Længere ned video: Toffee og Gorillaen - Jøder spotter Jesu korsfæstelse på israelsk TV samt Andres Serrano's Piss Christ

Austin Dacey foredrag: Blasfemiens fremtid - Ordstyrer Jacob Mchangama

 
  Austin Dacey, PhD, Representative to the United Nations, Center for Inquiry

Fri Debat har inviteret den amerikanske filosof, forfatter og menneskerettighedsaktivist Austin Dacey til at holde et foredrag om ytringsfrihed, sekularisme og blasfemi.

Hvis blasfemi er et hån mod værdier, der anses for hellige, så er det for vigtigt et fænomen til kun at blive anvendt mod religion. I den offentlige anfægtelse af det hellige har hver af os - sekulære såvel som religiøse - lige ret og myndighed til at tale på dets vegne.

Love mod blasfemi, religiøs ærekrænkelse og hadefuld tale er i sig selv diskriminerende, da det giver traditionelle trossamfund et retligt middel, som ikke er til rådighed for religiøse mindretal og sekularister, når deres opfattelse af ’det hellige’ bliver krænket.

Ovenstående stammer fra Fri Debat - og er den direkte anledning til, at jeg nu alligevel publicerer denne video fra den amerikanske performance kunstner RamZPaul.

 
  Ram Z. Paul - Easy Bake Anne Frank

I første omgang havde jeg lyst til at publicere denne video her, mens vi venter på den årlige officielle dyrkelse af holocaust ved den såkaldte 'Auschwitzdag', [27 januar] fordi den bare er så rammende.

På den anden side forpligter det, når Balder Blog af en så velrenommeret institution som DIIS' afdeling for Holocaust og Folkedrabsstudier bliver udråbt til at være 'Danmarks mest aktive benægter-hjemmeside', og jeg egentlig nødig vil bidrage til dette misvisende billede ved at publicere ting som er bevidst provokerenede og respektløse, når nu sober og saglig argumentation omkring denne hellige ko vores vestlige samfund har fået påduttet som erstatningsreligion, i forvejen lader til at være provokerende nok i sig selv. [teksten fortsætter]

Men meddelelsen om Fridebat-arrangementet fik mig til at skifte mening, da videoen i denne sammenhæng næsten synes uundværlig, al den stund at retten til blasfemiske udtalelser om religion nu snart har opbakning fra det store flertal i Danmark, mens erstatningsreligionen 'Holocaust', nu er ved at overtage den rolle som Kristendommen tidligere havde, inklusiv inkvisition og lovgivning der skal straffe de vantro med tab af borgerlige rettigheder og sågar fængsling.

Mens 'gamle tabuer' er under diskussion, springer nye tabuer op som paddehætte (9/11, Holocaust, Klimasvindlen, Roj TV, racisme). Her kommer det så - Balders introduktion kan springes over hvis man har lyst til at opleve kunstværket direkte og uden filter.

Performance kunstner RamZpaul præsenter 'Easy Bake Anne Frank'

 
  Piss Christ - Andres Serrano
Kristus nedsænket i kunstnerens urin
 
  Marco Evaristti - Rolexgate
 
  Jesus med ståpik - Uwe Max Jensen

Ram Z. Paul, med kunstnernavnet ramzpaul har gjort status over de nyeste tendenser i kunsten. Paul har taget nogle kurser, i det man i USA kalder 'liberal arts', og det har fået ham til at tænke.

Han konstaterer at det er vældigt rart at der ikke længere kræves det meget overvurderede 'talent', for at være en god kunstner. I dag gælder det om at chokere, og om at være original siger RamZPaul.

RamZPaul nævner som eksempel den homoseksuelle italienske urinartist Andres Serranos kunstværk 'Piss Christ', og jeg selv kunne tilføje navne som Marco Evaristti, der lavede såvel Rolexgate (Auschwitz lavet af guldtænder fra gassede Jøder), som 'Helena Guldfiskeblenderen', Piero Manzoni, skaberen af Merda d'Artista, mens jeg har glemt navnene på den kunstner der udstillede rådnende grisekadavre og ham der præsenterede de yndige udstoppede hundehvalpe.

Også den jødiske komiker Larry Davids helt egne version af Piss Christ nævnes, og RamzPaul beklager sig over at intolerante homofobiske kristne gjorde indsigelser mod statsstøtten til Serranos 'Piss Christ'.

Det er netop dette skattepengene bør bruges til, mener Paul, der også mener at den amerikanske præst Terry Jones' koranafbrænding var et godt men måske lidt
overdone' eksempel på rigtig kunst.

Paul spørger undrende hvorfor netop dette værk blev fordømt af blandt andet jødiske organisationer, der blandt andet støttede Piss Christ.

Det gælder om at finde den hårfine balance mellem 'had' og at være 'provokerende', 'respektløs' eller , eller 'edgy', som Paul kalder det på Amerikansk.

I et forsøg på at placere sig i den internationale kunstverden præsenterer RamZPaul derfor et værk der har kostet ham en del tunge overvejelser; 'Easy Bake Anne Frank'.

 
Performance Art by RamZPaul: Easy Bake Anne Frank - YouTube
 

Fridebat arrangementet bliver afholdt d. 2. februar Kl. 19.00, i Admiral Gjeddes Gaard, Store Kannikestræde 10 A, 1169 København K. Tilmelding: Se Fridebat hjemmesiden

Tilgift - i anledning af Auschwitzdag
Stop Misbrug af Holocaust | Se på Daily Motion
 
Toffee og Gorillaen - Jøder spotter Jesu korsfæstelse på israelsk TV
 

Relateret:

Kristeligt Dagblad 25 september 2012 - Kristne i USA: Obamas religionsforsvar er hyklerisk (Sidsel Nyholm)

Balder Blog 20 august 2012 - Pussy Riots danner skole: Anti-omskæringsaktivister vil lave happening i synagoge

Balder Blog 19 august 2012 - Pussy Riots - Russisk filosof Aleksander Dugin: Vestligt forsøg på at underminere Russernes identitet og kerneværdier (Med videoer + RAMZPAUL - Pussy Riot Putin in Prison)

Balder Blog 8 marts 2012 - Jøder fejrer Purim-massakren: Fordømt være alle ikke-jøder - velsignet være alle Jøder

Balder Blog 3 marts 2012 - Islandske Påskesalmer: Radio-Tv-direktør Pall Magnusson nægter at bøje sig for Wiesenthalcenterets krav

Jyllands-Posten Blogs 17 januar 2012 - Den elitære Racismeparagraf 266b er blevet en hindring for ytringsfriheden

Balder Blog 27 februar 2012 - Jøder vil forbyde Islandsk Salme - Wiesenthal-Centerets brev til radio-tv-direktør Páll Magnússon (Wiesenthal Centerets oprindelige tekst fra pdf, samt citater fra Hymns of the Passion oversat til dansk)

Balder Blog 26 februar 2012 - Simon Wiesenthal Center kræver 400 år gammel ‘antisemitisk’ Islandsk Påskesalme censureret (Mange flere links med relation til Wiesenthalcenteret etc.)

Balder.org 27 februar 2012 - Simon Wiesenthal Center's letter to Iceland's Radio & TV Director Pall Magnusson over 400 years old 'anti-Semitic' Hymn (Wiesenthal Centerets oprindelige tekst fra pdf, samt citater fra Hymns of the Passion)

Fridebat 16 januar 2012 - Austin Dacey foredrag: Blasfemiens fremtid

CFI Michigan maj 2011 - Secular Conscience Austin Dacey: Why Belief Belongs in Public Life


Print Post