70.000 artikler og 1 million websider baseret på én kilde

 
 
  Steen Nørskov & Nadim Houry (HRW)
  I fjor nøjedes DR med forfalskede videobeviser mod Syrien. Nu er bombemænd også blandt kategorien 'regeringskritiske aktivister'.
 
  Mere fra de troværdige danske medier: B.T. March 18, 2011: 'Småpiger slagtet' Klik for større billede. Balder Blog 18 maj 2011

Kopp-Online (video med tysk tale længere ned):

Vores første indslag i dag er en advarsel rettet til medier og medie-brugere.

I går bragte Spiegel Online og mange andre større massemedier igen skrækhistorier fra Syrien.

Spiegel Onlines overskrift lød 'Omfattende nedslagtninger i Syrien skaber forfærdelse i hele verden'.

I artiklen skriver Der Spiegel at det syriske Assad-regime lader i massevis af angivelige desertører henrette.

Under kampe er der i provinsen Idlib dræbt eller såret mindst 100 desertører, lød det.

Som eneste informationskilde nævner Spiegel Online den syriske organisation 'Syrian Observatory for Human Rights' i London.

Allerede i august kunne vi fortælle, at de fleste nyheder om urolighederne i Syrien for størsteparten er baseret på oplysninger fra denne organisation i London.

Denne består dog, som det i mellemtiden blev afsløret af forskellige uafhængige journalister, af én eneste mand ved navn Chami Abdul Rahman.

Alene på Google News findes der i dag flere end 70.000 artikler om situationen i Syrien, som alle sammen er baseret på påstande fra denne mand. Via en Googlesøgning kan man finde endnu en million websider, der spreder det britiske instituts påstande.

Fra denne af medier i hele verden benyttede kilde stammer dog talrige falske historier. Organisationen i London har blandt andet påstået, at der under urolighederne i Syrien skulle være omkommet 2.000 civile, lige som organisationen har beskyldt de syriske sikkerhedsstyrker overtrædelser af menneskerettighederne op til svære forbrydelser.

Dette er dog propaganda, bekræfter den amerikanske journalist Webster Tarpley og andre observatører der befinder sig i Syrien.

De advarer nu igen verdens medier og siger at det er højst påkrævet at der bliver iværksat en kritisk undersøgelse af denne useriøse, og næsten eneste informationskilde om tildragelserne i Syrien.

KOPP Nachrichten mit Roland Kieber - December 21, 2011

Weitere Themen:

Überraschend: EU-Staaten verurteilen Israels Siedlungspolitik
Bank of America: Massiver Ölpreis-Anstieg befürchtet
Deutschland: Unternehmen leiden unter Iran-Sanktionen
UN: NATO-Gewalt in Afghanistan steigt
Rüstung: Japan kauft US-Kampfjets F-35
Euro-Krise: EZB warnt vor Zusammenbruch von Großbanken
Frankenaufwertung: In der Schweiz tickt eine Zeitbombe
Neue EU-Regeln: Bäcker und Tagesmütter müssen Buch führen
Österreich: EU-Gegner starten Volksbegehren für Austritt (link Balder: Østrig - Folkeafstemning om EU-medlemskab)
Bundeswehr: Hohe Abbrecherquote der Freiwilligen
Neue Einnahmequelle: Polizei kassiert an Baustellen ab

Quellen und weitere Informationen finden Sie unter: http://www.kopp-online.com/nachrichten.html

 

Kommentar:

De advarer nu igen verdens medier og siger at det er højst påkrævet at der bliver iværksat en kritisk undersøgelse af denne useriøse, og næsten eneste informationskilde om tildragelserne i Syrien.

Til sidste sætning i denne artikel vil jeg sige; håbet er lysegrønt.

Situationen i medierne er ikke kun sådan at man omkring nogle særlige emner dyrker uhæderlig journalistik, eller i den sammenhæng præsenterer ubeviste påstande som fakta. Det er ikke kun i særlige politisk følsomme sager og lobbyistbefængte områder (Israel, Mellemøsten, global opvarmning, 9/11 etc.) at medierne spreder linde strømme af fejlinformation. Det sker også på mange andre områder, man ikke skulle tro er så direkte politisk følsomme. Her tænker jeg f.eks. på alle de fuldstændigt vanvittige rædselshistorier som medierne i årevis udspredte om visse rekreative stoffer, og dette på et tidspunkt hvor der forelå masser af videnskabelige undersøgelser der sagde det modsatte, og hvor der allerede lå årevis af erfaring med et omfattende illegalt brug af disse midler omfattende millioner af mennesker, der fortalte noget helt andet. Først i de seneste år har medierne så publiceret artikler der næsten helt afviser denne propaganda, og konkluderer at det omtalte 'livsfarlige stof' i praksis er ret harmløst, og endda kan have terapeutiske virkninger. De meste af denne info fandtes imidlertid allerede i årevis inden den bemeldte udsendelse.

