Længere nede en transkription af TV2 klip om sagen

Det var dog en underlig tendentiøs introduktion fra TV2: 'Kristeligt Dagblad på kant med loven'

 
  Sten Harck, nr 2 fra venstre, sammen med en flok jødiske aktivister på en UNESCO-konference. Mus over linket for at se hvem de er. Hvem er mon denne Sten Harck? Når man læser om Harck-familiens store interesse for alt jødisk, er det meget nærliggende at formode at familien har jødiske rødder. Sten Harck har mest gjort sig bemærket som forkæmper for globalisering, multikulti og indvandrerrettigheder, mens (broderen?) Ole Harck som er bosat i Tyskland sammen med Hildegard, er forfatter til en masse skriverier om jødiske emner. Dog har Sten Harck også forfattet interessante bøger som bestselleren: 'Auschwitzløgnen: i relation til tysk og dansk ret'.

Læserbrevskribenten Ole Jørgensen fra Kongens Lyngby, har skrevet et indlæg i Kristeligt Dagblad, hvor han går i rette med Peter Tudvads bog 'Stadier på antisemitismens vej - Søren Kierkegaard og Jøderne'.

I læserbrevet forsvarer Ole Jørgensen den verdensberømte danske filosof Søren Kierkegaard og den protestantiske kirkefader Martin Luther forfatter af blandt andet 'Jøderne og deres Løgne', mod anklager om 'antisemitisme', og forklarer blandt andet, at både Luther og Kierkegaard blot ville tugte Jøderne.

Dette fik juristen Sten Harck der er bosat i Tyskland, til at politianmelde Ole Jørgensen for overtrædelse af 'racismeparagraffen'.

Man skal have en god fantasie for at forestille sig at Ole Jørgensen eller Kristeligt Dagblad vil kunne blive dømt efter denne totalitære knebelparagraf. Hr. Sten Harcks 'politianmeldelse' kan derfor ikke ses som andet end et forsøg på at chikanere Ole Jørgensen, og vanskeliggøre kritik af Jøder i almindelighed, ikke mindst da Harck er jurist, og således bør vide på forhånd, at han ingen vegne kommer med sin stikkervirksomhed.

Upassende og insinuerende overskrift fra TV2

TV2s overskrift er derfor særdeles upassende. Hverken Kristeligt Dagblad eller Ole Jørgensen er på nogen som helst måde 'på kant med loven', som det antydes.

I klippet påstås der flere gange at 'flere af KDs læsere har reageret voldsomt' osv.

Dog er de eneste personer der citeres, den førnævnte multikultiforkæmper Sten Harck, samt teologen og professor i jødiske emner Martin Schwarz Lausten. Dvs. at to personer har reageret voldsomt.

Ole Jørgensen politianmeldt af Sten Harck - kritik af Tudvads bog om antisemitten Kierkegaard
TV2 23 december 2011 - Medvirkende Ole Jørgensen (læserbrevskribent), Martin Schwarz Lausten (jødisk forsker om jødiske emner), Erik Bjerager (chefredaktør Kristeligt Dagblad) Vært Line Baun Danielsen
 

Transkription:

  Erik Bjerager - Kristeligt Dagblad: bizart, at en debat om antisemitisme ender med en politianmeldelse
 
 

Kristeligt Dagblads chefredaktør, Erik Bjerager, afviser, at der er tale om et antisemitisk indlæg, men om et indlæg i en debat om forfatteren Peter Tudvads bog om Søren Kierkegaard var antisemit. »Vi har været meget brede i vores tilgang til at lade debatten udvikle sig. Det er helt bizart, at en debat om antisemitisme ender med en politianmeldelse,« siger Erik Bjerager. Chefredaktøren tvivler på, at anmeldelsen vil føre til, at politiet indleder en egentlig efterforskning i sagen. Ud over Erik Bjerager er avisens kronik-og debatredaktør Jakob Holm og netredaktør Morten Rasmussen anmeldt. (Berlingske 23/12/2011)

   
 

Fra Ole Jørgensens læserbrev i KD:

 

Søren Kierkegaard hader ikke jøderne, som antisemitisme betyder. Han hudfletter jøderne og tugter dem i nidkærhed (Goldschmidt og Corsarbladet.), alt sammen på baggrund af den kristne tro. Danmark er et kristent land fra år 800, og jøderne havde fået lov til at opholde sig her.

