgravet tunneller i et bjerg nær Bolkow i Nedre Silesien, som var lavet af indsatte fra kz-lejren Gross Rosen, og han havde fundet en massegrav der indeholdt resterne af 300 soldater i den samme region.

Kilde:

News Poland 20 januar 2012 - Auschwitz historian hoax


Relateret:

Balder Blog 22 januar 2012 - NATOs og Danmarks krig mod Serbien i 1999 - Officielle observatører: Massakre var løgn

Balder Blog 14 januar 2012 - Hollywood og Holocaust-undervisning - Steven Spielbergs ‘Holocaust-dokumentarer’ fulde af løgn

Balder Blog 23 august 2010 - Amerikansk forfatter J.P. Bellinger: Dariusz Ratajczak - polsk historiker - myrdet af Mossad?

Balder Blog 4 maj 2010 - Foredrag fra ‘Auschwitz-overlevende’ Gunther Skaletz aflyst - beskyldes for bedrag

Balder Blog 10 april 2010 - Svensk antifascist udleveret til Polen for Arbeit Macht Frei skilt tyveri

Balder Blog 12 januar 2010 - Historiker Anna Tijsseling: Nazi-forfølgelse af bøsser i Holland under besættelsen en myte

Balder Blog 31 januar 2009 - Massakren i Guernica - Endnu et propaganda-nummer? (Robert Capa fotograf-fusk)

Balder Blog 5 januar 2009 - Læserbrev: Herman Rosenblat og andre Holocaust fup-historier (Hvor man bl.a. kan læse om én af Spielbergs nye projekter. Denne gang med en historie om blandt andet en Irene Weisberg Zissblatt der i flere år gemte diamanter ved at spise dem og skide dem ud, igen og igen under sit opholdt i en kz-lejr som udgangspunkt for endnu en holocaust løgnehistorie)

Balder Blog 29 november 2009 - Censur: Polen indfører forbud mod kommunistiske symboler - Jøder unenige

Balder Blog 12 september 2009 - Tysk historiker Götz Aly på multikulti udstilling: Allierede sorte soldater var voldtægtsmænd

Balder Blog 9 marts 2009 - Defiance - Hollywoodfilm om jødisk modstandsbevægelse udløser vrede i Polen

Balder Blog 24 januar 2007 - Østrigsk avis indrømmer nu at regeringspublikation lyver om koncentrationslejren Mauthausen

Most Outrageous Tales of the Holyhoax

More Preposterous Tales of the Hollowco$t

 


Print Post