Når jeg nævner lige dette eksempler ud fra de mange som jeg i tidens løb er stødt på, så er det fordi jeg ved et tilfælde fik lejlighed til at fremføre min kritik omkring netop dette emne som jeg vidste noget om, overfor to stjernejournalister fra den kanal som havde bragt skræmmehistorierne. (fortsættes under videoen)

Interview with Journalist, Mark Bruzonsky - How Zionism Infiltrated The United States
Dette er et langt interview, og nogle passager kan forekomme lidt kedelige. Men holdt ud; der er utrolig meget god info i dette interview. Denne jødiske journalist har personligt kendt mange af de førende Zionister og arabiske ledere. Mark Bruzonsky, a Jewish, American Scholar and Journalist, has been a key member behind the scenes of the Israeli Palestinian peace initiative in the 1980s, meeting with Former Egyptian President Anwar Sadat and with Palestinian officials.
In this exclusive interview with Press TV's Autograph, Mr. Bruzonsky talks about the challenges and missed opportunities he witnessed first-hand, and how Zionist groups infiltrated American politics, US institutions and organizations.
 

Dette hændte før jeg for alvor var blevet politisk interesseret (på grund af indvandringen), og jeg kritiserede også danske nyhedsdækningen generelt, som jeg fandt enormt poppet og overfladisk i forhold til det jeg så på de tyske kanaler. Men journalisternes reaktion, viste mig hvor utroligt overfladiske sådanne journalister kan være, og især hvor lidt respekt de havde for de danske seere. Budskabet var i det store hele, at de danske seere alligevel ikke var intelligente nok til at forstå detaljerne.

Overfladiskheden viste sig også i den måde hvorpå diskussionen omkring min kritik foregik. De evnede ikke at lytte rigtigt efter hvad jeg havde sagt eller var på vej til at sige, før de selv rablede løs med konklusioner, halve svar og hurtige 'interne' udvekslinger. Det gik op for mig at de var ligeglade med hvilket vrøvl de diskede op med, men var mere interesseret i deres stations og deres eget image, derunder dyrkelse af et konkurrencetrip overfor den konkurrerende kanal, der minde mig om noget teenage - fodboldfan - drengerøvsagtigt useriøst noget. (fortsættes under videoen)

Dansk / Syrisk forening i Danmark støtter Bashar al-Assad
Syrere i Danmark Bashar al-Assad - Vestlige medier bringer forfalskede rapporter
Danmarks Radio 10 juni 2011 - Vært Tine Goetzsche - Speak: Hakan Jakob Kosar
 
In Danish: Danmarks's Radio TV-avis 16 maj 2011 - Falsk nyhed udbredes (ca. 5 minutter)
Vært: Lillian Gjerulf Kretz - Reporter i marken Steen Nørskov
 
Berigtigelse videoklip om systematisk tortur i Syrien var falsk propaganda
Danmarks Radio - Tv-avisen 21:00 17 maj (30 sekunder)
 

Selv om seancen, der foregik under nydelsen af én eller to bajere ikke varede længe (sådan nogle folk har jo altid travlt), fik jeg på denne korte tid et godt indblik i hvad det er for nogen der arbejder i især tv, og hvilke prioriteter de har. Sandheden eller blot ægte nysgerrighed efter sandheden hører ikke til den største.

Konklusion: medierne er ikke kun politisk styrede og ensrettede, men i det hele taget utroværdige på daglig basis omkring et væld af emner. Når jeg hører journalister selvhøjtideligt tale om bloggere og de alternative medier, og så den 'seriøse journalistik', så kan jeg ikke andet end grine højt.

Læg i øvrigt mærke til, at stort set al såkaldt selvkritik som journaliststanden pt. afgiver sig med, handler om indenrigspolitiske skandalesager, som jægerbogen, Thornings skattesag og den slags, hvor man prøver at iføre sig en seriøs klædedragt ved vægtige diskussioner omkring kildebeskyttelse og journalistisk hæderlighed. Resten af nyhedsdækningens validitet diskuteres sjældent, igen medmindre det er egentlig mindre væsentlige detaljer som et nyhedsklip med et par indklippede bombebrag, for at gøre det hele lidt mere realistisk, som det også er svært at løbe fra.

 
 

Jeg har pt. mindst 59 danske nyhedsudsendelser om Syrien på lager begyndende den 17. april 2011 og op til i dag. Det bliver spændende når jeg skal til at klippe følgende og lignende fraser fra de forskellige udsendelser sammen til en citatsamling med nogenlunde denne strækning: Disse oplysninger og videomaterialet stammer fra ubekræftede kilder. Og lige så spændende at se hvor mange af dem så senere har vist sig at være det rene svindel.

