Foreign Policy Magazine citerer CIA notater fra 2007-2008

 
   
   
 
  Fra en tidligere lejlighed...

Agenter fra den israelske spionage og terror-organisation Mossad udgav sig for at være agenter fra den amerikanske spionage og terror-organisation CIA ved rekruttering af medlemmer fra den pakistanske militante gruppe Jundallah, ifølge en rapport der blev publiceret i magasinet 'Foreign Policy' i fredags.

Mossad-agenterne der brugte amerikanske pas og amerikanske dollars, forgav under deres operationer at være fra CIA, blandt andet i London fra 2007 og 2008, stod der i rapporten.

Jundallah-organisationen (Guds Soldater) siger at de kæmper for interesserne af den sydøstlige provins store etniske Baluch-stamme, hvis medlemmer, i modsætning til de fleste Iranere, hovedsagelig består af Sunnier.

Baluchstammens leveområde overlapper grænserne af Pakistan og Afghanistan, og militante Jundallaher har udnyttet uroen i regionen til at finde et fristed i grænseregionerne.

I juli tog organisationen ansvar for et angreb på den Store Moske i provinshovedstaden Zahedan, hvorved 28 medlemmer af Irans Revolutionsgarde angiveligt blev myrdet.

Det er fantastisk hvad Israelerne troede de kunne slippe af sted med,' sagde en efterretningsofficer til Foreign Policy. 'De rekrutterede næsten helt åbenlyst. Tilsyneladende var de helt ligeglade med hvad vi tænkte,' sagde officeren.

Bush blev stiktosset

Notaterne blev skrevet under de sidste år af George W. Bush-regimet, og den tidligere amerikanske præsident Bush 'blev stiktosset', da han fik forelagt dem, skrev magasinet. 'Rapporten forårsagede bekymringer i det Hvide Hus, at de israelske tiltag udsatte amerikanske borgere for risiko, sagde en officer til magasinet.

Har fortsatte: 'USA har helt sikkert arbejdet sammen med Israel omkring efterretningsvirksomhed mod Iranerne, men dette var noget andet. Uanset hvad nogen må tro, er det ikke vores politik at snigmyrde iranske embedsmænd eller iranske borgere'.

Pakistan

Mossads aktiviteter kunne endvidere afstedkomme en risiko for USAs allerede spændte forhold til Pakistan, der er en officiel allieret i kampen mod Al Qaeda, der er blevet presset til at reagere imod Jundallah, skrev Foreign Policy.

Det amerikanske udenrigsministerium benægtede eftertrykkeligt at have nogen som helst bånd til Jundallah, og mange amerikanske efterretningsfolk er stadigvæk vrede over Israels operation fra 2007-2008.

Lad Israelerne udgyde deres eget blod

'Jeg troede Israel arbejdede sammen med os, og ikke imod os,' citerede Foreign Policy en efterretningsagent for at have sagt, samt 'Hvis de vil udgyde blod, så ville det hjælpe hvis det var deres blod, og ikke vores. De skal forestille at være en strategisk alliancepartner, du ved. Men hvad er de nu egentlig? Der er rigtig mange folk, vigtige folk, der ikke længere mener at det passer'.

Kilder:

Breitbart 13 januar 2012 - Mossad agents posed as CIA in operation: report

Haaretz 13 januar 2012 - 'Israeli Mossad agents posed as CIA spies to recruit terrorists to fight against Iran'

Relateret:

JP-Blogs Morten Uhrskov Jensen 24 januar 2012 - Hvad stiller vi op med Iran?

Synopsis Olsen 24 januar 2012 - Patrick J. Buchanan: Krig mod Iran - hvem kunne ønske det? Hvem ønsker krig med Iran?

Balder Blog 24 januar 2012 - Danish Middle East expert: EU sanctions against Iran serve to please the Israel Lobby in order to secure Obama's reelection

Balder Blog 20 januar 2012 - Atlanta Jewish Times redaktør og Israel-firster Andrew Adler: Israel bør overveje at myrde Obama

Balder Blog 19 januar 2012 - Max Blumenthal: De nægter at sige Israel-ordet - Gingrich og Romneys finansielle bagmænd


Print Post