Alt dette jødehad har intet at gøre med, at jøderne på menneskehedens vegne fik lov til at hamre ”Sandheden” til et kors – det kors, der bar og bærer al verdens synd og synder.

100 år før Hitler var det snarere en nidkærhed hos Søren Kierkegaard, der fik ham til at lægge mundbidslet på disse til tider for frække jøder.

Apostlen Paulus lider heller ikke af antisemitisme, når han forsvarer sig over for jøderne, Han græder snarere. Om de dog kunne blive omvendt til Kristus, hans eget broderfolk. Martin Luther lider heller ikke af antisemitisme, når han i sin bog ”Om jøderne og deres løgne” tugter dem.

Men hvad med mesteren selv i Johannesevangeliet, kapitel 8 vers 44? Her lægges der virkelig ikke fingre imellem i dette tunge kapitel.

Jesus siger til jøderne: ”I har Djævelen til fader, og I er villige til at gøre, hvad jeres fader lyster. Han har været en morder fra begyndelsen, og han står ikke i sandheden, for der er ikke sandhed i ham. Når han farer med løgn, taler han ud fra sig selv; for løgner er han og fader til løgnen. Men jeg siger sandheden, derfor tror I mig ikke.”

   
 

Tudvad trækker lidt i land men den jødiske journalist Michael Kuttner tager Tudvads hate speech en tand længere;
Balladen begyndte allerede søndag den 24. oktober 2010, da Berlingske Tidende over fem sider forhåndsomtalte bogen. ”Søren Kierkegaard, en af de kendteste danskere nogensinde, var en glødende antisemit”. Sådan indledte journalisten Michael Kuttner sin artikel. Ordene var hans, for selv har jeg aldrig kaldt Kierkegaard ”glødende” antisemit. Det mente jeg heller ikke, der var belæg for at gøre i det materiale, som jeg stillede til journalistens rådighed, og det sagde jeg til ham. Han vurderede det anderledes og mente tilmed, at det lige så godt kunne være ”en taleskriver for Hitler”, man læste, når Kierkegaard skrev om jødernes ”Forkjærlighed for Penge”, og at kun døden var ”værre end den blodtørstigste jøde”. Fra Kristeligt Dagblad 14 november 2011 - Søren Kierkegaard og den utæmmelige antisemitisme

Kuttner er en avis korrespondent som dækker Tyskland. Hans jødiske kollega Peter Wivel repræsenterer noget lignende. For nylig gjorde en ny kollega sin entre blandt de tyske korrespondenter; Michael Reiter. Hmm. Wivel, Kuttner, Reiter, Ritzau, Reuters, Rachlin, Rothstein, Rubin, Krasnik, Notkin, Jerichow, Silberbrandt, Davidsen, Blüdnikow, det lyder som et jødisk bryllup.

Line Baun Danielsen: Et læserbrev har bragt Kristeligt Dagblad på kan med loven.

Avisen er nu meldt til Politiet fordi den har bragt et læserbrev som flere opfatter som fordomsfuld og generaliserende overfor Jøder.

Speak: Flere af Kristeligt Dagblads læsere har reageret voldsomt på dette læserbrev; Søren Kierkegaard var ikke antisemit.

Martin Schwarz Laustsen er en af Danmarks førende eksperter i forholdet mellem Jødedom og Kristendom, og har blandt andet skrevet et seksbinds-værk om emnet.

Martin Schwarz Lausten: Det er anti-judaistisk som vi siger, anti-jødisk i hele sit eh, oplæg.

Speak: Læserbrevet er skrevet af Ole Jørgensen, og er en reaktion på denne bog: 'Stadier på antisemitismen vej', hvor forfatteren Peter Tudvad anklager Søren Kierkegaard for at være antisemit.

Ole Jørgensen: Det er ikke Jøderne jeg er imod, tværtimod. Det er Peter Tudvads misbrug af Søren Kierkegaard.

Speak: En dansk jurist [Sten-Harck] bosat i Tyskland er blevet så pikeret over læserbrevet, at han har meldt Kristeligt Dagblad til politiet, for brud på racismeparagraffen. Flere kritikere peger især på et citat hvor de mener at Ole Jørgensen spiller på fordomme om Jøder som griske, og gode til at tjene penge.