Gad vide hvad folk ville sige hvis den øvrige nyhedsdækning også var baseret på mobiltelefon optagede videoer fundet på YouTube, uden nogen sikre kildehenvisninger eller anden baggrund der kan styrke troværdigheden.

Men nej; folk ville sikkert også bare sluge dèt råt.

Sådanne episoder afstedkommer så uge eller måneder-lange diskussioner, der ville få en uskyldsren og uvidende betragter til at tro på, at vi her har vi at gøre med en flok moralsk højtstående sandhedssøgere. En egentlig kritik eller diskussion af det faktum at næsten hele pressen går lige så pænt i takt med USA, FN, NATO og EUs propaganda, som Pravda og Izvetzia i sin tid gik i takt med det sovjetiske politbureau, får vi til gengæld ikke. Man kan jo bare sende et program om Tamilsagen én gang til. Eller et quizprogram hvor de journalister vi må trækkes med på skærmen til dagligt, også får lov til at belemre os med deres sympatiske personligheders helt private udtryk.

Alt dette bliver mere og mere alvorligt, da vi nu befinder os i en fase, hvor krige først og fremmest forberedes med mediepropaganda, og journalisterne således påtager sig et enormt ansvar, der kan komme til at koste en del personer meget dyrt, når sandhedens time en dag rinder op. Jeg minder om, at afrikanske journalister der bedrev falsk propaganda og opfordrede til overgreb og massemord faktisk blev holdt ansvarlig for deres gerninger. Efter min bedste overbevisning vil en del af den danske journaliststand være kommende kandidater for en sigtelse ved en international domstol.

Mediedækningen omkring Libyen og Syrien hører til de bedste eksempler på en rendyrket og organiseret dagsorden til fordel for den militære indgriben som flere vestlige (og én mellemøstlig) magthaver er så opsat på at få i gang.

Relateret:

Hammersmeden 22 december 2011 - Massemedierne vildleder om Syrien-konflikten

DSFHF - Fred på jord - Selv den kristne minoritet støtter den nuværende regering

Dansk-Syrisk forening - Syrien i DK på Facebook (forkvinde: Vigdis Jakupsdotir Mahfoud)

Balder Blog 8 december 2011 - DR støtter åbenlyst terrorisme - Syriske bombemænd er nu ‘aktivister’

Balder Blog 8 november 2011 - USA: Ron Paul på CNN om truslen fra Iran og atombomber - Zionisten Jerichow vil krig mod Syrien

Balder Blog 4 november 2011 - NWO-Zionisten Bernard-Henri Lévi tog æren for overfaldet på Libyen - vil nu angribe Syrien

Balder Blog 5 oktober 2011 - Påstået myrdet syrisk kvinde spillevende på Tv - Vestlige medier og Amnesty International lyver

Balder Blog 18 september 2011 - NATO’s morderiske lejesvende i Libyen indrømmer drab på kvinder og børn

Balder Blog 25 august 2011 - Wayne Madsen har besøgt Libyen - Fortæller en anden historie end Tantholdt, Nørskov og Steffen Jensen

Balder Blog 23 august 2011 -Journalist fanget i Tripoli: Frygter oprørerne, NATO og blodbad som undskyldning for indsættelse af landtropper

Balder Blog 23 juni 2011 - Libyen: Beskyldninger om drab på civile begået af NATO og oprørere - vidner står frem (With video in English: NATO & rebel atrocity claims break through barricades of civil war)

Balder Blog 15 juni 2011 - USA: Fhv. præsidentkandidat Cynthia McKinney - Krig mod Libyen motiveret i Olie, Israel og Logistik

Balder Blog 15 juni 2011 - USA: Kongresmedlemmer slæber Obama i retten over krigen mod Libyen

Balder Blog 26 maj 2011 - Udenrigspolitik, Libyen, etc. langt vigtigere for nationalsindede end indvandring og islamisering

Euro-med 24 maj 2011 - “Det Internationale Samfunds” Verdenserobring: “Syrien - 0g Iran I Visiret efter Plan. Og Så Rusland og Kina?

Balder Blog 18 maj 2011 - Danish state TV - Danmark's Radio admits anti Syrian propaganda based on false images of torture + Video of Syrian expats in Denmark, who support President Bashar al-Assad - Western media broadcast false reports - Steen Nørskov)

Balder Blog 28 marts 2011 - Lotte Folke Kaarsholm i Deadline: Intet folkedrab og ingen massakrer på civile i Gaddafis Libyen (Med video)

Silver Lining 12 maj 2011 - Reuters apologizes to French channel for providing false images on Syria


Print Post