Søren Kierkegaard havde oven i købet en jøde i sit brød i flere år; Israel Levin, som efter hvad jeg ved, kunne drage stor fordel deraf både økonomisk og samfundsmæssigt, det som jøderne er gode til'

Ole Jørgensen afviser:

Det er et kompliment at de kommer ind i samfundet med deres dygtighed, for de er jo dygtige mange af dem...., både til det ene og det andet...ikke?

Martin Schwarz Lausten: Det er jo, denne generalisering af Jøderne, som jo også er så farlig, som jo er fuldstændig vanvittig..

Speak: En anden passage der forarger, er når Ole Jørgensen citerer Jesus' udfald mod Jøder fra Johannes-evangeliet, og siger at løgne af Jøder og Nazister har haft alvorlige konsekvenser:

'Se hvor tæt løgn og mord er forbundet med hinanden - både hos jøderne og hos Hitler'

'Jødernes løgne korsfæster Kristus. Hitlers løgne myrder seks millioner jøder, og selv går Hitler ud af livet med et selvmord.'

Martin Schwarz Lausten: Det at kalde Jøderne for mordere, og sammenstille det med Hitler, når vi kender hele historien om holocaust, det er i mine øjne fuldstændigt vanvittigt.

Ole Jørgensen: Det jeg mener om Jøderne, det er det at det, den magtelite der får Ham oppe på korset det er jo ikke disciplene og fleste af Jøderne der. Det er forkert at læse det på den måde.

Jeg kunne have skrevet det endnu mere præcist, magteliten korsfæster ham på menneskehedens vegne.

Speak: Ifølge Berlingske har politiet endnu ikke besluttet at der skal rejses sigtelse mod Kristeligt Dagblad. Chefredaktøren afventer politiets udspil.

Erik Bjerager: Jeg mener ikke det er antisemitisk, hvis vi mente det, så havde vi ikke bragt det.

Line Baun Danielsen: Selvom Martin Schwarz Lausten er forarget over holdningerne i Ole Jørgensens læserbrev, så tvivler han på at det kan bære en straffesag.

Slut transkription

 

 

 

DR TV-avisen 24 oktober 2010 - Peter Tudvad: Kierkegaard var antisemit
 
Peter Tudvad, Søren Kierkegaard og antisemitisme - Radio Holger
 
Flere antisemitter:
Socialdemokraten Torben Lund er antisemit mener Bent Melchior og Kenneth Jacobsen fra ADL
Dags Dato 19 maj 2004 - Vært Poul Erik Skammelsen
 

Relateret:

Berlingske Tidende, der i øvrigt ikke bringer Ole Jørgensens udtalelser; 'Berlingske har valgt at afstå fra at gengive udtalelserne', melder at ud over Erik Bjerager er Kristeligt Dagblads kronik-og debatredaktør Jakob Holm og netredaktør Morten Rasmussen anmeldt.
Berlingske Tidende 23 december 2011 - Avis meldt for Jødehad (af Christian Brøndum) Ikke online!

Kristeligt Dagblad 12 december 2011 - Søren Kierkegaard var ikke antisemit (Ole Jørgensen)

Året efter udgivelsen af sin udskældte bog om Kierkegaards forhold til jøder og jødedom gør forfatteren Peter Tudvad status over en debat, der langtfra er afsluttet.
Kristeligt Dagblad 14 november 2011 - Søren Kierkegaard og den utæmmelige antisemitisme (Peter Tudvad - Michael Kuttner)

Balder Blog 25 oktober 2010 - Søren Kierkegaard var en slem antisemit ifølge filosoffen Peter Tudvad

Berlingske Tidende 24 oktober 2010 - Forskere: Søren Kierkegaard var antisemit (Michael Kuttner)

Balder Blog 21 maj 2010 - Australske Jøder stolte af vellykket ‘bogbrænding’ - Martin Luther og Henry Ford censureret

Mosaisk Upps 19 maj 2004 - Torben Lund og Verdensjødedommen

Jøderne Arne Melchior, Martin Schwarz Lausten og Jacques Blum har tidligere kørt en hetz mod Søren Krarup assisteret af Uffe Østergaard:
Mosaisk Upps 14 januar 2004 - Søren Krarup trækkes i retten beskyldt for antisemitisme af semitten Arne Melchior


Print Post